oticistopre
Početnik
- Poruka
- 40
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svaka cast na komentaru![]()
Pozdrav svim kolegama, nov sam ovde na forumu, ali sam redovan u citanju vasih postova. U procesu sam trazenja posla u Nemackoj i pripremi dokumenata. Moze li mi neko od vas reci na kojim dokumentima je neophodno stavljanje Apostila na originalna dokumenta? Da li je to vazi za sve pokrajine isto?
Hvala kolegama na odgovorima vezano za apostile. Inace neko je postavio pitanje vezano za agenciju Doc to Let. Ja se trenutno nalazim u Hanoveru preko ove agencije, pohadjam kurs B2 (imam inace Geteov B2 sertifikat) i Pripremu za PKT u trajanju od po 2 meseca a u 3em mesecu mi traze posao. Jos sam na pocetku pa nemam vise informacija.
Potrebne dokumente (imate na sajtu lekarske komore tacno sta vam treba ) zajedno sa ugovorom o radu saljete lekarsoj komori da bi ste dobili termin za FSP. Onda polazete FSP,oni obaveste komoru da li ste polozili u ubrzo dobijate BE. Tek onda se uclanjujete u komoru i sve ostalo. Ako su vam potrebne info. oko FSP slobodno pitajte,ja sam u aprili polozila. Sve najboljeZdravo ljudi, treba mi vaša pomoć. Naime, posle polaganja Nemčkog na Goethe institutu, slanja brojnih aplikacija i razgovora za posao, napokon sam isti i pronašla u pokrajini Mecklenburg. Možete li mi reći šta dalje? Znam i sama da treba da polažem FSP, učlanim se u njihovu komoru i apliciram za Berufserlaubnis, ali šta prvo? Jel imate neki savet povodom FSP? Nisam očekivala da ću uopšte dobiti posao, s obzirom da me je većina odbijala jer imam položen B2, a ne C1, pa se nisam ni raspitala o daljim koracima, nemam pojma odakle da počnem.![]()
Zdravo ljudi, treba mi vaša pomoć. Naime, Nemčkog na Goethe institutu, slanja brojnih aplikacija i razgovora za posao, napokon sam isti i pronašla u pokrajini Mecklenburg. Možete li mi reći šta dalje? Znam i sama da treba da polažem FSP, učlanim se u njihovu komoru i apliciram za Berufserlaubnis, ali šta prvo? Jel imate neki savet povodom FSP? Nisam očekivala da ću uopšte dobiti posao, s obzirom da me je većina odbijala jer imam položen B2, a ne C1, pa se nisam ni raspitala o daljim koracima, nemam pojma odakle da počnem.
Mozete mi reci preko kog sajte ste trazili posao?
Potrebne dokumente (imate na sajtu lekarske komore tacno sta vam treba ) zajedno sa ugovorom o radu saljete lekarsoj komori da bi ste dobili termin za FSP. Onda polazete FSP,oni obaveste komoru da li ste polozili u ubrzo dobijate BE. Tek onda se uclanjujete u komoru i sve ostalo. Ako su vam potrebne info. oko FSP slobodno pitajte,ja sam u aprili polozila. Sve najbolje
Ja sam dokumente zajedno sa kolegom iz Ukajine predala pocetkom decembra . Moj termin je bio 04.04. a nejgov je 08.08. Ne znam od cega to zavisi. Ali je dobro sto se BE dobija jako brzo. Ja sam odmah sledeceg dana dobila.Hvala Vam puno na informacijama, dosta ste mi pomogli, možete li mi još malo više reći o samom FSP, jel bilo teško? Kako su mi objasnili ispit se sastoji iz uzmanja anamneze i pregleda, a onda i razgovora sa komisijom o dijagnostici i terapiji bolesti koju je pacijent imao. Da li su pacijenti razgovetno pričali? Iz koje ste literature spremali ispit i koliko je vremena otprilike potrebno da se ispit spremi? I koliko otprilike vremena prođe od predaje dokumenata do samog ispita? Treba li da paničim? ????
Na forumu sam videla post o tome kako postoji nekoliko bolesti koje se provlače i to je to, ima li istine u tome?
Svaka informacija je dobrodošla![]()
Ja sam dokumente zajedno sa kolegom iz Ukajine predala pocetkom decembra . Moj termin je bio 04.04. a nejgov je 08.08. Ne znam od cega to zavisi. Ali je dobro sto se BE dobija jako brzo. Ja sam odmah sledeceg dana dobila.
FSP u MV je malo drugaciji od ostalih pokrajina. Sastoji se iz 3 dela. Na pocetku dobijate Aufklärungsbigen,potpuno je identican onima u bolnici. Imate 30 min. vremena da ga procitate. Dobijete i papir na kome stoje tegobe i podatci o pacijentu. Onda sledi 1 deo. tu uzimate anamnezu ,ali morate i da objasnite proceduru pacijenu. Ja sam objasnjavala Appendektomie. To traje 20 min. Onda dobijete papir na kome pise,kako je prosla operacija,da su uzeli materijal i poslali u lab itd. Imate 5 min. da taj nalaz procitate i onda prezentujete slucaj OA. Mene je pitala oko DD,kakav je bio nalaz ,nista komplikovano. I na kraju pisanje pisma. U MV se pise Entlassungsbrief. Tegobe samo u jednoj recenici,pisete kako je protekla operacija,da ste poslali materijal u lab. zakazujete kontrolu i dajete predlog sta dalje. Pise se iskljucivo na komp.Tako da vezbajte sa nemacom tastaturom. Vrte se 7-8 slucaja. Ja ima Aufklerungsbogen-e ,i primer pisma mogu vam poslati e-mail-om. Puno srece