I meni je Reg. Oberbayern tražio Gutahtera. Po mojim info. uveli su to za sve strane diplome.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Isto što i za radnu vizu otprilike.
Ako ima neiskoristenih 90 dana u Sengenu u prethodnih 180 dana, onda nece biti problema, za sve preko treba viza... Samo sada i mene zanima, koji tip vize i kako tako brzo dobiti vizu?
Je l' se isto nakon dobijanja BE i regularnog ugovora mora vracati za Srbiju i licno se cekati na vizu ili postoji neki nacin da se sve to iz Nemacke brze uradi? Kakva su Vasa iskustva?![]()
Nadam se da su me moderatori obradiliI da mogu uskoro da ucestvujem u forumu
![]()
Posebno me raduje da su stomatolozi postali aktivni na ovom forumu.Ja sam stomatolog,radim u jednoj praksi u Bajernu vec devet meseci.Koliko sam shvatila kolega iz Minhena je poslao zahtev za aprobaciju.Ja to jos uvek nisam uradila,ali moj kolega iz Sirije je bio u deficitu sa satima oko 1600.On je prikupio sve sto je poslednje dve godine u Nemackoj radio...metalo-ker.krunice,proteze,kanalna punjenja,plombe,sve zajedno sa fotografijama pojedinih radova.Sef mu je sve to potpisao I poslao u Minhen.U medjuvremenu mu je radna dozvola istekla,produzio je do juna,kada ce dobiti odgovor da li mu je aprobacija priznata samo na osnovu nadoknade sati koji su falili.Koliko vidim od januara se drugacije uporedjuje nasa diploma,ne racunaju se vise sati,nego se gleda uopsteno sta smo sve od ispita imali.Ne znam da li je ovo dobra ili losa vest...Ja bih trebala ovog meseca da podnesem zahtev za aprob.Intresuje me da li je dovoljno da se posalje samo dodatak diplomi sa ispitima ili treba detaljan plan I program studiranja?
Veliki pozz za sve![]()
Nadam se da je to dovoljno za BE.
Za BE u Bayernu nije potreban nikakav ugovor niti zusage. Mozete predati i dobiti i bez toga.
Pitanje za koligu stomatologa: Kako ste nasli posao u Nemackoj? Kolika je potraznja za stomatolozima? Da li ste imali neko radno iskustvo pre nego sto ste otisli? Unapred hvala na odgovorima![]()