Srpski lekari u Nemačkoj

Pozdrav Svima!

Imam nekoliko pitanja vezano za Kenntnisprüfung:

Da li neko zna kada se radi ili gde moze da se pogleda Kenntnisprüfung u Oberbayern-u? (Mislim na Termine)
Koliko dugo se ceka na termin od momenta prijave?
Gde je najbolje radit u Oberbayern-u ovaj Prüfung?
Koja bih bila preporuka za pripremu i koliko dugo traje?

Izvinjavam se ako sam previse ugusio sa pitanjima i hvala svima na pomoci unapred.

Svako dobro!

Pozdrav svima!

Da li neko od vas zna koliko kosta Begutachtung ( konacna cifra )? Moja diploma je vec kod Gutachter-a i uplatila sam taksu od 350 eura, nakon cega sam dobila obavjestenje da cu konacan obracun dobiti po zavrsetku postupka. Ako je neko prosao tu proceduru bila bih zahvalna na informaciji, da se mogu pripremiti. Hvala unaprijed!

Pozdrav Svima!

Imam nekoliko pitanja vezano za Kenntnisprüfung:

Da li neko zna kada se radi ili gde moze da se pogleda Kenntnisprüfung u Oberbayern-u? (Mislim na Termine)
Koliko dugo se ceka na termin od momenta prijave?
Gde je najbolje radit u Oberbayern-u ovaj Prüfung?
Koja bih bila preporuka za pripremu i koliko dugo traje?

Izvinjavam se ako sam previse ugusio sa pitanjima i hvala svima na pomoci unapred.

Svako dobro!

Ja sam dobila pismo u junu gdje mi je bilo naznaceno da polazem u oktobru na TUM-u. Taj Uni mogu samo preporuciti. Direktno priznavanje diplome sam odbila.
U tom pismu su bili napisani svi univerziteti gdje se polazu ispiti..
1LMU termini: septebar/oktobar i mart/april
2. TUM Termini: zadnje dvije sedmice aprila i oktobra
3. Uni Regensburg Termini: januar-mart, maj-septembar, novembar-decembar
4. Würzburg Termini: januar-april i juli-oktobar
5. Erlangen-Nürnberg termini: preko cijele godine.
Nisam sigurna kako oni odredjuju ko ce gdje polagati ali mislim po geografskoj lokaciji..Ja sam u Švabiji. Pripremala sam se mozda 2 godine zajedno sa jezikom i hospitacijama ali intenzivno 1 mjesec. Za pripremu premorucujem Amboss posebno 20 dana, Innere Herold, last Minute Farmakologie. Ostalo je opcionalno i treba imati dosta srece..

Tako da srećno!:D

Ljudi, ovo je mail na koji se zalimo na vreme cekanja i deljenje termina Ministarstvu inostranih poslova u Nemackoj koji su odgovorni za rad ambasade. Sto vise mailova posaljemo to je veca verovatnoca da ce kao i u Bosni reagovati i smanjiti vreme cekanja za spajanje porodice a mozda i za ostale vize ukoliko je moguce pa ko hoce neka objasni svoj slucaj i neka se zali jer je svakako efektnije nego kukanje po forumu:
https://www.auswaertiges-amt.de/action/en/101100/action/-

Dobar dan svima, nov sam na sajtu, hteo bih da postavim par pitanja i da zamolim za pomoc oko pronalaska klinike.
Zavrsio sam medicinski fakultet u Nisu i proslog meseca polozio telc B2.
Trenutno trazim kliniku gde bih mogao da hospitiram i spremam FSP.
U kojim pokrajinama bi bilo najbolje da krenem, da bih sto lakse i brze polozio FSP i kasnije dobio aprobaciju? Zbog ogromnih troškova želeo bih neku kliniku gde bih barem imao smeštaj i hranu.
Takodje bih voleo da budem na klinici sa našim ljudima, ali to mi nije prioritet.
Moja sledeca nedoumica se odnosi na agencije i ljude koji posreduju oko odlaska. Koliko je to pametno i da li neko moze nekog da mi preporuci? Zamolio bih svakog ko bi mogao da mi pomogne oko Bewerbunga da me kontaktira ili ostavi svoj mail, bio bih veoma zahvalan.
Nazalost, svi koji su mi obecavali pomoc ranije oko odlaska su sad nestali, pa sam trenutno poprilicno razocaran oko toga.
Hvala unapred svima.
Srdacan pozdrav

Ne znam koliko ti tu mogu pomoci posto sam direktno priznanje diplome odbila..Na kraju mi je iz vlade stigao sljedeci racun za
Kenntnisprüfung 553, 95 eur
Gebühr 300 eur
papir za aprobaciju 2.5 eur :D
Znaci sveukupno 856, 45 eura.
To znaci da nisi morala da polazes aprobaciju je l?Ako mi mozes reci sta je tu presudno da to bude direktno priznavanje,od cega zavisi?Gde si ti studirala?Hvala unapred

Back