Srpski lekari u Nemačkoj

Tvoja situacija green89 je identicna mojoj, predala sam papire za App , zivim u BW sa porodicom, saljem Cv i Bewerbung ali ne dobijam nikakav odgovor na Bewerbunge ili samo ponekad da mi treba App,tako da ne znam sta da mislim, da li si mozda pokusala da se prijavis za praktikanta

Poslednja izmena:
Sta mislite,

je l' ima smisla slati za berufserlaubnis i resenje o upisu u komoru i good standing certificate? Mislim, pretpostavljam da ako vec saljete Good standing , to automatski podrazumeva da ste i njen clan, je li. A to resenje bi mozda moglo da igra ulogu neke kao zamene za licencu, za nas nesrecnike koji nismo radili vec u Srbiji. Sta mislite i sta ste Vi radili kad su Vam trazili Bescheinigung uber die bisherige Berechtigung zur Berufsausubung als Arzt ?

Hvala na odgovoru.. :)

Drage kolege da li je neko skoro predavao u Reg. von Oberbayern za BE.
Ja sam licno odnela dokumentaciju 14.3. i jos uvek nisam dobila broj za pracenje statusa. Inace hospitiram trenutno na klinici dok ne dobijem BE. Pocetkom maja se vracam u Srbiju jer sam tek tada uspela da zakzem termin u ambasadi za vizu. Sta ako mi do tada ne stigne BE?

Tvoja situacija green89 je identicna mojoj, predala sam papire za App , zivim u BW sa porodicom, saljem Cv i Bewerbung ali ne dobijam nikakav odgovor na Bewerbunge ili samo ponekad da mi treba App,tako da ne znam sta da mislim, da li si mozda pokusala da se prijavis za praktikanta

Posle dva dana hospitacije, rekli su mi da ce me primiti ali samo na dva meseca prvo da vide kako napredujem ... Pa bi mi produzili na godinu ali sve to je pod velikim znakom pitanja. I svaka druga je bila nemate aprobaciju... Ne smete samostalno da radite..Sreca moja jeste sto je ta klinika u planincugi daleko od grada i vrlo mali broj pa cak i nasih bi da radi na takvom mestu..
Aprobacija se mora dati pa traziti posao ovde kako vidim. Eventualno samoinicijativno pisati klinikama, nuditi se kao praktikant. Radi sticanja iskustva..
Nisam verovala da je ovako tesko :/

Drage kolege da li je neko skoro predavao u Reg. von Oberbayern za BE.
Ja sam licno odnela dokumentaciju 14.3. i jos uvek nisam dobila broj za pracenje statusa. Inace hospitiram trenutno na klinici dok ne dobijem BE. Pocetkom maja se vracam u Srbiju jer sam tek tada uspela da zakzem termin u ambasadi za vizu. Sta ako mi do tada ne stigne BE?

Eh, i ja cu biti uskoro u takvoj situaciji... Mislim da mozemo samo da otkazemo onaj prethodni termin ili da kumimo i molimo u ambasadi u zakazanom terminu, mada mislim da te onda mogu kao blokirati na 3 meseca, ali moze biti da je to jedno od onih rekla kazala. Najsigurnije otkazati termin, pa zakazati drugi, kad god to bilo... :evil:

Pozdrav kolege! U fazi sam prikupljanja dok za BE, imam Zusage od klinike i tako to. Obratio sam se komori za GOOD STANDING CERTIFIKATE, medjutim rekli su mi da ne izdaju nikakav obrazac na engleskom, vec da je to ona potvrda da nisam pravio strucne greske i da sam clan komore i da to prevedem na nemacki. Sve to na jednom papiru uz taksu od 200 din. Obratio sam se prvo komori za jugoistocnu Srbiju jer tu zivim i tu sam nekad radio, a onda sam zvao LKS u BG i oni su mi rekli isto. Da li to moze da prodje ili ipak postoji taj format na engleskom GOOD STANDING CERTIFIKATE??
Hvala!

Kolege treba da krenem od 1.6. da radim ali nema ovih termina u ambasadi. Da li neko ima iskustva za zakazivanjem termina? Da li može da se pošalje pismo od poslodavca da se moli nešto? Ima neka fora i kad se server resetuje, znam da se u 12 uvece resetuje, ali ne znam da li se još neki put u toku dana resetuje...Hvala unapred na odgovoru.

Pozdrav kolege! U fazi sam prikupljanja dok za BE, imam Zusage od klinike i tako to. Obratio sam se komori za GOOD STANDING CERTIFIKATE, medjutim rekli su mi da ne izdaju nikakav obrazac na engleskom, vec da je to ona potvrda da nisam pravio strucne greske i da sam clan komore i da to prevedem na nemacki. Sve to na jednom papiru uz taksu od 200 din. Obratio sam se prvo komori za jugoistocnu Srbiju jer tu zivim i tu sam nekad radio, a onda sam zvao LKS u BG i oni su mi rekli isto. Da li to moze da prodje ili ipak postoji taj format na engleskom GOOD STANDING CERTIFIKATE??
Hvala!

u vojvodjanskom ogranku postoji i na engleskom, ali dzabe ti kad su nemci malo nefleksibilni po pitanju svog jezika. " hier spricht man Deutsch" :P Ja sam dobila na engleskom i prevela...

Hvala!

LKS u Beogradu izdaje sertifikat na nemackom jeziku

Hvala!

Ja sam uzela iz komore u NS na engleskom jeziku,nisam prevodila na nemacki...u Kelnu su mi prihvatili na engleskom jeziku.Verovatno zavisi od Bezirksregierung gde predajete.

Da li neko moze da mi pojasni jednu stvar oko preseljenja..?
Dobijes posao, dobijes radnu dozvolu, preselis se i krenes da radis.. Onda odmah treba ici po raznim ustanovama - izvaditi Blue Card, prijava stanovanja, otvaranje bankovnog racuna, osiguranja pa cak i trazenja stana.. O tome svi pisu. Ali niko ne pise kako se sporazumeti ako Nemacki nije na zavidnom nivou. Da li tamo govore Engleski po ustanovama? Da li postoje neke nase agencije koje ti pomazu oko svih ovih stvari? Kako to resiti?
Nije mi jasno kako se ljudi snalaze sa tim svim formularima i pravnim terminima i birokratijom u zemlji u kojoj prvi put dolazite?
Hvala unapred

Back