beograd Yugo
Početnik
- Poruka
- 31
Draga koleginice, ako se vratite malo unazad na ovom forumu mozete pronaci dosta informacija koje trazite. Ukratko, Sachsen Vam je verovatno najbolja pokrajina za dobijanje aprobacije. Zahtev za aprobaciju mozete skinuti na sajtu Landesdirektion Dresden. Sva dokumenta pripremite kao sto tamo pise, dakle obavezno OVERENE fotokopije svih dokumenata koje ne saljete u originalu, cak i fotokopije pasosa, iako to deluje blesavo. Ako Ste studirali u Bg-u, osim dodatka diplomi, trazice vam naknadno da im posaljete neki dokaz iz kojeg se vidi da je opsta medicina kod nas primarna zdravstvena zastita, traze jos gerijatriju i palijativnu medicinu, sto sam ja jurila u knjizi sa detaljnim planom i programom studija, tako sto sam podvukla teme, njihov opis i broj casova i samo to prevela i poslala zajedno sa overenim fotokopijama stranica iz knjige. Bilo je cimanje, i nimalo jeftino, ali isplatilo se, jer sam dobila aprobaciju bez polaganja bilo kakvog ispita. Sve zajedno sa svim peripetijama i slanjem dopuna u 3 navrata u mom slucaju trajalo je krace od mesec i po dana.
Lekarsko uverenje mozete uraditi u Srbiji i prevesti, ne traze nikakvog specijalnog lekara, niti prevodioca. Overa dokumenata se po mom misljenju najvise isplati o jednom trosku u konzulatu u Beogradu. Tamo odnesete sve originala i fotokopije (po 2 primerka- jedan zadrzavaju) koje zelite da overite, i oni to overe jednim pecatom i naplate 10e. Rade od 9-11, petkom do 10.
Srecno!
Postovana koleginice,interesuje me po kom ste vi planu i programu studirali ?Ja sam studirala po starom,upisala sam fax 1998,tako da nisam sigurna da li fakultet jos uvek ima tu knjigu sa starim planom i programom studiranja.Unapred se zahvaljujem na odgovoru ....Pozz