Kolege,evo vam link da gledate serije na nemackom jeziku kolko ocete,uzivajte
http://www.burning-seri.es/andere-serien

http://www.burning-seri.es/andere-serien
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala na savetu, vidim i ja da je u BW echt schlecht...pa vidim ja da se u BW nesto cudno desava ali ne znam sta. Hvala Kolega na detaljnom opisu i jeste od koristi. Preostaje mi da onda dobro razmislim po polozenom jeziku, kuda i sta.
Drage kolege i kolegenice,
mislim da ovde svi imaju razlicita iskustva. Moje... Hospitacija na 2 meseca bez ikakvog primanja sa B2 sertifikatom, bez obecanja i obaveza o daljoj saradnji( to je naznaceno u ugovoru). Smestaj mi je obezbedjen. Region je NRW. Citajuci starije postove , shvatila sam da ambasada trazi na ugovoru naznacenu platu ili bilo koji dokaz o finansiranju u Nemackoj. Sta raditi u ovoj situaciji? Moze li mi neko reci nesto vise o lekarskom uverenju? Hvala
Poštovani,HITNO IMAM POTREBA OD SPECIJALIST PO OPSTA HIRURGIJA ... ODLICNO RABOTNO MESTO... ODLICNA PLATA![]()
za hpkopun:
nije da nemam tu opciju, nego jos nisam napunio tri poruke/odgovora pa nije moguce da mi posaljete poruku. Nadam se da sa ovom, trecom, porukom taj problem vise ne postoji
Aki mi i sad ne bi mogao poslati priv. poruku, ja cu se tebi javiti.
za Ljiljana-Nis:
priznavanje specijalizacije jeste moguce. Tu su zaduzene regionalne lekarske komore (pripadaju naravno lekarskoj komori pokrajine gde radite) i kao kod dobijanja aprobacije svaki slucaj se individualno pregleda. Zbog toga se ne moze precizno ispocetka reci, koliki deo specijalizacije ce biti priznan a koji deo nece.
Bez obzira na to, za drzavljane koji zive van EU je u nemackoj potrebno da, cak i ako je specijalizacija zavrsena i neko vec duze vreme radi kao specijalista, se najmanje 12 meseci specijalizacije "doradi" u nemackoj bolnici. Tek nakon toga postoji mogucnost da se prizna ostali specijalisticki staz koji je radjen u drzavi porekla. Najgore je da se u vezi toga svega sve individualno pregleda i provjerava i naravno ocjenuje. Tu informaciju sam nekidan dobijo od komore zaduzenu za juzni deo BW-a.
Drage Kolege,
Evo još jedno iskustvo iz Nemačke. Ja sam 4 meseca u Berlinu, odlično sam naučio jezik, položio Goethe B2 (83.5%), završio C1 kurs, živim sa Nemicom i družim se sa nemcima. Mogu reći da ih sve razumem kao i oni mene. E sada, ja ovo ne pišem da bi se hvalio nego zbog današnjeg lošeg iskustva. Danas sam dobio ponudu za posao na jednoj univerzitetskoj klinici u Mecklenburg-Vorpommern i pozvao ono njihovo ministarstvo u toj pokrajini da vidim za radnu dozvolu. Rečeno mi je da sve imam na sajtu, iako na sajtu stoji da treba "Zertifikat Deutsch für den Beruf" a ne B2. Kada sam pitao da li može B2 on mi je rekao da može Goethe ali da ja sa ovako lošim nemačkim nikada neću moći da dobijem Berufserlaubnis. Do sada su mi na svim intervjuima lekari rekli da mi je Nemački odličan (pa čak i ovaj profesor danas) i da su zadovoljni a ovo piskaralo je bilo tako neprijatno da je to neverovatno.
Jel imao neko iskustva sa Mecklenburg-Vorpommern?
Jel ste morali kod piskarala na "odokativni" usmeni ispit?
Pozdrav
Kada je trebalo da u Bayern-u dobijem Aprobaciju bez ispita, maltretirali su me mesecima, dok im nisam iznela "sve tajne iz poslednjih sedam generacija"...
Imam jedno pitanje za dobro upucene-sta predstavlja dodatak diplomi,i kako ga pribaviti.Unapred hvala na odgovoru...
Uh kako me interesuje svaki detalj ove price... Ko maltretirao, kakve 'tajne', kome usw, Doktorka, jel moze neko objasnjenje por favor?