Srpska nacionalna politika olako odbacuje i zaboravlja saveznike, saradnike Srba i uopšte lojalne Srbima ljude koji nisu Srbi.

Алији је деведесетих нуђено савезништво између Срба и Муслимана
Милошевић му је понудио и да буде први предсједник нове Југославије

Али Алија је слушао западњаке
Чмаркоанци и њихов амбасадор у СФРЈ Ворен Зимерман наговорили га да крене у рат против Срба

Истина је да има много тих историјских анимозитета јер су муслимани за вријеме турске окупације радили свакакве зулуме над хришћанском рајом
и да постоји тежња Срба да се једном заувек ослободе Турака и турског наслеђа али највећу улогу деведесетих у удаљавања срба и муслимана је одиграо запад и данас то раде и шире мржњу завади па владај

To potice iz plemenskog shvatanja pojma nacije. Jedan broj srpskih nacionalista danas ima tribalni, talibanski mentalitet. To je glavni razlog zasto srpska nacionalna politika 90ih nije mogla pravilno da se formulise, a onda artikulise i ostvari. Za razliku od plemenskih srpskih nacionalista, koji su zapravo etnosovinisti i etnonacionalisti, mi liberali smo takodje nacionalisti, ali drzavni. Meni je miliji Albanac musliman koji Srbiju dozivljava kao svoju drzavu nego neki pravoslavni Srbin koji je kompromituje ili cak mrzi. Srecom, ti tribalni nacionaisti, zapravo etnocentristi, su u strahovitom opadanju jer je globalizacija ucinila svoje. Da se sto vise upoznaju i druze sa drugim i drugacijim kulturama. Tribalni mentalitet je plod zatvorenosti i straha od nepoznatog. Mi smo tamo 2000ih i ranih 2010ih imali situaciju da je svega 30% mladih turisticki posetilo neku drugu zemlju. Sada svako putuje, svako uci i siri vidike. Zato su DSS, Dveri i ziloti (tri najpoznatije etnosovinisticke i etnonacionalisticke organizacije) od 2012 u strahovitom padu. Gotovo ne postoje. Ovi frustrirani navijacki debili sa tribina i ovog foruma su jadna i opadajuca margina drustva koja moze da nanese i dalje zlo kako Srbiji, tako i nesrbima, ali nemaju vise takav uticaj kakav su imali za vreme Kostunice. Vecina naseg naroda je tolerantna i prihvatila bi ljude druge religije i nacionalnosti. To je ono sto je vazno. Nikako se ne sme nasesti na laz da su etnosovinisti vecina. Nisu vecina vise ni u nacionalistickim krugovima, a kamoli u ukupnoj populaciji.
Другосрбијански аутошовинисти се чобани који су умислили да је на западу цивилизација а ми смо kao полусвет управо је обрнуто
а истину ће да открију на својим путовањима кад коначно виде свет и изађу из махале круга двојке

Другосрбијански аутошовинисти се чобани који су умислили да је на западу цивилизација а ми смо kao полусвет управо је обрнуто
а истину ће да открију на својим путовањима кад коначно виде свет и изађу из махале круга двојке
Ne znam sta umisljaju drugosrbijanski autosovinisti, jer se njima nisam bavio. Oni su manje brojniji od vas, umeju da nerviraju, ali su zbog svog minornog broja totalno bezopasni. Bavio sam se vise onima koji su ovoj zemlji naneli nevidjeno zlo, koji snose najvise odgovornosti za pogresnu drzavnu politiku koja nas je kostala gubitka Krajine i Kosova i opoganjivanje srpske vojnicke casti. A to ste vi, etnosovinisti i tribalni pseudonacionalisti. Drugosrbijanski autosovinisti su za Srbiju kao bubasvaba u spajizu, a vi ste za Srbiju kao pacov u decijoj sobi. Vi ste u sve vecem padu i vas kraj je tu blizu. Tako da ste vi jedan oronuli, matori, bolesni pacov koji je vec pojeo otrov koji pocinje da deluje. Hvala dragome Bogu sto vise nikada necete biti u prilici da u ime srpstva pravite razdore, ubijate civile i odstranjujete delove srpskih teritorija svojim nepromisljenim potezima.

Back