Interesuje me literatura za FSP. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ukoliko imate radni ugovor i u ugovoru pise da treba da pocnete sa radom po dobijanju BE, dakle bez preciziranog datuma, ne treba da brinete. Za sve drugo nije sigurno...Da li se nekom desilo da je bolnica odustala od zaposlenja, jer je dobijanje radne dozvole trajalo dugo?
ukoliko imate radni ugovor i u ugovoru pise da treba da pocnete sa radom po dobijanju BE, dakle bez preciziranog datuma, ne treba da brinete. Za sve drugo nije sigurno...
Cao kolege i koleginice, imam jedno pitanje, ako je neko imao iskustva sa tim. Da li postoji opcija da se dokumenta za aprobaciju prebacuju iz jedne pokrajine u drugu? Mislim konkretno da trenutno radim u jednoj pokrajini, kad mi istekne godina dana ugovora imam pravo da produzim na jos jednu i ako nadjem posao u drugoj pokrajini, a dokumenta za aprobaciju sam predala u prvu ( i nece jos skoro biti obradjeni, kako su mi rekli ) da li dokumenta ostaju tu ili ih prebacujem? Ili jednostavno u ovoj pokrajini gde sam moram da cekam njihovu odluku? Ako je neko imao slicno iskustvo svaka informacija bi mi znacila. Unapred hvala i puno srece svima.
Potvrda iz Ministarstva o obavljenom stazu koja se dobija uplatom od oko 500 din i na koju se ceka oko 2 nedelje je dovoljna za BE,a knjizica je potrebna za dobijanje aprobacije.Jeste li vi stavljali apostile i na koja dokumenta i kako ste overavali jer vidim da ima vise opcija.Koja je najpovoljnija i prihvatljiva za Bajern?
Dragi kolega,
Imala sam slicnu situaciju. Viza je bila gotova uz Zusage od Klinike, a rekli su mi da ne mogu da podignem bez BE. Na Zusicherung (potvrda da cu dobiti BE kad dobijem vizu) sam takodje dosta cekala (8 nedelja), ali kad sam ga dobila i odnela u ambasadu... Nije bilo problema. Be je stigao mesec dana nakon sto sam dobila vizu.
Ne. Mozete imati samo jedan jedini zahtev za aprobaciju u Nemackoj, dakle ako hocete da radite u drugoj pokrajini i da tamo podesete zahtev za aprobaciju, to mozete da uradite tek nakon sto ste povukli zahtev za aprobaciju u pokrajini u kojoj je isti trenutno otvoren. Vodite racuna o tome da se povlacenje zahteva za aprobaciju placa, i da kad pismenim putem saopstite da zelite povuci zahtev obrada i proces placanja traje oko 2-3 nedelje. Kad ste to odradili mozete podneti novi zahtev u drugoj pokrajini i tada saopstite sluzbeniku da ste imali i povukli zahtev tu i tu i on ce povuci vase dokumente iz prethodne pokrajine ali proces ide iz pocetka.
Da li neko ima literaturu za FSP!
Sve vam pise na sajtu ministarstva,odnosno saljete zahtev postom. Napisete zahtev,obavezno navodite duzinu studiranja i trajanja staza,uplatite taksu i zajedno sa upatnicom saljete ministarsvu.Da li se ta potvrda o obavljenom stazu iz Ministarstva (Nachweis über die praktische Phase) moze zahtevati elektoronski, tj. putem mejla ili mora licno? Hvala puno na odgovoru.![]()
Sve vam pise na sajtu ministarstva,odnosno saljete zahtev postom. Napisete zahtev,obavezno navodite duzinu studiranja i trajanja staza,uplatite taksu i zajedno sa upatnicom saljete ministarsvu.
Da,to je ta potvrda u kojoj pise koliko ste vremena proveli na kom odeljenju.Sto se detaljnog plana i programa tice,jedino da uzmete kopiju stazerske knjizice,tu je malo preciznije objasnjeno.Ili zamolite u bolnici u kojoj ste stazirali da vam oni daju neku potvrdu sa tacnim opisom posla,mozda to prodje.Ja nisam cula da postoji zvanicni dokument plana i programom staziranja.Imam pitanje, da li se ovo odnosi samo na onu potvrdu o stazu, jedan list, imena odeljenja i koliko dana se gde provede? Jer meni traze "detaljniji plan i program staziranja", sa opisom sta se na kom odeljenju radi. Postoji li tako nesto? U ministarstvu su mi rekli da oni to ne izdaju.
Da,to je ta potvrda u kojoj pise koliko ste vremena proveli na kom odeljenju.Sto se detaljnog plana i programa tice,jedino da uzmete kopiju stazerske knjizice,tu je malo preciznije objasnjeno.Ili zamolite u bolnici u kojoj ste stazirali da vam oni daju neku potvrdu sa tacnim opisom posla,mozda to prodje.Ja nisam cula da postoji zvanicni dokument plana i programom staziranja.