Da dodam, znam da su neki ranije imali super iskustva sa ovom agencijom. Pa me zanima da li neko ima neko skorije iskustvo i sta uopste mislite o saradnji sa agencijama?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kada se selite u okviru istog grada, treba da se prijavite na novu adresu Ummeldung u roku od 10 dana, a ukoliko se selite u neki drugi grad onda je rok 3 radna dana. Konsekvenca je naravno u nemackom maniru, udaranje po dzepu, u narodu poznato kao novcana kazna![]()
Eh dragi sapatnici, bila sam u Regierung von Oberbayern i kazu moram uraditi Gutachten, da ce me to kostati 300-900€... Ja sam pitala sta ako direktno idem polagati Kenntnissprüfung, kazu prvo mora uporedjivanje.. Ja sam mislila da je uporedjivanje gratis od njih, pa su me malo zatekli :-) :-) Ima li ko ideju da li se moze 'suradjivati' sa Gutachterom tj.da mu ukazem da smo neke njihove predmete mi slusali u okviru drugih i da mu to potkrijepim planom i programom? Pomozite, svaki savjet je dobro dosao
Znači pored svih tih dokumenata koje smo već predali tražiće još? A cena od čega im zavisi zašto tolika razlika 300 do 900e!pa zar to nije bio njihov posao i da li su ti rekli gde to šalju dokumente za gutahten. Izvini na tolikim pitanjima, ali me posle 6 meseci pregleda papira izvode iz takta tražeći da se još plaća, a za to stvarno nema razloga jer je to njihov posao!
Pitace sigurno zasto Nemacka, zasto njihov grad, klinika i zasto bas interna i za koju oblast se posebno interesujes. Procitaj malo o gradu, bolnici. Obicno lagano tece razgovor, opusteno i bez stresa. Pitace da li imas iskustva? Ugalvnom sve ono sto ti pise u bewerbungu i Lebenslaufu. I naravno kada mozes da pocnes da radis?puno srece! Pozdrav