Srpski lekari u Nemačkoj

Kolege, da li neko zna koliko je pametno obratiti se više agencija za posredovanje u isto vreme?! Činio bih to da ne gubim vreme. To što se dogovaramo preko mejla i telefonom, ukoliko mi oni još nisu dali nikakvu ponudu/ ili ponuda ne odgovara, s obzirom da nisam ništa potpisao sa njima, kakvih obaveza imam prema njima? Na sajtu pojedinih agencija u Allgemeine Geschäftsbedingungen stoji da ukoliko potpišem ugovor mimo njihovog posredovanja, da mogu da budem kažnjen, i to su sume od 5000e, 7500e,(Konventionalstrafe), ne bih da se igram sa time. Ili nešto nisam najbolje razumeo.[/QUOJ
Ja sam se obratila nekoliko agencija, niko mi nista slicno nije rekao.Doduse jos mi nisu ni nasli ponudu.Svi su mi rekli da ce preko leta biti jako tesko.

Treća nedelja kako čekam radnu vizu. A sledeće nedelje bi trebalo da počnem da radim!? Na pokušaj da se ljubazno raspitam u ambasadi šta se dešava, dobih "po nosu" od nadrndane radnice ambasade.
Volela bih da mi oni koji su dobili vizu "za 7-10 dana" kažu kako i preko koga?

Sta ti je rekla radnica?
Povišenim tonom: da ne daju info o predmetu, a ako je došlo do promene br. tel. da ih o tome obavestim pismom!!!
Ali sam se pokupila i otišla ipak lično do ambasade. Ovog puta sam naletela na finog radnika obezbedjenja, objasnila mu moju muku, on me je uveo kod neke još finije radnice ambasade. Pa mi je objasnila gde je moj predmet i da nema šta mene da zove poslodavac, nego da on pritiska u DE da to brže bude.
A moj personalac jedva da ima 20-tak godina, ne zna ništa ni o čemu, a kamoli o zapošljavanju NON- EU lekara ali smo zajednički juče uspeli da zamolimo ured za strance da to bude što pre. Obećali su za sledeću nedelju. Malo moram opet da pomeram početak rada ali šta je tu - je.
Baksuz sam, em mlada bolnica koja postoji tek 3 godine, em golobradi personalac...eto komplikacije.
Zato kada dođete u ovu fazu, zamolite vašeg poslodavca/personalca da proprati vaša dokumenta i pomogne da bude brže gotovo.

Kolege,zna li neko gde u Beogradu moze da se nadje lekar priznat od strane nemacke ambasade/konzulata i tumac za nemacki jezik priznat takodje od iste za prevod dokumenata?Rekose mi da se overene kopije dokumenata takodje prave u ambasadi?Molim za pomoc,ako neko zna..

Postovana koleginice,ja se trenutno nalazim u Bonnu,ucim jezik.Pokusacu da pronadjem posao u pokrajini NRW.Nisam najbolje razumela za Berufserlaubnis,da li ste proveli 6 meseci na hirurgiji i 6 meseci na internoj.Nije mi jasno da li se provodi 18 meseci na hirurgiji,internoj i 6 meseci po izboru u bolnici u kojoj si zaposlen?Sta se desava u slucaju da bolnica nema npr hirurgiju.Ja cu pokusati da pronadjem posao vezan za dermatologiju.Ako uspem da pronadjem dermatolosku kliniku,vrlo je moguce da nece biti uz to odeljenje hirurgije i interne...zahvaljujem unapred na odgovoru :D

Dobro, o tome se oduvek i pricalo. Procitah jos desetak verzija ove vesti, nigde se ne pominje B2 i C1 sem na Aerzteblatt sajtu. Pise samo u buducnosti, i jedinstven test svuda. Nista novo. Nadam se da su spori sa birokratijom kao i uvek i da to, sto god bilo, nece jos.

Kolege, jel neko u Stittgartu ili okolini, kako ste uspeli da dodjete ovde, kakve ste imali uslove? Ja sam prosle nedelje bila na razgovoru u Gerlingenu i rekli su mi da mi daju hospitaciju od 3 meseca a nista ne nude sve moram sama da platim...Nastavila sam da trazim, javjlam se na konkurse koji su aktivni, ali samo negativni odgovori...da li je stvarno nemoguce naci posao u BW?

Back