Nononitza
Početnik
- Poruka
- 46
Da li neko od kolega zna kako se prijaviti za FSP u Bayernu ako se jos uvek nema ugovor?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel skoro neko polizio TELC B2? Pocinjem da sumnjam da li je sve regularno sa tim skolama u Srbiji jer ljudi padaju za 1-2 boda cak i za 0,25....prosto nevereovatno.
Pozdrav svima ! Da li neko moze da mi pojasni - imam sertifikat B2 Gete, I saljem CVjeve itd, ali svi traze BE- kako da se premosti to, jel da pitam da radim hospitaciju pa da polazem FSP ili ? Hvala puno na svakom savetu !!!
Evo, nakon 2.5 godine, i ja konačno dobila Aprobaciju. U mom slučaju sve sto je moglo krenuti po zlu, krenulo je, pa eto na kraju sam polagala i FSP i KP i hvala Bogu položila. Samo napominjem da ja 5 godina nisam radila kao ljekar, pa sam opet uspjela sve položiti. Toplo preporučujem da u Bayernu zaobidjete Gutachtera i da odmah idete na ispit, ustedicete bar godinu dana. A ispiti nisu teški, ja mislim da su KP svi položili na Tehničkom Univerzitetu Minhen, gdje sam ja polagala, a FSP vas niko neće oboriti više od 2 puta i to ako ste bas peh. Eto toliko od mene, ako ima pitanja rado ću odgovoriti.
Poštovana koleginice,
hvala na savjetima i ponudi za zamjenu termina, ali ako uskoro ne budem imao priliku da „izbacim“ iz sebe ovo znanje, sve ću zaboraviti. ;-)
Za nekoliko sati imam let za Berlin...ove sedmice polazem i to je to.... Lijep pozdrav i puno srece!
U ugovoru koji ste mojoj cerki poslali stoji ta cifra (tj sveukupno sa kursom 4300 eura, 2300 eur kurs i smestaj, 2000 eura posredovanje, da se plati kroz rate kad se krene sa poslom.) Taj ugovor je poslao Zoran iz Delta Joba na koje vi upucujete svoje klijente u Nemackoj. Da ne budem pogresno shvacen, nama je to sve u redu i spremni smo na taj trosak, ja sam samo pitao da li iko na ovom forumu ima da posvedoci da se na taj nacin zaposlio preko vas i da je sve bilo u redu.Postovani, javljam vam se vezano za pitanje Medifaira i zaposljavanje lekara. Ja sam iz agencije Medifair i zanima me ko vam je trazio 2000 eura da platite agenciji za posredovanje,jer mi od kandidata ne uzimamo nikakvu nadoknadu. Moj kontakt telefon je +381608634027
Viber +381659065111
FB profil Srdjan Petrovic Medifair
e-mail srdjan@medifair.rs
Polozio sam FSP u Minhenu pa sam hteo da napisem moja iskustva ako nekoga interesuje. Nemacki sam sam nesto ucio jos od srednje ali sam preko serija, filmova i slicno. B2 sam polozio Telc u Bg, bio sam na kursu samo mesec dana. Uglavnom dosta toga razumem ali mi je pisanje katastrofa b2 sam jedva zato polozio (pismeni deo) sve ostalo sam uradio 70-100%. Na FSP polazete pred troclanom komisijom mislim da su 2 lekara i jedna osoba sto vodi zapisnik ili sta vec. Pacijenta mi je glumio jedan od lekara. Pricao je skoro sve sam sto me malo iznenadilo jer sam ja u glavi spremio 1000 pitanja ocekujuci da ce da cu morati svaku rec da im izvlacim. Tako da mi je taj prvi deo bio kao diktat. Dok belezite podatke to mozete da radite i na srp i na nemackom ali u drugom delu pisete ukratko sve na nemackom. U drugom delu iskreno nisam stigao da napisem pola pisma jer sam pazio na gramatiku i popunjavao prvi bezvezni deo sa generalijama, soc, porodicnom anamnezom itd. U trecem delu vas pita drugi lekar koji nije glumio pac i on bukvalno prodje opet sa vama kroz celu anamnezu svaki detalj pojedinacno. U prvom delu morate pac da objasnite i koju dg mozda ima, i da opisete pregled koji cete mu raditi. Uglavnom sam polozio iako realno anamnezu skoro da nisam nista ni pitao postavio sam fazon 5 pitanja, pismo sam do pola zavrsio samo aktuelne tegobe ali sam u trecem delu bio dobar (mislim) videli su da sve razumem iako sam zablokirao na nekim glupostima tipa bakt kod koprokulture setih se samo salmonele i shigele ali ne uzimaju za zlo iako se ne zna nesto strucno bitno samo da razumete i sa mozete da odgovorite. Ako imate jos neko pitanje pisite. Poz
Polozio sam FSP u Minhenu pa sam hteo da napisem moja iskustva ako nekoga interesuje. Nemacki sam sam nesto ucio jos od srednje ali sam preko serija, filmova i slicno. B2 sam polozio Telc u Bg, bio sam na kursu samo mesec dana. Uglavnom dosta toga razumem ali mi je pisanje katastrofa b2 sam jedva zato polozio (pismeni deo) sve ostalo sam uradio 70-100%. Na FSP polazete pred troclanom komisijom mislim da su 2 lekara i jedna osoba sto vodi zapisnik ili sta vec. Pacijenta mi je glumio jedan od lekara. Pricao je skoro sve sam sto me malo iznenadilo jer sam ja u glavi spremio 1000 pitanja ocekujuci da ce da cu morati svaku rec da im izvlacim. Tako da mi je taj prvi deo bio kao diktat. Dok belezite podatke to mozete da radite i na srp i na nemackom ali u drugom delu pisete ukratko sve na nemackom. U drugom delu iskreno nisam stigao da napisem pola pisma jer sam pazio na gramatiku i popunjavao prvi bezvezni deo sa generalijama, soc, porodicnom anamnezom itd. U trecem delu vas pita drugi lekar koji nije glumio pac i on bukvalno prodje opet sa vama kroz celu anamnezu svaki detalj pojedinacno. U prvom delu morate pac da objasnite i koju dg mozda ima, i da opisete pregled koji cete mu raditi. Uglavnom sam polozio iako realno anamnezu skoro da nisam nista ni pitao postavio sam fazon 5 pitanja, pismo sam do pola zavrsio samo aktuelne tegobe ali sam u trecem delu bio dobar (mislim) videli su da sve razumem iako sam zablokirao na nekim glupostima tipa bakt kod koprokulture setih se samo salmonele i shigele ali ne uzimaju za zlo iako se ne zna nesto strucno bitno samo da razumete i sa mozete da odgovorite. Ako imate jos neko pitanje pisite. Poz
Super kolega. Da li ste vec polagali? Ako jeste, mozete li da nam napisete kako je prosao ispit i koji ste slucaj imali? Veliki Pozdrav!![]()
Super dragi kolega! Drago mi je da to cujem, deluje ni da nije bilo tesko. Kada stignete napisite koje tegobe je pacijent imao, sta su vas pitali lekari i sta ste od labaratorije napisali. Kako ste pismo napisali? Malo je vremena za ceo Entlassungsbrief. Pozdrav ????Poštovana koleginice,
06.06.2018. sam polozio FSP u Rostocku. Bilo je to jedno odlicno iskustvo, jedan prijatan razgovor sa kolegama, bez ikakve lazne skromnosti. Operacija/Cholezystektomie.
Sve detaljnije ću napisati ovih dana, kada ugrabim malo više vremena. Obećavam :-)
Lijep pozdrav!
Koliko se ceka u drugoj regiji?Da li moze da se polaze FSP u nekoj drugoj regiji, ako se u regiji gde ste prijavili FSP čeka 2-3 meseca na termin?
Da li postoji mogucnost da se u Nemackoj upisu doktorske studije iz medicine (nakon zaposlenja i polaganja aprobacije)? Da li neko ima iskustva sa tim? Hvala