Srpski lekari u Nemačkoj

Pozz kolege.Mene interesuje pretklinika tacnije mikrobi-postoje li oglasi za ta radna mesta,da li je moguce dobiti tu spec.?

Nisam siguran da li link radi ali probaj

http://www.kimeta.de/OfferDetail.aspx?oid=826596716907946&r=0

evo jos jedan
http://de.gigajob.com/Stellenangebot-129888350/Assistenzarzt-Facharzt-für-Mikrobiologie.html

evo i jedan na krajnjem severu cuveni grad rukometa Kiel
http://www.kimeta.de/OfferDetail.aspx?oid=826596649368787&r=3

Pozdrav za lejlaa83

Razgovarao sam sa nekim tipom iz Bugarske koji organizira interview za bugarske dr. I tako mi kazao te info. Meni je to glupu. Mada je od Nijemaca svasta ocekivati. Nisam nigdje nasao na sluzbenom sajtu te info da ih potvrdim. Ako budu istinite bit ce uzas to ispuniti.

Tacna informacija kolega mikey.... To moze samo da bude motiv da se jezik sto vise uci i savlada, a samim tim i posao brze nadje...Srecno svima!

Razgovarao sam sa nekim tipom iz Bugarske koji organizira interview za bugarske dr. I tako mi kazao te info. Meni je to glupu. Mada je od Nijemaca svasta ocekivati. Nisam nigdje nasao na sluzbenom sajtu te info da ih potvrdim. Ako budu istinite bit ce uzas to ispuniti.

Poslednja izmena:
https://www.facebook.com/ajax/messa...8882:3ffd0a7ef7255cb563&hash=AQAE_zQSaYl-78Jr

Nadam se da link radi.
Hvala puno na svim informacijama koje sam ovdje našla, pratim ovaj forum neko vrijeme i oduševljena sam količinom kolegijalnosti i dobre volje. Nadam se da ću i ja nekome moći pomoći. Ovo što sam naljepila mi se čini dobro za nas koji tažimo posao, što i kako se prezentirati, neke praktične stvari itd. Nadam se da će biti od koristi.
Ja sam iz Hrvatske, ali mislim da mi pozicija nije puno drugačija nego vaša, osim u dijelu vezano za radnu dozvolu. Sve drugo je tu negdje.
Sretno svima, nadam se da ćemo svi naći ono što priželjkujemo.:)
Lijepi pozdrav.

Lista trenutno vazecih oglasa za posao vezanih za zdravstvo (naravno svi profili, ne samo lekari). Spisak je po pokrajinama.
izvor ove informacije je web sajt
kimeta.de

Stellenanzeigen nach Regionen

18409 Bayern
14710 Baden-Württemberg
11158 Nordrhein-Westfalen
6581 Hessen
6096 Niedersachsen
5337 Sachsen
4066 Hamburg
3927 Berlin
3068 Schleswig-Holstein
2541 Rheinland-Pfalz
2292 Thüringen
2125 Sachsen-Anhalt
1950 Brandenburg
1313 Mecklenburg-Vorpommern
884 Bremen
406 Saarland

Bez brige brojke se svakodnevno povecavaju
Pozdrav

Pozdrav kolega....pratim forum vec duze vreme jer sam i sama jako zainteresovana za posao u Nemackoj...razlog zbog kojeg se obracam konkretno Vama je taj sto sam i ja "generacija po Bolonji" :),zavrsavam fax za nekoliko meseci ali bih da se o svemu detaljno raspitam na vreme... Ako vam nije problem,napisite nesto vise o Vasem iskustvu,da li ima neke razlike zbog Bolonje...od nekih ljudi iz okruzenja sam cula jako lepa iskustva ali sam se po internetu nacitala svakakvih prica...
Izvinite na uznemiravanju i unapred hvala na razumevanju!:)
P.S. Zelim Vam srecu na "ispitu izjednacavanja"!

Pozdrav kolega....pratim forum vec duze vreme jer sam i sama jako zainteresovana za posao u Nemackoj...razlog zbog kojeg se obracam konkretno Vama je taj sto sam i ja "generacija po Bolonji" :),zavrsavam fax za nekoliko meseci ali bih da se o svemu detaljno raspitam na vreme... Ako vam nije problem,napisite nesto vise o Vasem iskustvu,da li ima neke razlike zbog Bolonje...od nekih ljudi iz okruzenja sam cula jako lepa iskustva ali sam se po internetu nacitala svakakvih prica...
Izvinite na uznemiravanju i unapred hvala na razumevanju!:)
P.S. Zelim Vam srecu na "ispitu izjednacavanja"!

Pitanje nije bilo za mene, ali možda mogu pomoći...
Za sve sa reglementiranim zanimanjima (s faksom ili sa srednjom skolom) treba priznavanje diplome.

Kolege, zna li neko pojedinosti o novom zakonu za koji se prica da ce stupiti na snagu 01.04. sledece godine? Ako je vec istina da nece vise biti moguce zaposliti se bez aprobacije, da li ce onda bar oni koji se do tada zaposle imati vremena da poloze aprobaciju kao i do sada, ili definitivno svi koji nemaju aprobaciju gube pravo na rad posle 1.4.? Da li ce se sam ispit aprobacije menjati? Hvala unapred na odgovoru! U pitanju je vrlo uznemirujuca vest za nas koji smo sad zavrsili fax..

Kolege, zna li neko pojedinosti o novom zakonu za koji se prica da ce stupiti na snagu 01.04. sledece godine? Ako je vec istina da nece vise biti moguce zaposliti se bez aprobacije, da li ce onda bar oni koji se do tada zaposle imati vremena da poloze aprobaciju kao i do sada, ili definitivno svi koji nemaju aprobaciju gube pravo na rad posle 1.4.? Da li ce se sam ispit aprobacije menjati? Hvala unapred na odgovoru! U pitanju je vrlo uznemirujuca vest za nas koji smo sad zavrsili fax..

Nigde ne postoji nikakva informacija vezano za tu pricu, tako da je to sve "rekla-kazala". Ne znam zasto bi neko uopste i uvodio takav zakon ako su mu potrebni lekari, to bi bilo kontraproduktivno.

Nisam nigdje uspio naci na netu odgovor na to pitanje u svezi novog zakona. A i pitao sam u lijecnickoj komori,te oni ne znaju odgovor na to pitanje. Ili ne znaju ili lazu. Vidjet cemo sta ce biti. Za potenciranje ka boljem znanju njemackog to je istina.

Obavestenje iz Landesärztekammer Thüringen:
http://www.laek-thueringen.de/wcms/DocsID/120404-33798-CM-3604180972
Veoma bih voleo da gresim. Ostaje da vidimo da li ce isto vaziti i za druge pokrajine.

Ta vest je stara.
http://sacuof.com/files/approbation20120524.pdf
Bez obzira sto se pominju Arapi isto vazi i za nas. Razlicite Bundeslaender, razlicita pravila. Sada, a ocigledno i ubuduce. Za sada samo rekla kazala sto se tice nemogucnosti zaposlenja bez Aprobacije ako se govori o celoj Nemackoj. Nadam se da se to nece desiti.

Postovane kolege,
nov sam na forumu i ono sto za sad mogu reci je da postoji izuzetna kolegijalnost i volja da se pomogne.
Ono sto mene zanima je da li je neko upoznat sa situacijom o nalazenju posla u Hamburgu.
Takodje me zanima,prilikom trazenja prvog posla (onog dok ne dobijemo Aprobaciju),koja bi to pozicija trebalo biti,da li je to Assitenzarzt ili nesto drugo?
Hvala unapred

Odgovor za kolegu "vladomed". U pocetku mozes raditi kao Assistanzarzt oder Gastarzt. Ili ako imas neku hospitaciju. Ako trazis putem agencije oni ce obaviti s tobom razgovor o tomu sto zelis,a ako trazis sam putem oglasa onda osobno. Meni oba nacina su spora i troma. Ali to svi koriste. Po meni je najbolji nacin direktan razgovor sa shefom,ali nemoj mene slusati jer svako ima svoje nacine. Pa Hamburg je lijep grad,onda trazi oglase za taj grad/pokrajinu. Nadam se da sam pomogao.

Znam za jednu kolegicu koja radi u pokrajini Hamburg,van grada u nekom manjem mjestu,mada mala mjesta u Njemackoj nisu problem jer su jako dobro povezana. Kolegica je dobila radno mjesto putem agencije. Dobila je mentoricu te spec.interne medicine.

Molom pomoć onih koji su već našli posao u Njemačkoj. Poslala sam nekoliko mailova sa CV-om bolnicama koje imaju otvorene natječaje, neke čak i mjesecima. Treba li me brinuti ako mi u tri dana ne dođe odgovor, a dva odgovora su bila da sada ne mogu organizirati razgovor, ali će mi se javiti u najkraćem vremenu. Je li to ne odgovaranje na moj mail znak da im netrebam te da tražim u drugim regijama (poslala sam na nekoliko bolnica u istoj regiji, da mogu u što manje vremena nešto izrazgovarati), ili je to normalno? Malo sam u depresiji..
Hvala

Back