Kolege, pa zar nije jednostavnije naci na googl-u i skinuti?! Ne razumem u cemu je problem?
Nema problema kolega, samo opušteno. Ko je hteo poslao nam je i gotovo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kolege, pa zar nije jednostavnije naci na googl-u i skinuti?! Ne razumem u cemu je problem?
Interesuje me dr sto su sa porodicom, kad ste potpisali prvi ugovor, da li vam je pisalo da ste u prvoj grupi za oporezivanje, a imate npr jedno ili dvoje dece? Moze li neko u vezi sa ovim da mi odgovori?
Hvala unapred.
Sve dok ti se tvoji ne pridruze, ti si Steuerklasse 1. Kada dodju, odes i prijavis odnosno dokazes to u Finanzamt-u. A onda postajes Steuerklasse 3 i lepo ti isplate razliku za vreme dok si bila sama![]()
Sve dok ti se tvoji ne pridruze, ti si Steuerklasse 1. Kada dodju, odes i prijavis odnosno dokazes to u Finanzamt-u. A onda postajes Steuerklasse 3 i lepo ti isplate razliku za vreme dok si bila sama![]()
jeste tako stim da imas opciju da izaberes poresku grupu kada si vencan . Da i ti i suprug budete u 4. ili da ti budes u 3. a on u 5. poreskoj grupi stim da u 3.-5.ti primas vise novca i on moze da izabere grupu i ako nema posao. (cudno ali je tako).NPR kada ste obeje 4. grupi -on ne prima nista ali ti na recimo 4000 bruto primas oko 2700 eura neto bez dece! Kada ste oboje 4. grupa primas oko 2300 opet bez dece. Vrlo bitno ti je da sacuvas sve racune sto imaju veze sa seljenjem,kupovinom namestaja,tehnike,svega sto ti je potrebno za posao(knjige,garderoba itd) i taj porez vracas na kraju godine.Sto se tice grupa bitno je kada jedan supruznik zaradjuje 50% vise od drugog uvek bolja opcija 5. i 3. poreska grupa
Mislim da jeste .Nije im bitno da ti budes clan lekarske komore ali im je bitno da nisi napravila lekarsku gresku a licenca to dokazuje.Da li mozete da mi kazete da li je licenca obavezan dokument koji treba priloziti? ja sam bila u radnom odnosu svega dva meseca, ali nisam se jos uvek prijavila u lekarsku komoru
A moje pitanje se dalje odnosi na koji su vec prosli pridruzivanje porodice - kako sto pre do toga? Svakako moram otici prvo sama, ali bih zelela da mi se u sto kracem roku pridruze i suprug i deca, tako da bi mi svako iskustvo mnogo znacilo. Hvala unapred!
Nostrifikacija/uporedjivanje specijalisticke diplome sprovodi se odmah nakon dobijanja aprobacije, tako sam bar ja pronasla, ali ponekad do mene dodju price o ljudima koji i nemaju aprobaciju a rade kao Oberarzt ili sl.
Za izracunavanje ukupnih primanja postoje cak i kalkulatori na netu, ali u njima je neophodno popuniti neke detalje, koji su individualni. Tabele sa vazecim bruto prihodima takodje postoje na internetu, pa je moguce izracunati pribliznu neto zaradu, bez dezurstava i dodatnih sati.
Sve u svemu, najlakse je, cini mi se, pitati kliniku koja nudi posao ;-). Dva lekara bi trebalo da svakako ne moraju da se brinu zbog visine prihoda, sve i dok im se ne prizna sve sto su do sada radili.
@Hoffentlich: ja nisam mogla odmah da predam i za supruga, on tek treba da polaze za A1, ali predacemo onda cim dobije sertifikat, do tada cu i ja verovatno imati ostale potrebne papire.
Hvala puno!
Koliko dana se ceka posle predaje zahteva za vizu? Jel im ozbiljno trba 8-12 nedelja?
@Hoffentlich hvala vam na odgovoru. A jel istina da salju dokumenta u Nemacku i da se to odlucuje tamo?