optimista2011
Obećava
- Poruka
- 74
Ja sam PKT polagala u BW zato i ne znam da li ce uvaziti u Rheinlandu, jer nekad jedna pokrajina ne priznaje ono sta druga smatra za zakonski punovazno ( to se desava i nemacima a ne samo nama ).
Da li si ti slao dokumenta Herrn Rommmerskirchenu za BE?
Je li ti on rekao da cekas do marta? Na koliko se izdaje BE u Rheinlandu?
Ja sam dobila Einstellungszusage u gradu Worms, a dokumenta sam poslala prosle nedelje. Hvata me panika da nesto ne promene, sve se nesto nadam da ce im B2 i PKT biti dovoljni.
Sto duze zivim ovde sve manje razumem nemce.
Nije mi jasno jedno: kakve veze ima koji nivo jezika traze u Hessenu kad se vise ne moze raditi bez Approbation a za to moras na nemackom polagati GWP za koji ti treba vrlo dobro poznavanje i obicnog i medicinskog nemackog?Danas nesto slabo kapiram
Mali off topic> neke kolege ovdasnje su mi rekli da je cilj smanjenja broja lekara u Nemackoj u stvari nedostupnost medicinske pomoci starim ljudima (!) tako da bi se smanjio broj tih starih koji su ogroman teret drzavi. Ako se mladji razbole i nastradaju njih valjda smatraju kolateralnom stetom ili ...?
Ogromna razlika izmedju privatno i drzavno osiguranih u smislu prava na lekove, procedure itd navodi me na zakljucak da cu gledati na svaki nacin da privatno osiguram i sebe i porodicu. Tad mozes da odbijes neku intervenciju ako je smatras suvisnom a opet ako je neophodna ne moras da mislis da li ce ti kasa pokriti troskove ili ne.
U vezi sa Hessenom , trazi se C1 ne samo lekarima izvan EU (koji treba da polazu i GWP) nego taj C1 stoji kao uslov i lekarima iz EU kojima ne treba nostrifikacija.
A u vezi sa smanjenjem broja lekara u cilju smanjenja broja straih lica, mislim da ta prica moze rame uz rame da se nosi sa ostalim teorijama zavere i sta bi bilo kad bi bilo.
Ja se samo nadam da u buduce nece biti potrebna nostrifikacija pred prvom radnom dozvolom, jer bi u tom slucaju sav dosadasnji trud bio obesmisljen. Svi smo mi, bas iz tog razloga, i poceli da razmisljamo o Nemackoj.