Nononitza
Početnik
- Poruka
- 46
U Niedersachsenu padne 80%, ljudi iz NRW kazu opet da je tamo pretesko, ispada da ko je otisao - otisao je...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
http://www.hartweger.rs/o-nama/Postovane kolege, jos jednom vas molim, da li imate neku preporuku za profesora nemackog jezika u Beogradu ili putem skajpa?
Pozdravi za kolegice i kolege. Zanimaju me informacije iz oblasti Allgemeinmedizin tj Praxis? Ima li neko od vas isuksutva ili informacije kako taj dio zdravstva funkcionira u Njemackoj?
Poštovani kolega/koleginice, hvala na pomoći, za ovu školu sam čuo, ali Hartweger centar se nalazi u Kragujevcu i Skype časovi nisu opcija. Meni je potreban profesor nemačkog u Beogradu ili ako ne u Beogradu sa mogućnošću časova putem Skype-a.
Postovane kolege,nova am na forumu,ali narednih dana planiram da ispisem svoje skromno iskustvo,tj put do ugovora. Sada me zanima,nisam uspela u skorijim porukama da vidim da li je neko od pocetka godine podnosio zahtev za vizu u Beogradu,tj.plavu kartu? Zanima me koliko se sada ceka. Ja sam se registrovala 27.januara i jos uvek nemam nikakvu informaciju o terminu. Hvala unapred.☺
Ja ne znam kada ce oni uvesti ovaj ispit ali mislim da je to normalan sled dogadjaja koga mi ne bismo trebali da se plasimo. Po meni je mnogo lakse uciti i poloziti ispit i time dokazati svoje znanje nego ovako kako je sada. Meni licno i nisu poznati kriterijumi na osnovu kojih oni biraju kandidate ali izgleda da je posedovanje aprobacije postalo najbitnije. Po tome nama bi bilo mnogo lakse da polozimo ispit i time otvorimo sebi put nego da se nadamo da ce neko negde mozda i nama bez aprobacije dati sansu. Drugo ne znam koliko je produktivno slusati komentare da se vrata zatvaraju i da je sve teze. To mozda i jeste donekle tacno sada je veca konkurencija nego pre pet godina ali to ne znaci da poslova nema. Ja znam koliko je tesko cekati na svoju sansu ja sam polagala PLAB u Engleskoj pa su promenili zakon i nisam mogla kao osoba van EU da zapocnem specijalizaciju sada isto cekam vec skoro dve godine na svoju sansu u Nemackoj i jeste tesko ponekad ali mislim da ako je osoba vredna i nesto stvarno zeli do toga ce i doci. Tako da ispit ili ne na nama je da sto spremniji tamo odemo jer ce i nama i njima biti lakse a samim tim cemo mozda i nekim nasim kolegama otvoriti vata.
Drage kolege, da li mi neko može proslijediti kontakt povoljnog prevodioca priznatog od strane njemačkog suda? Trebala bih hitno prevesti dokumente... Svi koje sam kontaktirala traze 500 eura za prevod..Unaprijed hvala... Lijep pozdrav! :-)
I najzad treca.. Ja sam preko agenta iz Nemacke dobila posao,probala sam sama,nije uspelo,nisam htela da gubim vreme,za njega sam cula,dosta ljudi poznajem koji su tako dobili posao. Otisla na kurs jezika tamo,strucni taj i uporedo C1 opsti,sve to taj agent ima,skolu smestaj i ostalo. Htela sam psihijatriju,bila na 4 razgovora,izabrala sever,bila dva dana na hospitaciji,i sada mi je sve stiglo iz Nemacke,ugovor,Zusicherung,aliii jos nema nista od vize.. uskoro pisem detaljnije..Klinika je vec promenila datum mog pocetka rada,i nadam se samo da ce me cekati dok ne stigne ta viza????