Hoffentlich
Zainteresovan član
- Poruka
- 178
Me bre, jel vi svi to pisete o predavanju za Aprobaciju bez ikakvog radnog iskustva u Bayernu ili nakon ono 18 meseci i sl?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Me bre, jel vi svi to pisete o predavanju za Aprobaciju bez ikakvog radnog iskustva u Bayernu ili nakon ono 18 meseci i sl?
Pozdrav. Da li neko ima iskustva sa klinkom St. Marienkrankenhaus u Ludwigshafen am Rhein, pokrajina Rheinland am Pfalz. Zvali su me na Vorstellungsgespräch uz napomenu da ne placaju troskove puta sto nisam ni trazila, a ni ocekivala. Hvala
Poštovani kolega .ja nemam posao u Bayernu, ali sam završila spec. u grckoj i dabome i nostrifikaciju diplome (srpske)sa dodatnih 5 ispita.imam pravo da konkurišem bez radnog mesta .problem je u tome što mi sad traže Gutahten srpske diplome ,ja sam dipl.2006 a oni će da upoređuju sa planom i programom nemačkog med.fakulteta. 2016te.i naravno da cu da imam deficit ispita.geriatrics sigurno.
Jel moze neko da mi odgovori na pitanje?![]()
Ako je neko zainteresovan za neurologiju, neka pogleda i obavezno se javi na sledeci konkurs:
http://www.klinikum-goerlitz.org/be...sche-klinik-aerztinarzt-in-der-weiterbildung/
Sef i tim uopste su sjajni, posao je zahtevan, kao i uvek kada je neurologija u pitanju, ali dobra stvar je da su vec zaposlili jednom koleginicu iz Srbije, tako da im cela procedura nije nepoznata.
Srecno!
Evo ja cu ti odgovoriti na pitanja, posto sam poprilicno prisutna na ovom forumu :-) a i znam kako je kad imas milion pitanja u glavi..
1. Specijalizacija pocinje od prvog radnog dana, ali nakon sto dobijes aprobaciju. Kada konkutises na posao dokumente saljes direktno na odjel, znaci ti biras specijalizaciju.
2. Hospicija podrazumijeva par dana kada vas klinika pozove da gostujete, da se upoznate sa radom, ali prije nego vas primi. Moze trajati razlicito dugo.
3. Aprobacija je stalna radna dozvola i bez nje ne pocinje specijalizacija. Za svaku Bundesland vrijede drugacija pravila. U principu uporedjuje se nasa diploma sa njemackom i neki ljudi polazu ispit da bi im diploma bila priznata, neki samo dio, a neki nista. Tu zaista nema pravila, kako te sreca prati.
4. Plata Assistenzarzta (tj.specijalizanta) je oko 2500 netto, mislim da zavisi od Bunedlanda.
5. Prije nostrifikacije/aprobacije se moze raditi sa privremenom radnom dozvolom mislim maksimalno oko 18 mjeseci i za to vrijeme moras noatrifikovati diplomu. Takodjer sve zavisi od Bundeslanda, negdje samo 6 mjeseci.
6. U Njemackoj se racuni placaji pausalno. Znaci svaki mjesec odredjenu svotu novca dajes za struju, vodu, grijanje. U januaru se ocitava koliko je potroseno i onda ti za tu godinu uspostave racun da li trebas jos doplatiti ili oni tebi vracaju pare. Ima jos tu sitnica, ali obrati mi se privatnom porukom, da ne 'davimo' forum.
7. Jos ne znam, jer ne radim. Ali mala mjesta su dobra odskocna daska za trazenje posla u vecim. Odnekud se mora poceti.
Da li se isplati doci u Njemacku, po meni da, ali se predhodno treba doata novca uloziti, bez ikakve garancije uspjeha. Srecom, sa prvom platom sve se vrati :-)
Ako sam nesto pogrijesila, neka me isprave islusniji od mene :-)