Hoffentlich
Zainteresovan član
- Poruka
- 178
Pod maltretiranje sam mislila na potrazivanje jos desetak dokumenata koji NISU navedeni u zahtevu za Aprobaciju... Opis moje "licnosti" od svakog sefa sa kojim sam ikada saradjivala, u Srbiji i u DE, samo kao primer. Potvrdu da se trenutno nalazim u poslednjoj godini Weiterbildung-a i sta dalje kao Facharzt nameravam!?! Podatke o muzu koji ima nemacko drzavljanstvo itd. Negde sredinom tog perioda sam pozvala telefonom i rekla ( ljubazno) da oni nemaju zakonsko pravo tako nesto da mi traze, na sta mi je sluzbenica puna zlobe odgovorila da sam 100% u pravu, da ne moram nista da im saljem i da cu za neki dan dobiti postom termine za tri ispita. E, to je bila stvarno odvratna situacija, gde sam iz sveg ocaja jos morala da ZAMOLIM da se vratimo na prethodni nivo, pre pretnje i da kao poslusni gradjanin ( jer ovde moras biti poslusan ili ti se sva vrata zatvaraju) posaljem sve te gluposti!!!
Kad su svi "uslovi" bili ispunjeni, dobila sam u roku od 24h Aprobaciju, bez ikakvih komentara.
Ah da, pada mi na pamet jos jedan komentar iz Ministarstva koje sam nekom prilikom zvala ( vise ne znam zbog cega) dok sam radila u Rehaklinici, kad mi je sluzbenica pakosno rekla: " Naravno da ste u Reha, Vi sa Vasim nemackim za nesto drugo niste ni sposobni", ali bas tako od reci do reci. Napomenucu samo da sam pre toga radila godinu dana na akutnoj internoj, i godinu na hirurgiji (incl. ambulantu). Znaci, besramni su nevidjeno. Ali to je poznato, i ne pogadja samo strance. Pozdrav
U jeee...
Hvala na objasnjenju..