Pozdrav Kolege,da li neko ima Iskustva sa Psihijatriskim Bolnicama.Da li uopste ima smisla ici tamo,.....Hvalaa
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam od pocetka tj. 2,5 godine na psihijatriji, znam jos par kolega koji su radili ili su jos uvek na psihijatriji. Nema razloga za izbegavanjem ovih klinika. I jos jedna veoma bitna cinjenica-Nemci ne zele da rade na psihijatriji.Pozdrav Kolege,da li neko ima Iskustva sa Psihijatriskim Bolnicama.Da li uopste ima smisla ici tamo,.....Hvalaa
Ja sam od pocetka tj. 2,5 godine na psihijatriji, znam jos par kolega koji su radili ili su jos uvek na psihijatriji. Nema razloga za izbegavanjem ovih klinika. I jos jedna veoma bitna cinjenica-Nemci ne zele da rade na psihijatriji.
Pozdrav
Plan i program MF Nis gen. 2007. Dogovor preko inboxa
To je samo na uvid vrate ofmah uzmu kopijuPrilikom predaje dokumenata u ambasadi za plavu kartu traze se da se predaju original dokumenta sertifikata o jeziku kao i original FSP. Da li ste vi isto originale predale i ako niste kako ste resili ovu situaciju? Malo mi je nelogicno da dam nekom original FSP-a. Unapred hvala.
Da li neko ima informaciju, koliko moze ambasada da vas ceka nakon predaje dokumenata za vizu, na naknadno dostavljanje BE?
Da li postoji neki odredjeni rok, u toku kojeg vi morate dostaviti BE(tipa mesec,dva) ili ne?
Pozdrav, ja sam isto na internoj u manjoj mjesnoj bolnici.. Imam najcesce 14 pacijenata. Nekada kada fali ljekara, broj se zna popeti na 18. Krv vadim sama. Za pisma imam pomoc jer ga pisu sekretarice a ja ga samo izdiktiram. Imamo i studente koji nam nekada pomazu nekada odmazu.. Pisma dosta zavise i od Oberarzta posto kod nekih otpusnog nema ispod 4 stranice a kod nekog je dosta krace.. Od toga zavisi i kad se izlazi...Kolege koje rade na internoj, za koliko pacijenata (kreveta) ste zaduzeni na odeljenju?
Moja gornja granica je 17 pacijenata, s tim sto ako imam nekoliko otpusta i prijema, nema sanse da izadjem na vreme (17h) s posla. Jedan kolega Nemac koji radi u susednom gradu mi kaze da kod njih da odeljenju svaki Stationsarzt ima 22 pacijenata, njemu je to previse pa je dao otkaz. Pa razmisljam kako bi bilo da ja imam 22 pacijenta, ja ne bih mogla ni imena da popamtim. Entlassungsbriefe pisem ja, i to se izdaje entgültiger Brief (a ne vorläufiger Entlassungsbrief gde samo stoje dijagnoze i terapija pri otpustu), a vadjenje krvi zvanicno radi Arzthelferin, ali ako pacijent ima lose vene, mrzi je da pola sata trazi venu,nego kaze nisam uspela, pa onda ja moram pola sata da trazim. Pa me zanima kako je kod drugih? Ili mozda ja nisam za ovaj posao.
Ja sam imala termin 8.11.falilo mi BE,10.11.me zvali da je viza odobrena da donesem samo BE i osiguranje kad god to bilo,jos uvek nisam prilozila jer tek 8.3.polazem FSP.A na terminu su mi najpre dali dopunu 10 nedelja.
Kolege koliko vam na internoj traje sono rotacija i koliko dugo se ceka na istu? Da li vam bolnice placaju Fortbildunge(ukljucujuci smjestaj i prevoz)?
Hvala unaprijed!
Kolege, znate li mozda cenu hospitacije u nekoj privatnoj klinici?
Imam i jedno pitamje, nevezano za temu, pa se izvinjavam, al kontam da bar neko ima iskustva sa tim - imam psa i volela bih da ga povedem sa sobom, al bila bih sama sa njim, pa znate li kako bih mogla da uskladim to sa poslom jer se tamo dosta radi a ne bih da mi pas bude sam, a i fizioloski ne bi izdrzao.
Hvala
Poštovane kolege , imam jedno pitanje u vezi Krankenversicherunga, koji ste vi uzeli, postoji dilema između AOK kao socijalnog i Allianz ( kojeg predlaže ljekarska komora ) kao privatnog. Hvala