Српска Македонија?

• Začetnik teme Začetnik teme mijak
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li su Srbi trebali braniti srpske zemlje u Makedoniji?

• Da.

glasova: 13 59,1%
  • Ne.

glasova: 9 40,9%

• Ukupno glasova
    22
Makedonci nikad nisu ni bili Srbi. Bili smo u istoj državi,ali to ne znači da smo isti narod. Ne mrzimo se,ali nismo ni nešto posebno bliski. Makedonaca nema puno po Srbiji,kao recimo Crnogoraca ili Srba iz BiH. Rijetko ko od Makedonaca studira u Beogradu, a još ređe ko od Srba u Skoplju.Trgovina saradnja da u svakom slučaju. Ako misliš da bi Srbija trebala da anketira Makedoniju,e onda se grdno varaš Janko. Mi i Makedonci nismo isti narod,tako sa se ne zamaramo sa njima. Nema potrebe za nekom srpsko makedonskom unijom.

Potpuno grešiš.

Stanovništvo vardarske makedonije (o kojoj govorimo) bilo je neka flotantna masa , hrišćani, muslimani slovenskog jezika . Dosta je njih bilo Srbi, Bugari, Bugaraši , ali generalno su se osećali kao "Hrišćani" , baš kao što su muslimani u bosni bili "Muslimani" , jedino nisu bili Makedonci .
1918 ti niko od njih ne bi rekao da je Makedonac
Isto takvo stanovništvo Pirinske Makedonije su postali Bugari, a kod Egejske - Grci
Muslimani su se mahom odselili u Tursku (iseljavanje trajalo i posle WWII)
Letos upoznala osobu koja je rođena u mestu Sv.Nikola (musliman je ) i pri tome govori čistiji srpski od današnjeg "Makedonca"... što je najzanimljive za prijateljicu (vrlo dragu osobu) u šali govri da je ona "šiptar, šiptar" (albanka poreklom) pa mi je postalo jasno zašto naši šiptari ne vole da ih tako nazivaju ... često odseljeni sačuvaju arhaične izraze, tonalitete i konotacije koje mi domicilni zaboravimo. Još zanimljivije muža od "šiptar" koji je musliman naziva Rajko , a otišao je kao dete u Tursku.

Po pitanju Makedonaca i Srbije - većini je cilj dočepati se Srbije i često više Srbuju od nas ..Kao što je kod nas 1989 , uprkos 45 godina potiskivanja pokuljao srpski identitet tako će i kod njih , kad tad
Da im se guši identitet guši - guši im se i brutalno , moj brat od tetke , ima oko 30-tak godina srpsko prezime ali je umesto Ć morao staviti "kj" zbog "posla"
Mislim da su imali i situacije kad su im branili paljenje badnjaka

Poslednja izmena:
.........antielita i nije problem koliko odsustvo artikulacije elite ili bar nekog embriona elite kom se još uvek nadamo

Plemeniti ljudi i plemstvo uvek postoji, to ne može streljanjem i strahom da se reši od strane strahovlade, ali može da se sputava i stvara njihova nevidljivost pa čak i kada imaju inostrana priznanja po raznim oblastima !

То Србине! Реално, међутим из твог уписа видимо да је ЈНА један од учесника сукоба
са супротним погледом на противника од Словеначких иредентиста.
Војници ЈНА-е су учени братству јединству и југословенству и из тог угла
нису били способни да извршавају задатке у одбрани земље од домаћих фашиста.
Да фашиста, јер само такви могу масакрирати војнике на одслужењу војног
рока, којима ни бојева муниција није подељена. То су урадили и они муслимански
злотвори у Тузли и Сарајеву. То се памти и тешко прашта, често и свети!

Што се тиче старе Србије и она је на сличан начин као и Хрватска очишћена од Срба,
не вежете ви џаба заставе са бугарашким СеверноМакедонцима а и убили сте нам краља
ангажовањем управо ВМР-овца као егзекутора. Свака част херојима старе Србије палим за
отечество али за овим данашњим изродима насталим декретима КПЈ-е ме заболи туки и треба
да је распарчају. Нема никакве логике за њено постојање, ту живе Шиптари, Срби, Турци, Роми,
Бугари, Грци, Цинцари... и неки етнос попут несталих Југословена који се сматра Македонцима.

Zašto u Sloveniji rat 10 dana, Hrvatskoj 4 godine u , BiH 3 godine i 8 meseci, Makedonija puštena bez rata, Crna Gora. Takođe?

Да би се Срби на исти начин бранили у Македонији, требало је најпре Македонци на исти начин да почну да нападају као у Хрватској. Македонија или Црна Гора никад нису имале државну политику која је укључивала истребљење Срба, нити је тај народ икада био одушевљен клерофашистичком идеологијом као што је био случај на западу, чиме твоје питање постаје прилично бесмислено.

Срби, деведесетих, нису имали снаге да се боре за Краљевину или друге идеале. Једва су се отрезнили да се боре за живу главу. Поновно прикључење окупираних територија тренутно није приоритет. О томе можете наставити тему на Политици.

Pa gde su onda "nestali" Srbi u Makedoniji? Ukoliko uzmemo za tačne navode srpske nacionalne politike o nekadašnjem broju Srba u Makeoniji?

Zašto u Sloveniji rat 10 dana, Hrvatskoj 4 godine u , BiH 3 godine i 8 meseci, Makedonija puštena bez rata, Crna Gora. Takođe?

Zato što, za razliku od lojavog i ostalih zakržljalih mišljenja, Srbima nisu na pameti bile teritorije, već da naš narod na tim teritorijama ne bude poklan. Srazmerno tome je i trajao rat na različitim teritorijama, naravno srazmerno i broju Srba tamo. Što znači, u Crnoj Gori i Čokalistanu Srbima ne preti klanje, odlično i nemamo nikakva posla sa njima. U BiH je drugačije, tamo smo morali da ti ogradimo tatu i mamu u geto da bismo zaštitili nevine srpske civile od lojavih koljačkih namera, potrajalo je nešto duže, ali je na kraju ispalo solidno, što se vidi i po tome kako ovde peniš :kafa:

Zato što, za razliku od lojavog i ostalih zakržljalih mišljenja, Srbima nisu na pameti bile teritorije, već da naš narod na tim teritorijama ne bude poklan. Srazmerno tome je i trajao rat na različitim teritorijama, naravno srazmerno i broju Srba tamo. Što znači, u Crnoj Gori i Čokalistanu Srbima ne preti klanje, odlično i nemamo nikakva posla sa njima. U BiH je drugačije, tamo smo morali da ti ogradimo tatu i mamu u geto da bismo zaštitili nevine srpske civile od lojavih koljačkih namera, potrajalo je nešto duže, ali je na kraju ispalo solidno, što se vidi i po tome kako ovde peniš :kafa:

Pa gde su onda "nestali" Srbi u Makedoniji? Ukoliko uzmemo za tačne navode srpske nacionalne politike o nekadašnjem broju Srba u Makedoniji? Gdd nestadoše Srbi iz Stare ili Vardarske Srbije?

Ja ne "penim" samo pokušavam razumeti zašto teritorijre Kraljevineb Srbije nisdu bile bitne a bitne su bile teritorije koje su tek 1.decembra 1918 godine ušle u sastav ne Kraljevine Srbije, već Kraljevine SHS? Tu nešto ne štima nikako.

Pa gde su onda "nestali" Srbi u Makedoniji? Ukoliko uzmemo za tačne navode srpske nacionalne politike o nekadašnjem broju Srba u Makedoniji? Gdd nestadoše Srbi iz Stare ili Vardarske Srbije?

Ja ne "penim" samo pokušavam razumeti zašto teritorijre Kraljevineb Srbije nisdu bile bitne a bitne su bile teritorije koje su tek 1.decembra 1918 godine ušle u sastav ne Kraljevine Srbije, već Kraljevine SHS? Tu nešto ne štima nikako.

Asimilovani i doviđenja prijatno, ako se nekad sete, sete se. U suprotnom, bitno je da neće biti ubijeni :kafa: A što se tebe tiče, ne moraš ništa da pokušavaš da razumeš jer prosto nije tvoja stvar. Imaš svoj lojavi svet, živi u njemu, deo našeg nećeš biti nikada.

Pusti "praznu priču", razlika je u religiji, zapadno od Drine i Dunava islam i katoličanstvo, Makedonijha i Crna Gora pravoslavlje, odatle različit tretman.

Asimilovani i doviđenja prijatno, ako se nekad sete, sete se. U suprotnom, bitno je da neće biti ubijeni :kafa: A što se tebe tiče, ne moraš ništa da pokušavaš da razumeš jer prosto nije tvoja stvar. Imaš svoj lojavi svet, živi u njemu, deo našeg nećeš biti nikada.

To je za tebe u redu, jednostavno "asimilovani"? Ajde, de, ako je tako, onda se nemoj ljutiti ako i Crnogorci " asimiluju" ili Albanci na Kosovu i Metohiji, ili u Hrvatskoj, kada je toliko "nebitno". Za mene lično " asimilacija Srba i u Makedfonce je poraz".

To je za tebe u redu, jednostavno "asimilovani"? Ajde, de, ako je tako, onda se nemoj ljutiti ako i Crnogorci " asimiluju" ili Albanci na Kosovu i Metohiji, ili u Hrvatskoj, kada kje toliko nebitno.

Da, sve dok nisu ubijeni. Jer znaš, nas ne drmaju kompleksi poput ostalog našeg otpada da budemo što veći i da nam država bude ista takva. Mi imamo trenutno dve srpske države, i treću ćemo imati uskoro, to nam je dosta :kafa:

Da, sve dok nisu ubijeni. Jer znaš, nas ne drmaju kompleksi poput ostalog našeg otpada da budemo što veći i da nam država bude ista takva. Mi imamo trenutno dve srpske države, i treću ćemo imati uskoro, to nam je dosta :kafa:

Kompleksi? Zar ti toliko potcsnjuješ i pljuješ na srpsku nacionalnu misao, koja navodi Stara ili Vardarska Srbija?/Onda ti nisi srpski nacinalista, možeš sa takvim razmišljanjem biti panpravoslavac ali srpski nacionalista nikako nisi.

Kompleksi? Zar ti toliko potcsnjuješ i pljuješ na srpsku nacionalnu misao, koja navodi Stara ili Vardarska Srbija?/Onda ti nisi srpski nacinalista, možeš sa takvim razmišljanjem biti panpravoslavac ali srpski nacionalista nikako nisi.

Da, kompleksi otpada koji nikad nije imao državu, pa mu nije jasno šta mi radimo sa svojom. To ti je isto kao što klošar što kopa po kontejneru ne razume probleme normalnog čoveka. Pošto je za tog klošara najbitnije naći hranu i tu se njegove ambicije završavaju :kafa:

Da, kompleksi otpada koji nikad nije imao državu, pa mu nije jasno šta mi radimo sa svojom. To ti je isto kao što klošar što kopa po kontejneru ne razume probleme normalnog čoveka. Pošto je za tog klošara najbitnije naći hranu i tu se njegove ambicije završavaju :kafa:

A ti kada nemaš argumente da daš odgovor skrećeš sa teme, ko" pijan čovek s puta u jarak".

A ti kada nemaš argumente da daš odgovor skrećeš sa teme, ko" pijan čovek s puta u jarak".

Već sam ti dao odgovor, ali ti tražiš drugačiji odgovor. Žao mi je, nećeš ga dobiti i to upravo iz razloga što nisi Srbin. Prosto iz svoje lojave perspektive nisi u stanju da shvatiš šta mi radimo, jer je tvoj svet postavljen na drugačijim principima.

Back