Srpski lekari u Nemačkoj

skoriije iskustvo, nego sta. Postaje smesno...Zahtev je predat 1.2. broj dobijen 23.3, tada su trazili dopunu dokumenata i jos nema odgovora...

- - - - - - - - - -

Tako je, nemate nista sa ambasadom. Ako imate vise od 3 godina radnog iskustva u EU, tada aplicirate direktno za Aprobaciju.

Evo ja sam danas dobila pismo sa brojem za pracenje, na adresu u Nemackoj. Ocigledno sve zavisi od slucaja do slucaja. Dobili su zahtev 31.05. a ovo je poslato 08.06.
Ako nije problem da napisete sta su dodatno trazili? Ja sam poslala sve sto su suprugu dodatno trazili, ali mozda opet ima nekih promena. Ako ste u mogucnosti da odete sa tim pismom kod njih, sreda je dan za posete. Suprug je isto tako cekao, na kraju otisao i rekli mu da ce mu sutra poslati BE i stvarno je tako i bilo.

Zdravo kolege ,prvi put sam na forumu pa ne znam bas kako funkcionise. Ja sam Milomir lekar opste prakse ,radio sam godinu i po u Srbiji u DZ ali sam odavno odlucio da cu ici u Nemacku i tamo traziti posao. Polozio sam pre par dana Nemacki B2 nivo u Berlinu i sada trazim posao i zbog toga pisem ako neko ima savet gde ima posla u Berlinu ako ne onda bilo gde u Nemackoj i ako mozete da mi pomognete javite mi. Unapred zahvalan.

Draga koleginice, trazili su mi licemcu, potvrdu o stazu, Nastavni plan studiranja, potvrde od svih poslodavaca, irsku licencu, jer trenutno radim u Irskoj. Za sada ne mogu ici kod njih, jer radim, a Irska je malo dalje.
Veliki pozdrav

Ja se izvinjavam ali imam jos jedno pitanje:) Da li je u pitanju zahtev za aprobaciju ili radnu dozvolu? Zbunilo me to da traze i taj nastavni plan studiranja.
Hvala na odgovorima i puno srece, nadam se da ce se ta situacija uskoro razresiti.
Veliki pozdrav

Pozdrav svima. Bio sam na razgovoru za posao u jednoj klinici u Erfurtu (Turingen) i sef je bio jako zadovoljan razgovorom (iako nisam polozio B2, za deset dana imam ispit), prakticno mi je ponudio posao nakon pet minuta. Poslali su mi predugovor sa svim neophodnim informacijama u svrhu slanja zahtjeva za Berufserlaubnis i boravisnu dozvolu. Nasao sam na sajtu thuringen.deutschland da za Berufserlaubnis prakticno i ne treba papir o polozenom B2, vec samo predugovor. Da li je neko već ganjao papire za tu pokrajinu, mnogo bi mi značio savjet iz prve ruke. Pozdrav

Pozdrav kolege,

2.06. sam dobio pismo iz Regierung Oberbayern sa kodom za pracenje za BE i od tad do sad proveravam svakog dana i stalno stoji: Aktueler Sachstand- "Eingegangener Antrag, Hinweis auf längere Bearbeitungsdauer". Da li to znaci da mi je dokumentacija potpuna i u redu posto evo proslo je dve nedelje i nikakva informacija o nepotpunoj dokumentaciji? Ima li neko mozda slicna iskustva?
Hvala..

Pozdrav svima. Bio sam na razgovoru za posao u jednoj klinici u Erfurtu (Turingen) i sef je bio jako zadovoljan razgovorom (iako nisam polozio B2, za deset dana imam ispit), prakticno mi je ponudio posao nakon pet minuta. Poslali su mi predugovor sa svim neophodnim informacijama u svrhu slanja zahtjeva za Berufserlaubnis i boravisnu dozvolu. Nasao sam na sajtu thuringen.deutschland da za Berufserlaubnis prakticno i ne treba papir o polozenom B2, vec samo predugovor. Da li je neko već ganjao papire za tu pokrajinu, mnogo bi mi značio savjet iz prve ruke. Pozdrav

Mislim da ti treba B2 sertifikat.Pogledaj malo na sledecem linku:http://www.thueringen.de/th3/tlvwa/gesundheit/akademische_heilberufe/heilberufe_ausland/
Kao i na podlinku: http://www.thueringen.de/mam/th3/tl...9-15_patientenkommunikationstest_16.06.15.pdf

Mislim da ti treba B2 sertifikat.Pogledaj malo na sledecem linku:http://www.thueringen.de/th3/tlvwa/gesundheit/akademische_heilberufe/heilberufe_ausland/ .Tu imas i mail adresu nadlezne osobe za ta pitanja, pa mu posalji upit za sve sto te interesuje.
Kao i na podlinku: http://www.thueringen.de/mam/th3/tl...9-15_patientenkommunikationstest_16.06.15.pdf

Pozdrav kolege,

2.06. sam dobio pismo iz Regierung Oberbayern sa kodom za pracenje za BE i od tad do sad proveravam svakog dana i stalno stoji: Aktueler Sachstand- "Eingegangener Antrag, Hinweis auf längere Bearbeitungsdauer". Da li to znaci da mi je dokumentacija potpuna i u redu posto evo proslo je dve nedelje i nikakva informacija o nepotpunoj dokumentaciji? Ima li neko mozda slicna iskustva?
Hvala..

Kolega to znaci da su vasa dokumenta u procesu obrade. Da li je potrebno jos nesto od dokumentacije saznaje se obicno nakon 8 nedelja, kada je u pitanju BE, posalju mail ili pismo na adresu koju ste ostavili. Za aprobaciju mislim da proces ide nesto sporije, ali oko toga vec nemam iskustva. Ja sam isto u procesu za BE. Pozdrav

Da li je neko u medjuvremenu dobio Aprobaciju u Bayernu ili neke vesti od "Njegovog visočanstva" Gutahtera?

Podrav svima,

Ovo sa aprobacijom u Bayernu postaje jako frustrirajuce, cekam vec 6 mjeseci, pisao mailove,zvao....nikakve fajde...Razmisljam da pokusam da im preko advokata ukazem na cinjenicu da moraju po zakonu u roku od tri mjeseca da odgovore na zahtjev za aprobaciju. Da li je neko to pokusao?

Pozdrav

Podrav svima,

Ovo sa aprobacijom u Bayernu postaje jako frustrirajuce, cekam vec 6 mjeseci, pisao mailove,zvao....nikakve fajde...Razmisljam da pokusam da im preko advokata ukazem na cinjenicu da moraju po zakonu u roku od tri mjeseca da odgovore na zahtjev za aprobaciju. Da li je neko to pokusao?

Pozdrav
Meni su još u roku, 4.04. su poslali Gutahteru. U pismu su mi napisali 2-3 meseca. Imaju fore do 4.07., a onda ću i ja početi da vršim pritisak.

Poslato sa SM-G850F korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

I ja sam u istoj situaciji, cekam do septembra jer tada trebam dobiti produzenje boravka. Sa muzem sam razgovarala o tuzbi jer imamo Rechtsutzversicherung, samo ne znam da li pokriva i ovo, trebam se raspitati.
Koleginice mala377, kada ste im vi poslali Einvärstandnisserklärung, saglasnost za Gutachtera? Ja sam poslala jos u februaru i dosad mi nema nikakve promjene na statusu. Je li moguce da toliko cekam da bi mi samo poslali dokumenta Gutachteru?

Da li ima neko iz Thüringen-a da je skoro predavao papire ? Moja zena je tamo dobila ponudu, iako se nismo interesovali za tu pokrajinu.

Je li ima neko skorija iskustva? O pokrajini, duzini dobijanja dozvole? Je li se polaze KP ili je moguce dobiti aprobaciju?

Back