I meni su potrebne informacije za sve vezano za stomatologe u NRW.Hvala puno
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste od vrata do vrata lakse dobiti posao, direktno na bojnom polju, nego iz srbije preko mail-a. Kao sto napisa koleginica par postova pre ovog i kao sto ja napisah u mom postu moras da im upadnes u oci, da tvoju prijavu zapaze. Preporuka od profesora mentora U SVAKOM SLUCAJU (po mogucstvu na engleskom ili na srpskom pa prevedena na nemacki)a sto se tice simpozijuma prevedi samo par da se vidi da si zainteresovana, posebno ako su simpozijumi sa prakticnim delom ili se dobija neki sertifikat posle simpozijuma, i ako je medjunarodni u Becu ili Londonu...npr. , e to je pun pogodak. Nemoj prevoditi i slati sve, oni nemaju vremena da pregledaju 300 sertifikata ili sl. koji im ne znace puno. Ajd puno uspeha
A koliko ste vi dobili vremena za uvesti se u posao? Kada su pocela dezurstva? Zasto mi necete odgovoriti...?
Drage Kolege, nalazim se u fazi potrage za poslom, pratim ovaj forum redovno i koliko sam zapazila na sve vecem broju oglasa traze da lekari vec imaju aprobaciju. Ono sto mene zanima jeste jel mi mozemo podneti zahtev za aprobaciju i bez ugovora o radu t.j. bez da smo nasli posao? Isto pitanje za Berufserlaubnis? Ako sam ja dobro shvatila za dobijanje Berufserlaubnisa nam treba ugovor a za aprobaciju ne, sto mi je malo nelogicno. Moze li neko da me ispravi ako gresim?
Pozdrav kolege.
Da li je neko od vas mozda menjao pokrajinu pre nego sto ste dobili Aprobaciju?
Ja sam u Sachsen-Anhalt (nesto duze od godinu dana) i predlala sam papire za dobijanje Aprobacije. Naravno ta procedura traje![]()
Interesuje me da li mogu da predjem u drugu pokrajinu i tamo ponovo predam papire za dobijanje Aprobacije ili moram to ovde da obavim do kraja?
Hvala na unapred na odgovoru.
Pozdrav
A koliko ste vi dobili vremena za uvesti se u posao? Kada su pocela dezurstva? Zasto mi necete odgovoriti...?
Savet da, ali koliko dobar zavisi od situacijeKolege ima li neko dobar savet u vezi hospitacije? Pozvana sam na nedelju dana nakon intervjua na Skype,pa da znam otprilike sta da ocekujem. Hvala unapred :-)
Kolege ima li neko dobar savet u vezi hospitacije? Pozvana sam na nedelju dana nakon intervjua na Skype,pa da znam otprilike sta da ocekujem. Hvala unapred :-)
I ja sam pozvana na razgovor i jednodnevnu hospitaciju na anesteziji? Jel mozete da mi kazete sta bih mogla da ocekujem? Svaki svaet je dobrodosao. Malo me brine jer je ovo deo medicine s kojim se tokom studija najmanje bavimo. Hvala unapredKod mene uvođenje u posao po nekim novim preporukama traje tri meseca, dok je ranije bilo 4 nedelje za početnike... Ja sam na anesteziji i to za mene znači da uvek neko treba da bude sa mnom u sali za to vreme. Lakše intubacije su mi dali da radim uz nadzor već od drugog dana, a posle nekih mesec dana sam ostajao sam u sali (posle intubacije do trenutka za buđenje pacijenta) kod manje rizičnih pacijenata i operacija. Nakon dva meseca sam radio povremeno potpuno sam u sali i radim sam preoperativne preglede pacijenata. Dežurstva me očekuju tek posle prvih 6 meseci minimum.
Možemo slobodno da kažemo deo medicine kojim se uopšte ne bavimo tokom studija....I ja sam pozvana na razgovor i jednodnevnu hospitaciju na anesteziji? Jel mozete da mi kazete sta bih mogla da ocekujem? Svaki svaet je dobrodosao. Malo me brine jer je ovo deo medicine s kojim se tokom studija najmanje bavimo. Hvala unapred
Postovane kolege, nova sam na forumu, procitala sam temu od prve stranice, vi ste moj jedini izvor informacija i hvala vam na tome! Kao sto mozete predpostaviti, i ja sam u potrazi za poslom, po zanimanju sam doktor medicine. Zivim u Minhenu vec skoro 2 godine i nazalost, iz privatnih razloga, ogranicena sam na ovaj grad. Svjesna sam cinjenice da cu ovdje tesko naci zaposlenje, ali druge opcije nemam. Moje pitanje glasi: Na kakve konkurse saljete Bewerbunge, da li za mjesto Assistenzarzt ili Assistenzarzt im Praktikum ili nesto trece? Ja sam dosad slala za mjesto Assistenzarzt i dobijam samo odbijenice. Pitam se da nije ovo preambiciozno sa moje strane? Ne smijem se usuditi da polazem za Aprobaciju jer mi znanje jezika jos uvijek nije na zavidnom nivou (imam polozen B2).. unaprijed zahvaljujem
Poštovane kolege,
u toku sam procesa dobijanja aprobacije u Bayernu.U Regierung-u mi traze dodatnu dokumentaciju iz koje se vidi sta sam sve na fakultetu i pripravničkom stažu radio iz urologije, traumatologije, anestezije.Studirao sam u NS, pripravnički staž obavljao u trajanju od 12 meseci.S obzirom da je jedini dokaz obavljenog pripravničkog staža pripravnička knjižica koja je u ministarstvu, i koliko sam na ovom forumu uspeo pronaći, iz ministarstva se ne može uzeti da se kopira. Interesuje me da li je neko imao slična iskustva i kako je rešio ovaj problem?
Zahvaljujem se unapred.
Kolege, potrebna mi je preporuka : Koji je najbolji mogući način da se šalju dokumenta za De. Pošta? Dhl? Kurirska služba?
Za opstu mora (mislim) 18 meseci Weiterbildung Interne u bolnici (koja ima Ermächtigung za Weiterbildung). Ima i neka kombinacija interna plus psihijatrija onda u svakom slucaju jos (mislim) 18 meseci opste prakse gde ima specijalsta opste prakse (tu ne znam kako ide za Ermächtigung) i onda prijava ispita, polaganje i specijalista ste. Moze i start odmah u opstoj praksi (sto je redje ali ima da se nadje) pa onda interna pa ispit itd., ali interna mora obavezno. U Nemackoj ili vas zaposle=prime u nekoj Gemeinschaftpraxis gde je vise lekara opste ili cak internista itd. udruzeno ili se radi varijanta preuzimanja prakse od nekog ko ide u penziju. U tom slucaju mora ta praksa da se bukvalno otkupi od nekoga. Cenu ne znam, moj bivsi mentor (tj. od koga sam ja preuzeo Station kad je on zavrsio svojih 18meseci interne) radi trenutno paralelno sa lekarom od koga za godinu dve (dok ne polozi specijalisticki) preuzima praksu. Ja sam samo nesto nacuo ali on bi trebalo da plati 20000e, ali moze biti da je totalna dezinformacija. Plata ako vas oni prime u neku Gemeinschaftpraxis isto ne znam ali mislim da ne odstupa od proseka u bolnicama 4000-4500e bruto mesecno. A ako preuzmete praksu sami ste svoj gazda, sami svodite racune, prihode i troskove. Pokusavate da od Krankenkase sto vise naplatite za usluge i na pacijentima i ostalim troskovima sto vise da ustedite. U realnosti to znaci da se lekovi prepisuju u jeftinijoj varijanti (kombinacije ili po ugovoru sa Krankenkase naveliko i jeftinije) ili laboratorija ne radi tako cesto cak i kad je kontrola indikovana ili cak da se preporuke o promeni terapije iz bolnica posle bolnickog lecenja ne sprovode uopste ili bar ne dok se potrose vec (pre bolnickog lecenja) propisani lekovi. Pa nas posle zovu pacijenti ´´sta da radim Hausarzt nece da mi prepise´´Da li neko radi ili je upoznat sa tzv.opstom praksom u Nemackoj,ili Allgemeinmedizine,ja treba da pocnem,ovde su uglavnom iskustva iz bolnica,klinika.svaka informacija bi mi dobro dosla u vezi rada,plate..