Srpski lekari u Nemačkoj

Kolega, agencija je dobra i pouzdana, saradjivala sam sa njima. Iskreno, mislim da ima smisla jer je postalo jako tesko dobiti hospitaciju, a da ne pricam o poslu. Tako da nije losa opcija uciti jezik i poloziti FSP, pa kada dobijes posao, lako ces vratiti novac agenciji. Nadam se da se radi o nekoj pristojnoj sumi. Mozete probati i sami slati meilove, mada je to dug proces, pa ukoliko dobijete hospitaciju, na taj nacin mozete poboljsati jezik i spremiti FSP sa manje troskova. Srecno! Pozdrav

Da li je Vama posao Medifair nasao? I ako jeste,da li i
koliko para vracate? I ako je moguce, napisite nam kako ste nasli posao? Veliko hvala unapred

Poslednja izmena:
Poštovane kolege,
za prevode dokumenata preporučujem prevodioca Ilija Mikulić, Županja, Hrvatska.
Vrlo profesionalan, i brzo uradi posao.
Ja sam provjerio kod mnogih prevodilaca u Njemačkoj, on je najpovoljniji i najprofesionalniji.
Dokumente pošaljete mailom, uplatite na račun.
Originalni prevodi Vam dođu poštom na kućnu adresu.
Ja sam radio prevod za Bajer regiju, sve su mi priznali, jer je prevodilac iz EU.

Sretno svim kolegama.

Poštovane kolege,
molim za pomoć. Iz regirunga oberbajer mi kod dopune dokumentacije za BE traže sljedeće: " Sie hatten diese praktische Phase - Fachpraktikum - vor der Fachprüfung. Bitte reichen Sie hierfür noch einen Nachweis ein.
Traže mi neku potvrdu o stažu, praktičnoj fazi prije polaganja kod nas državnog ispita.
Ja sam im poslao potvrdu o položenom državnom ispitu, ali nema nikakvu potvrdu o stažu, koji jesam odradio poslije završenog fakulteta godinu dana i potom polagao državni ispit.
Zna li neko o čemu se radi, medicisnki fakultet sarajevo, polagan državni ispit u sarajevu.

Hvala puno.

Poštovane kolege,
molim za pomoć. Iz regirunga oberbajer mi kod dopune dokumentacije za BE traže sljedeće: " Sie hatten diese praktische Phase - Fachpraktikum - vor der Fachprüfung. Bitte reichen Sie hierfür noch einen Nachweis ein.
Traže mi neku potvrdu o stažu, praktičnoj fazi prije polaganja kod nas državnog ispita.
Ja sam im poslao potvrdu o položenom državnom ispitu, ali nema nikakvu potvrdu o stažu, koji jesam odradio poslije završenog fakulteta godinu dana i potom polagao državni ispit.
Zna li neko o čemu se radi, medicisnki fakultet sarajevo, polagan državni ispit u sarajevu.

Hvala puno.

To je najvjerovatnije plan i program staza koji se uzima u ministarstvu obrazovanja. Oni vam na jednom papiru napisu gdje ste sve stazirali i koliko je trajalo,meni su to priznali. Za svaki slucaj smijete uzeti i stazersku knjizicu na 24h, da je kopirate i stavite apostilu.

Jeli mislite u ministarstvu zdravstva gdje smo polagali državni ispit, ako kopiram knjižicu kako da stavim na nju apostile, jeli to moguće.

Hvala

- - - - - - - - - -

Još jednom provjeravam jeli plan i program staža tražim u ministarstvu zdravstva ili ministarstvu obrazovanja, a moja stažerska knjižica je u ministarstvu zdravstva.

Hvala

Poštovane kolege,

Hvala puno.
Koliko razumem Fachprüfung jer specijalisticki ispit. Verovatno je to ono kruzenje,praksa,specijalisticki staz koni ste obavljali do specijalistickog ispita. Ja tako razumela,mozda gresim...

Postovane kolege, pozdrav svima. da li bi neko mogao da mi kaze tacnu proceduru oko predaje dokumentacije za BE u Bayernu? Polozila sa B2, skupila potrebnu dokumentaciju i javila se na masu oglasa. Sada imam problem oko redosleda i procedure, sta mi je sve potrebno, kako i gde da saljem za BE i FSP? Hvala unapred.

Kada posaljes dokumenta za BE i oni utvrde da je sve u redu, dobices termin za FSP. Zavisi u kom delu Bajerna dobijes posao, tj kom Regierungu ces slati dokumenta.
Najlakse je da odes na sajt Regierung von Oberbayern (Berufserlaubnis) i tamo ces videti sta ti tacno od dokumenata treba, kao i opisanu citavu proceduru.

Fachprufung je državni ispit, a Faharztprufung je specijalistički ispit. Molim joše jednom za pomoć dali se potvrda plana i programa staža traži u ministarstvu obrazovanja ili zdravstva. Hvala
Jeste, traži se u tom Ministarstvu gdje smo polagali državni, oni napisu na jednom papiru GDJE ste sve bili i KOLIKO je trajalo. Jeftinije je za prevesti od stazerske knjizice. Ali eto za svaki slučaj možete i nju kopirati ako želite dokazati ŠTA ste sve radili. Ponavljam, potvrda je dovoljna.

Postovani kolega informacije,
Danas sam se registrovala na forum. Ja sam takodje neurolog iz BIH sa 8 godina specijalistickog iskustva, mozda se i poznajemo, sa nemackim sam na nivou A2 zasada ali se nadam da cu za nekoliko meseci da naucim jezik. Ako Vam nije problem i kad imate vremena volela bih da cujem Vasa iskustva sa papirima i ispitima. L P i puno srece!!!

Da li neko ima iskustva sto se tice PTK za Niedersachsen - kako ide postupak, koliko se ceka na polaganje ispita...

Meni su papiri za BE predati sredinom novembra a 11. decembra mi je stigla potvrda da su prihvaceni i da ako zatreba neka dopuna da ce mi reci poslje ispita. Jos uvjek nemam termin za ispit, ljudi spominju da se ceka 4-5 mjeseci. Samo ispravka, nije PKT u Niedersachsenu nego FSP i to poprilicno tezak. Ovdje gdje hospitiram mi je sef rekao da 80% ljudi pada.:D Cim prodje moj ispit javljam kako izgleda.:)

Back