Srpski lekari u Nemačkoj

Drage kolege, da li bi mi neko od vas mogao reci da li treba BE ili Zusicherung uz Hospitantski ugovor za dobijanje radne vize za pokrajinu Bayern?? Ako je neko imao slicna iskustva kako doci do radne vize sa Hospitantskim ugovorom molim vas javite, svaka informacija bi mi dobrodosla!
Unapred hvala svima!!

- - - - - - - - - -

Drage kolege, da li bi mi neko od vas mogao reci da li treba BE ili Zusicherung uz Hospitantski ugovor za dobijanje radne vize za pokrajinu Bayern?? Ako je neko imao slicna iskustva KAKO DOCI DO RADNE VIZE SA HOSPITANTSKIM UGOVOROM molim vas javite, svaka informacija bi mi dobrodosla!!!
Unapred hvala svima!!

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!
Imam novu informaciju vezanu za FSP u Düsseldorfu,pa da podijelim mozda ce nekom znaciti! Uveden je jos jedan dio na ispitu a to je da putem telefona pozivamo Laboratoriju i pitamo za laboratorijske vrijednosti tog "pacijenta" . Ako je neko skorije polagao FSP u Düsseldorf znacila bi mi svaka informacija vezana za kompletan ispit.Da li neko zna koje Dg najcesce dolaze,posto sam cula da u Münster uglavno vrte par Dg.

Pozdrav svima!
Imam novu informaciju vezanu za FSP u Düsseldorfu,pa da podijelim mozda ce nekom znaciti! Uveden je jos jedan dio na ispitu a to je da putem telefona pozivamo Laboratoriju i pitamo za laboratorijske vrijednosti tog "pacijenta" . Ako je neko skorije polagao FSP u Düsseldorf znacila bi mi svaka informacija vezana za kompletan ispit.Da li neko zna koje Dg najcesce dolaze,posto sam cula da u Münster uglavno vrte par Dg.

Oni stvarno nisu normalni, kakva im je to fora da zoves laboratoriju! Još nisam čula da je u dve pokrajine FSP isti. Ako neko polaže u Brandenburgu treba samo anamneza i kratko pismo, opušten razgovor.

Pozdrav kolege, pročitala sam dobar dio postova, al htjela bih da postavim pitanje jer nisam sigurna da li su se neke stvari promijenile pa bih veoma cijenila ukoliko bi neko odgovorio.
Naime, dobila sam ponudu da dodjem na neku vrstu kratke hospitacije od sedam dana ili kao sto ovaj sef klinike kaze cisto upoznavanja mene s klinikom i njih sa mnom. Klinika je u NRW, grad blizu Dortmunda. Oni su mi obecali smjestaj za tih sedam dana. E sad je ne znam sta se tu od mene ocekuje i da li imam ikakvu sansu da se necemu nadam? I da li bi bilo ok s moje strane da ja predlozim da kod njh odradim neku vrstu plaćenog Praktikuma od par mjeseci jer bi mi to definitivno koristilo prije polaganje ikakve aprobacije? Jednostavno mogu li se ičemu nadati, s tim da jos uvijek moram raditi na svom njemackom jeziku.
Hvala vam unaprijed.

Drage kolege,

čitam ovaj forum s vremena na vreme pa reših da se i aktivno uključim..
trenutno sam u procesu obrade papira za Beruferlaubnis za Bavarsku, ugovor o radu ću dobiti nadam se po dobijanju te dozvole, onda u ambasadu za vizu pa na poso ako sve bude kako treba. Drage volje bih podelio svoja iskustva i sa drugima, ukoliko nekog nešto detaljnije zanima a da je u sličnoj situaciji.
Pozdrav svima!

Procitala sam veliku vecinu postova.. Najprije zelim da izrazim divljenje!!! Toliko nesebicnosti I informacija koje ovdje ostavljate..
Naime, Ja sam zavrsila stomatologiju u Foci ( R. SRPSKA) prije mjesec dana, nakon toga sam se udala za covjeka koji je takodje zavrsio stomatologiju ali tri godine je na birou.. bez dana radnog staza. Odlucili smo da pregledamo sve opcije za odlazak iz zemlje. Ono sto smo do sada gledali ( Australia, Novi Zeland (radi engl koji znamo)) ne daje sansu ni 3% za rad u struci. Naisla sam na Vas forum I nadam se da postoji neko ko ce nam uliti nadu da I dr stomatologije mogu negdje imati zaposlenje :)
Vezano za jezik, ja imam povrsno poznavanje iz osnovne I srednje skole a suprug ni toliko :(
Ali na to gledamo kao najmanji problem.. odvojicemo godinu ili viise ako mi treba da ga naucim ako mi to daje sansu za buducnost.
Ono sto zelim da pitam jeste postoji li neko ovdje da je zavrsio stomatologiju I otisao u Njemacku? Nakon toga me zanima (logicno.... :) ) koji su koraci? Molim vas ne zamjerite sto sam totalno neupucena dosla na forum.. ali ne znam koga I gdje da pitam???? Ja imam 25. God, suprug 36. Ne znam znaci li to nesto, ali eto... :)
Unaprijed se zahvaljujem!!!!

16 sedmica ? Pa na sajtu stoji da je maksimum za izdavanje 2 meseca ..proso mi nije jasno da je to moguće .. oni su od mene sve papire dobili 11.1 a termin u ambasadi mi je 8.marta a u govoru o radu dobijam tek posle berufsrlaubnisa ..
da li si ti dobio potvrdu da si ušao u proces i identifikacioni broj sa kojim možeš da online proveravaš aktuelni status ?

Da li je neko u posljednja 2 mjeseca dobio ikakav odgovor od Regierunga von Oberbayern vezqno za BE ili Aprobaciju? Ja cekam vec 16 sedmica na odgovor, pa se vec malo brinem :-(

Ja sam nedavno dobio BE iz Regierunga von Oberbayen. Čekao sam 10 sedmica kada su se javili i tražili dodatnu dokumentaciju. Kada sam im poslao dodatnu dokumentaciju prošlo je još 3-4 nedelje kada sam otišao do njih da ih pitam za moj status. Tada su mi rekli da je sve u redu, da je prisutna sva dokumentacija i da ću dobiti BE u narednih nekoliko dana i stvarno sam je i dobio. Posete su tamo sredom od 14-16h.

Pozdrav zajednici!

Jedno pitanje: Interesuje me koliko se vremenski u poslednje vreme čeka viza od momenta kompletiranja dokumentacije? Kakva su skorašnja iskustva?
25.1. sam odneo Berufserlaubnis, a predhodno sam bio obavesten da sam vizu dobio i da mi je samo potreban ovaj dokument.

Hvala

Ja sam u oktobru dobila vizu. Recimo neki deseti dan od kad sam predala BE, ne secam se bas tacno.

Ja sam nedavno dobio BE iz Regierunga von Oberbayen. Čekao sam 10 sedmica kada su se javili i tražili dodatnu dokumentaciju. Kada sam im poslao dodatnu dokumentaciju prošlo je još 3-4 nedelje kada sam otišao do njih da ih pitam za moj status. Tada su mi rekli da je sve u redu, da je prisutna sva dokumentacija i da ću dobiti BE u narednih nekoliko dana i stvarno sam je i dobio. Posete su tamo sredom od 14-16h.

Hvala za odgovor, najbolje ce biti da odem licno i pitam! Pozdrav

Evo jutros su me zvali iz Regierunga, pitali kako to da od 2013 nemam nista u CV, ja rekla da sam dobila dijete i doselila u Njemacku za to vrijeme. Pitali da li sam u Bosni radila Praktikum ili pravi posao, rekoh samo Praktikum. Eto usla sam u proceduru nakon 16 sedmica...

Back