Српски ДНК пројекат

Генетичка тестирања су задњих деценија популарисана, искључиво зарад актуелних политичких процеса. И кроз ту афирмацију наводних доказа ових тестирања настоји се обликовати и моделирати прошлост. А ко контролише прошлост, контролише и будућност, како нас већ упозори један мудри писац.

Елем, људи из српског ДНК пројекта имају обичај опоненте прозивати да су шарлатани, но и сами су склони и поједностављивању и шарлатанском приступу. Гдје знају поручити, доказани су (кроз генетска тестирања) неки историјски процеси, рецимо да се десило досељавање Словена.

Досадашњим генетским тестирањима, није ништа доказано када су у питању историјски процеси. Код нација гдје су озбиљније приступили овој области имамо наговјештаје тих процеса, али тек наговјештаје, недовољно је то и за неке комотне закључке.

Такође је бесмислено зборити о некој словенској, палеобалканској, туркијској, келтској, германској и иној генетици (самим тим и поријеклу) што такође имају обичај људи упослени у овој институцији. Из разлога што и досадашњи јако, јако оскудни резултати тестираних скелета из тих неких давних времена, нам казују да ни ти древни народи нису били хомогени, нису били носиоцима ни двије или три гране хаплогрупа, већ итекако хетерогени.

Досадашња тестирањња гледајући колективитете, нам могу помоћи само да добијемо слику о блискости или генетској дистанци код данашње полупулације међу народима, са нагласком на данашње. Иако су она потврдила оно што смо знали и без тих тестирања, да постоји блискост и мала дистанца међу овдашњим народима. Што је на крају и логично.

Да би добили бољу слику о етнографским кретањима кроз историју, о миграцијама, неопходно је да имамо резултате много већег узорка тестираних скелета из различитих времена. Ово што имамо данас је недовољно, премало за било какве закључке, посебно што нам и ти оскудни резултати говоре о великој хетерогености у тим временима прије неколико миленијума, велики временски интервали су непокривени, често немамо нипшта. И то вријеме ће доћи, некада. Биће и опструкција и спречавања објаве тих резултата када буду у супротности са прихваћенијом историографијом, али ће доћи, генетска тестирање ће помоћи код формирања боље слике историјских процеса. Али и не тако брзо.
 
Ауторска

Да ли је ово друштво правих и врсних генетичара или аматерско, више политичку друштво? Зна ли се мало више о њима?
grupa entuzijasta....amateri...ali dobro je da se neko bavi prikupljanjem podataka o dnk u raznim oblastima srpskog etničkog prostora...
 
Ауторска

Да ли је ово друштво правих и врсних генетичара или аматерско, више политичку друштво? Зна ли се мало више о њима?
1709554622663.png


Razume se u Kovid, Ukrajinu, Palestinu...
Ne zna od koga da uzajmi 50€
 
Skupljaju podatke kako bi napravili infekciju koja napada DNK ili odredjene haplotipove.

Ovo je strašno šta rady i čime se bavy.
Sve po naređenju Vatikana, AstraZeneke i Rotšilda, za kog misle da je zakopan, a on u frižideru, čeka novo telo dok izdaje naređenja.
 

Back
Top