Pozdrav. Jo's jedan novi član na ovom forumu.:-)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najpre pozdrav za sve moje kolege i ljude koji su u istoj situaciji kao ja. Zavrsivsi fakultet mislila sam da je moja budućnost da ostanem u Srbiji i da unovcim moje znanje i trud. To nažalost ili na sreću nije bilo tako. Morala sam da krenem sa učenjem novog jezika,meni na izgled izuzetno teškog,što se i ispostavilo kasnije tako. Ipak i to sam položila i sa sertifikatom i diplomom u ruci....put NEMACKA!!! I TRENUTNO SAM U NRW u potrazi za poslom. Poslala sam preko 30 tak bewerbunga,neko je odgovorio,neko ne,ali mi stalno stiže da pričekam da budem strpljiva,a ja na ivici živaca. Čini mi se da neće to ići tako lako. Pa me interesuje kakvo ja vaše iskustvo sa čekanjem za posao u Nemačkoj. Koliko treba vremenski da bi te neko pozvao na razgovor i sta mogu sve da očekujem???? Ko je voljan da odgovori,pomogne ~ slobodno !!!
Zvanično po nemačkim propisima rad sa BE ne ulazi u specijalizaciju. Međutim, kako sam čuo od drugih kolega, kad stigne aprobacija obično uračunaju posle i rad sa BE. Ne verujem da se nešto u tom smislu promenilo. Jedino ako ovima u Bavarskoj nije palo na pamet da forsiraju ljude da polažu ispit za aprobaciju što pre umseto da čekaju dve godine i dobiju papir bez polaganja, što po meni baš ne bi imalo smisla....
Dobila sam poziv za Vorstellungsgespräch i to u BW. Mislila sam da je tamo dosta teško naći posao,ali odgovorili su mi nekoliko sati posle poslatog Bewerbunga.Pa me interesuje da li ima nekog od kolega u BW? Iskreno bih volela da imam nekog svog u blizini. I sta bih mogla da očekujem ,što se tiče Beruferlaubnis i ostale procedure,da li je tamo komplikovanije? Inače ja sam završila fax po Bolonji. Možda to ima nekog uticaja. Kolega hvala na odgovoru i podršci.
Tacno posao je tesko dobiti ali zato praktikum lako, jer u BW (da ponovim jos jednomDobila sam poziv za Vorstellungsgespräch i to u BW. Mislila sam da je tamo dosta teško naći posao,ali odgovorili su mi nekoliko sati posle poslatog Bewerbunga.Pa me interesuje da li ima nekog od kolega u BW? Iskreno bih volela da imam nekog svog u blizini. I sta bih mogla da očekujem ,što se tiče Beruferlaubnis i ostale procedure,da li je tamo komplikovanije? Inače ja sam završila fax po Bolonji. Možda to ima nekog uticaja. Kolega hvala na odgovoru i podršci.
Pozdrav iz BWHvala na odgovoru kolega ZHUCA. Danas sam telefonski razgovarala sa direktorom klinike nedaleko od Memingena i ponudio mi je hospitaciju od 2-3 dana.Pitao me je prvo za aprobaciju,koju ja nazalost nemam,ali kad sam rekla da sam studirala po Bolonji po novom programu bila je onda druga prica. Bar ja tako mislim.
Cao.Moze li mi ko objasniti kako ide postupak aprobacije za stomatologa, u Norden Westfaliji ,grad Ansberg,imam b2 ,zavrsio studije 2010 po starom sistemu,trebam li polagati taj dodatni ispit?
Postovanje kolege,
Trudicu se da u kratkim crtama objasnim svoju siuaciju...dobila sam posao kao stomatolog u Nemavkoj,Westfalen-Nordrhein i sad sam krenula u citavu tu pricu sa papirima koja nije nimalo jednostavna. Da bih dobila Berufserlaubnis u Bezirkregierung u Keln sam poslala brdo papira,medjutim dobila sam odgovor da dokumentacija nije kompletna..Radi se o sledecem:
1. polizeiliches Führungszeugnis - pretpostavljam da je to ono uverenje iz 29.nov
2.amtlich beglaubigte Kopie Ihres Prüfungszeugnisses mit Notentafel-
ja sam poslala omaj dodatak diplomi ali mi nije jasno zasto to nije ispravno
3. Bescheinigung der Obersten Gesundheitsbehörde das Sie uneingeschränkt als Zahnarzt arbeiten dürfen-
Da li se to dobija od suda casti ili????
4.Bescheinigung, daß gegen Sie keine Strafsache oder ähnliches im Gange ist (Certificate of good standing)
Ja sam prevela uverenje da nisam osudjivana,a to uverenje sam uzela u Palati pravde
Malo sam zbunjena u vezi ove papirologije,pa ako neko ima slicnog iskustva, tu sam..
I jos jedno pitanje...da li ste slali dokumente i na srpskom?
Pozdrav svim kolegama!
Kao što je i pomenuto u par skorašnjih (bar u mom prethodnom) i u još nekih 1286 ranijih postova..... Ne verujem da je toliko teško baciti pogled na gore ili čak kliknuti desetak puta i prelistati poruke na forumu (izuzetan fizički i mentalni napor).....
Da ne shvatite pogrešno da neko ovde neće da pruži informacije ili da ponovi nešto, ali pitanje u vezi nečega što je pisalo samo jedan post ranije mi je baš besmisleno. @Ärztin na tvom mestu ne bih trošio vreme i reči na odgovor....
Pozvana sam na hospitaciju (3 dana), pokrajina Sachsen. Da li mozda neko ima iskustva sa trodnevnim hospitacijama?![]()
Sta je potrebno od dokumentacije poneti, da li mozda znate?
Hvala svim kolegama, ovaj forum pratim vec duze vreme. Ovde sam pronasla puno informacija koje su mi puno pomogle.