Srpski lekari u Nemačkoj

Upravo sam razgovarala sa prof dr Goranom Petrovicem,supervizorom lekara koji pregledaju zaposlene u Nemackoj ambasadi,a to su ovi lekari sa spiska.
Lekari sa spiska naplacuju lekarsko za nas koji se zaposljavamo 65eur dr Dragovic i 60eur dr Vukovic.
S obzirom da je i u drzavnim sluzbama u Beogradu cena 7000 din*i jos treba platiti prevod,onda je bolje kod gore navedenih lekara.
Ako neko ima drugacije iskustvo neka napise.
Hvala i veliki pozdrav za sve divne kolege sa foruma!

Regierung von Oberbayern
Ne bih da zbunjujem ljude ovde, samo sam napisala kakvo je bilo iskustvo mog supruga.. Dakle kao dopunu su trazili da pregled bude uradjen kod lekara iz EU, a prvobitno je poslao potvrdu od dr Vukovica. Ali mislim da je to samo za ovaj regierung.
Takodje u ovom linku koji sam ostavila iznad, postoji taj formular na nemackom, koji lekar popunjava. Dakle u toj formi se salje. Ne verujem da postoji opcija da se uzima neko lekarsko uverenje pa da se onda prevodi itd. Mislim da je to gubljenje vremena i novca.

Poslala sam Vam u pp kontakt tumaca.

Poslednja izmena:
U Minhenu je lekarski (onaj papir sa sajta) mene kostao 20e. Otisao kod doktora rekao da mi treba taj potpisani papir, doktor me je "pregledao", popricao sta i kako je za aprobaciju i posao, ukupno 10min i ispostavio racun 20e... Koliko sam ja shvatio, njima treba samo taj potpisan formular...

Koleginice, samo jedno pitanje - kada si predala za vizu? Ja sam predala 20.6.i jos uvek cekam..nista ne javljaju...

- - - - - - - - - -

U ambasadi su mi rekli da ce mi viza biti gotova za desetak dana,ali da je ne mogu podici bez BE!!Pitala sam moze li sa Zusicherungom za BE kazu NE,prvo nije moglo,pa onda je moglo pa sad opet ne moze..Sto se tice vize za hospitaciju ne treba posto mi hospitacija nije placena...Eto...obecala sam informaciju iz ambasade...PS.Ovo vazi za Bayern...

Koleginice, kada si predala za vizu? Ja cekam od 20.6.i jos nema odgovora..( predala sam za plavu kartu ). rekli su mi bice mnooogo brzo! Kako li je tek kad nije brzo...

Postovane kolege, molila bih vas za pomoc. Kako da dodjem do plana i programa osnovne studije medizine, U sluzbi medicinskog fakulteta u Kragujevcu kazu da oni to ne izdajui nemaju, a meni traze za aprobaciju u NRWda dostavim izmedju ostalog i te papire.Da li je neko imao slicno iskustvo, i kako daresim ovaj problem? Unapred hvala .

Identicna situacija. Samo za Bolonjce od 2007 do 2010 ne postoji plan i program.
Od Ljilje vajde nema. Zena je nesposobna i kao i uvek neobvestena.

Kolege pokusajte da nadjete to putem sajta medicinskog fakulteta. Ja sam inace studirala u Beogradu i na sajtu naseg fakulteta ima za svaku godinu tabelarno prikazano za svaki predmet i za klinicki staz koliko smo imali casova. Pretpostavljam da to moze biti od pomoci.
A evo i linka da vidite kako to izgleda, a mozda nekome i bude od koristi: http://www.mfub.bg.ac.rs/dotAsset/38780.pdf

Na zalost ne, ja sam pokazala toj nasoj sluzbenici tabelarni prikaz sa Bg faxa, ali mi to nemamo, i morali bi da sazovu sednicu svih katedri da bi videla koliko smo casova proveli na svakim vezbama, a oko toga niko nece da se cima. Od aprila se ja sa njima jurim i niko nista nije uradio. I da napomenem da nisam jedina koja muci tu muku.

Postovane kolege molim za par informacija sto se tice polaganja aprobacije u BW?
Negde u komentarima je navedeno da aprobaciju mozemo polagati bez predhodnoh ugovora sa nekim poslodavcima , pa me zanima sta se to tacno polaze i da li je moguce uopste poloziti s obzirom da nas ima na tone bez ikakvog iskustva ,jos na tudjem jeziku? Sta bi to trebalo da znaci? Mislim navucemo neke knjizeterine na nemackom i bubamo?? Ispiti kod nas su bili previse stresni i na materenjem jeziku a kamoli na tudjem jos na nevidjeno bez imalo klinickog iskustva... Oprostite ali meni nije bas tu jasno sta se desava..
Sledece ocekujem da ce nam traziti bubrege za donacije kako je krenulo :)
Pozdrav

Pozdrav kolege. Svaka cast na davanji informacija, savjeta i opcoj kolegialnosti. Od ove godine sam poseo raditi u Magdeburgu u pkrajini Sachse-Anhalt, nazalost veoma se dugo cekalo na BE. Sada je sljedeci korak approbaciji. Ima li neko od vas iskustva sa izjednacavanjem diplome, koliko traje dugo proces i kolike su sanse i je li ko izlazio na strucni ispit. Koliko se dugo ceka na termin? Zivio sam u Njemackoj i jezik nije problem, odradjivao sam i ljetnu praksu u Njemackoj i obavio sam brojne hospitacije. Unaprijed hvala :)

Pozdrav kolege. Interesuje me da li neko zna koji nivo jezika je potreban za Beruferlaubnis u Hessenu i koliko lekari iz zemalja van EU imaju vremena do polaganja Approbation u Hessen-u?
Na sajtu njihove lekarske komore nema nikakvih podataka o tome. Unapred zahvalan.

Kolege imam jedno cudno pitanje!
Da li sa BE npr. iz Bayern-a mozemo raditi u nekoj drugoj pokrajini, s obzirom da u istoj nije prethodno potreban ugovor o radu, ili ipak moramo cekati da dobijemo Approbation u istoj, pa tek onda traziti posao na drugom mestu?
Hvala unapred!

Back