stasad
Početnik
- Poruka
- 20
Koliko ja znam, ovo pod 1. :-)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ja se sada stvarno izvinjavam nesto sam se pogubio, pa ako neko pronadje resenje ovog mog problema, bio bih mu veoma zahvalan. Naime to overavanje u konzulatu, ne razumem sada sta ja ustvari overavam. Da li treba da:
1. kopiram svoje originale (originalna dokumenta na srpskom jeziku) i te overene kopije dam sudskom tumacu, i on ih prikaci na svoj prevod i lupi pecat preko toga
ili
2. sve prevedem, zatim kopiram originale na srpskome, pa prevode, i sve to nosim u konzulat i overavam (znaci overavam i kopije prevoda i kopije mojih originalnih dokumenata na srpskom?
nekako mi ima logike da radim ovo pod br. 1?

Ja sam ovde nova. Zavrsila sam medicinu u Srbiji. Imam Goethe Zertifikat B2 i drzavljansto EU. Sada cujem da se u vecini nemackih pokrajina trazi C1, Fach Sprach Kurs, ili aprobacija odmah prilikom konkursa i prvog razgovora za posao. Posto imam samo B2, da li neko moze da mi kaze u kojim pokrajnama je to dovoljno i gde bih mogla da konkurisem? Pozdrav
Ako nekoga interesuje pedijatrija, neka se prijavi u Städtisches Klinikum Görlitz, trazi se Assistenzarzt za celu specijalizaciju (i Oberarzt neonatolog), najbolje pismo ili poziv direktno Chefarztu klinike, na sajtu klinike je kontakt.
Da li je neko prevodio dokumenta u Nisu i moze da mi preporuci sudskog tumaca? Unapred hvala. PozzPozdrav svima,
Pre 6 meseci sam predala papire za aprobaciju u Regierung von Oberbayern. Tek su se nakon 4 meseca setili da mi kazu da treba moje papire da posalju Gutachteru. I potpisem ja saglasnost,i posaljem im i od tada nikakve vesti. Produzen mi je Berufserlaubnis na jos godinu dana.
Da li je neko dobio neko obavestenje od Gutachtera? Zanima me hocu li nesto morati da polazem, studirala sam u Beogradu po Bolonji.
I meni je isto tako, s tim sto ja ne radim. Poslala sam saglasnost u februaru (za aprobaciju predala u oktobru) i od tada nista. Isla jednom u Regierung, rekli da nije jos poslano i da ce mi stajati u statusu kad bude. Jos uvijek nista ne stoji... Bog zna dokad ce sve trajati

Pozdrav kolege,
zna li mozda neko da mi kaze koliko se ceka na BE? Da li obavestavaju kada im prispe dokumentacija? Konkretno poslao sam u Regierung von Oberbayern, pre desetak dana. Smem li da zamolim šefa da pozove Regierung i pokusa da ubrza proces?
Svaka informacija je od pomoci!
Hvala.