Zar je placa specijaliste oko 3200? Pa kolika je sa dezurstvima?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kolega ne znam nista vise da ti kazem od onoga sto sma napisao..ta agencija je ako menadzer u fudbalu, osim sto fudbalera dovodi lekare, sve rade za mene, pregovori, o kojima me obavestavaju, i sta dalje..idem na gotovo, moja obaveza je samo da ucim jezik, ovde, sto vise i bolje, a u Berlinu cu 6 meseci uciti da polozim B2, cekam odgovor oko toga kako cu se tamo finansirati..inace mene je angazovala privatna Klinika, ne drzavna.
Koliko vidim od slucaja do slucaja je razlicito..priznali su mi specijalizaciju koju sam zavrsio 2011 u aprilu, a i uvazili sve diplome sa internacionalnh kurseva, edukacija, usavrsavanja...dovode me kao experta, idem preko blue card.![]()
Ja idem preko BSA agencije iz Berlina, nasao me je slucajno njihov skaut iz Berlina ovde u Bg, jer je nas covek. JA sam na nivou A2.1 nemackog jezika, pa ce mi poslodavac platiti intenzivni kurs nemackog u BErlinu da dodjem do B2, onda krecem da radim, ozenjen sam i imam dvoje dece, plata neto 3325eu, tako mi je receno, u pocetku, dolazim kao expert, preko "plave karte". Nisam iscitao ranije komentare, ne stizem, zbog ucenja nemackog, gajenja dece, rad drzavno, privatno..nemam vremena za odmor, za sebe..ali to je moja prica oko odlaska u Nemacku. Inace ovde zaradjujem oko 2000eu mesecno sa svim prihodima. Mnogi mi kazu da ne idem, neki da odem, jer ovde nece biti bolje...ja sam ni tamo ni vamo..priznali su mi specijalizaciju, trazice mi posao za suprugu, vrtic za decu, stan cu sam placati, trosoban stan u centru Magdeburga je cca 600 eu, bez rezija..hrana mesecno do 400eu, rezije oko 200 do 300 eu..tako mi je receno iz agencije..a takvi su mi troskovi i ovde,samo ne placam stan.
Posle bombardovanja ovde ima puno zracenja, losa ekonomska i politicka situacija, neizvesnost, i zato zelim da klince odvedem odavde, ja se nekako i snalazim, ali puno radim.
Ko li ce samo ostati da leci pacijente ovde..ali svako gradi svoju sudbinu i ide ggde ga razum i srce vode.
...dovode me kao experta, idem preko blue card.![]()
plava karta podrazumeva i radnu i boravisnu dozvolu odjedno..kao green card u USA...obezbedjuje je poslodavac..bar sam tako razumeo..ako vam i dalje nije jasno proguglajte malo..cudi me da ne znate sta je to...
Sve naravno ugrubo receno. Poenta je bila da kad se sve poplaca ostane para za skijanje u svajcarskim Alpima, naravno pod uslovom da kolega dobije odmor u toku ski sezoneNeće biti ni blizu 3500 Netto ako je neoženjen, da je oženjen imao bi oko 3300 sa tom platom, a u Sachsen-Anhaltu se skida jos dodatnik oko 190 Euro mesečno na njihov penzioni program. Sa druge strane stan od 1000 Euro u Sachsen Anhaltu? Ne znam otkud ta informacija kada za te pare može dvorac da se iznajmi, za 450 Euro Warm može naći 55-65 kvadrata, i to u centru grada ako će da živi u Magdeburgu, na to doda cenu struje, telefon i internet i ima oko 520 Euro mesečne izdatke za stan. Drugo, kakav je to sistem da neko daje 1000 Eura mesečno za auto? Kako će uopšte kupiti bilo koji automobil bez Unbefristete ugovora, a i zasto bi davao baš 1000 Euro za kola mesečno kada novi auto čak i bez Anzahlung može da vozi sa 250-350 Eura mesečno sa osiguranjem, za klopu mu ne treba više od 350 Euro mesečno osim ako neće po restoranima. Taj deo Sachsen Anhalta je sasvim ok, a plata raste sa svakom godinom rada.
Pustićemo ostale kolege da procene ko se ovde bavi čim, mislim da je jasno kao dan.
Pa gledao sma na tom sajtu, paramteri Magdeburg, od 100 kvm pa na gore, minimum tri spavace sobe. SVe sto mi se dopalo bilo je plus minus oko 800eu, i zaprepastio sam se da su svi prazni..u pravu si..jel to znaci da treba sav namestaj i belu tehniku da kupim, da sve namestim? Sta posle kada se jednog dana budem selio, a stan nije moj? Jel imas neki link za neki stan da je manja cena a da je vece kvadrature? Primetio sam da je sve starija gradnja, od 1900 pa do 1950, 60..slabo ima novogradnje,zasto je tako? Ozenjen sam i imam dvoje male dece,a postoji sansa da ce neko od baka ili deka da bude kod nas, tako da mi treba veci stan. Kola nisu preterano bitna, ne patim od toga, ali Volvo XC70 je veliki, bezbedan, mocan auto..imas neki link za neki auto plac u Magdeburgu ili blizini?
Da, mesto je Borde, ne Bowe, preumoran sam bio sinoc pa pogresno napisah..privatna polilinika..koliko ima odatle do Magdeburga?
Jel Kindergled deciji dodatak?Kolik oje to na dvoje dece, 4 i 2 godine? Koliko je veca plata? Zena ce u pocetku biti nezaposlena..
Ako dolazim preko plave karte za koje vreme se dobija pasos? Kako se inace kotira pokrajna Saksonija Anhalt, koje su joj prednosti a koje mane?
Puno hvala unapred na odgovorima.