Postovani,
zelim da vam se zahvalim na nesebicnim informacijama koje delite sa svojim kolegama.
Jedna sam od mnogih koji su se odlucili na ovakav korak, nimalo lak, odlazak u nepoznato, rad u nepoznatom..
Uskoro polazem ispit na Geteovom institutu za B2 i polako se psihicki pripremam za slanje mailova i CVa.
Moja tacka tezista je pokrajna BW, iz razloga sto sam na ovom forumu procitala da mahom pozivaju na razgovore i nude Prakticnu godinu (placenu, sa smestajem, hranom, internetom...) pre nego sto se dobije Annerkenerung. Meni bi to odgovaralo, da budem par meseci i vidim rad na njihovim klinikama a ujedno da utvdim jezik i tamo polazem strucni C1. I to mi je dobro u odnosu na ovo sedenje kuci i daviti se u ovom haosu od zemlje.

iako mi je jos uvek nejasno to pripremanje papirologije, ali otom potom, ko sto je vec ovde neko rekao <<..
ne vidim da se ovde neko zali kako nije uspeo da dobije papire.... uglavnom se papiri dobijaju, potrebno je vreme i zivaca imati...>>
Ako ima nekoga u BW , neka mi barem preporuci neki grad , najbolje bi bio i manji neki, poneki savet bio bi blagoslov.
Hvala