Srodne Duse

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro jutro. :-P

Pre neki dan Leptiric je ostavila citat na necijem blogu i mi zene se primile. :lol:
Zanima me, sta su za vas "srodne duse", ocigledno da se i na tu stvar moze gledati razlicito.

"Ljudi misle da je srodna dusa bice koje ce im savrseno odgovarati i svi ceznu za njom. Ali prava srodna dusa je ogledalo, osoba koja ti pokazuje sve sto te sputava, osoba koja te podstice da promenis svoj zivot nabolje. Prava srodna dusa je verovatno najvaznija osoba koju ces ikada sresti, zato sto cete mlatnuti o zid i probuditi te iz sna. Ali da doveka zivis sa srodnom dusom?Nema sanse, previse je bolno. Srodne duse ti udju u zivot samo da bi skinule jedan sloj tebe a onda opet nestanu. Zahvali bogu na tome. Tvoj problem je sto ovog jednostavno ne mozes da pustis. Gotovo je, Njupalice."

Sta vi kazete?:-)

xm.... srodne dushe su dve osobe koje potpuno razumeju jedna drugu... to ne moraju biti mushko i zensko mogu biti pirjatelji ili srodna dusa ti moze biti kucni ljubimac itd. barem sam je tako cula...

care..ti si ozbiljan kandidat za najdosadniju njushku na forumu
pa mislim stvarno...evo mogu sad da nabrojim 10 ljudi sto forumasa,sto forumasica koji su ti bezbroj puta rekli da si dosadan,da smarash,da odjebes i sl. i ti opet...zapitaj se!

Đe si, ljubavi moja. Čiji si klon, hrabri forumašu/ice?
Reci slobodno.

Samo mi ti objasni. Šta da radim i kakav sam, te kakvi su mi i kakav sam im. I šteta što postoji Pravilnik Foruma. Ali, sreća da postoji slatka opstrukcija, pa kad me napenalite, ima da se pušim, a? Zabole me. Moja je stvar s kim ulazim u komunikaciju, kao i bilo koga drugog. Mogao/la si me ponuditi sitnim kolačima kao ova drolja/kučka ili ko je već, JuliJana. A ti odjebavanjima. Po meni. Ih! Ah!

srodne duse.....
hmmmmmmmmm...za mene...
moja druga polovina "jabuke"...neko ko me upotpunjuje...
osoba koja sadrzi sve sto meni nedostaje,osoba koja voli celim bicem,i kao sagovornika i kao ljubavnika...i ja njega isto tako...
osoba cije mane gledam i osecam bez zamora....i obrnuto....
srodne duse....osobe koje se razumeju i kad cute...

Ja nemam sta da dodam na onaj citat.
Evo ga ceo, skratila sam ga da se ne smorite.
..................

- "Ali stvarno sam ga volela."
- "Jaka stvar. Zaljubila si se, pa sta. Zar ne vidish sta ti se deshava? Taj lik je dotakao mesto u tvom srcu, dublje nego shto si mislila da je moguce. Znam propatila si , malena. Ali, ta ljubav koju osecas, to je samo pocetak. Osetila si pravi ukus ljubavi a to je samo mali , ograniceni delic smrtne ljubavi. Cekaj da vidis koliko duboko si u stanju da zaista volis. Zaboga, Njupalice! Imas kapacitet da jednog dana zavolis ceo svet. To ti je sudbina. Nemoj da se smejes."
- "Ne smejem se. (zapravo sam plakala). I molim te nemoj sada ti meni da se smejes. Razlog sto mi je ovako tesko da se resim ovog tipa je sto sam ga iskreno verovala da je on moja srodna dusa."
-" Verovatno jeste. Tvoj problem je sto ne razumes sta ta rec u stvari znaci. Ljudi misle da je srodna dusa bice koje ce im savrseno odgovarati i svi ceznu za njom. Ali prava srodna dusa je ogledalo, osoba koja ti pokazuje sve sto te sputava, osoba koja te podstice da promenis svoj zivot nabolje. Prava srodna dusa je verovatno najvaznija osoba koju ces ikada sresti, zato sto cete mlatnuti o zid i probuditi te iz sna. Ali da doveka zivis sa srodnom dusom?Nema sanse. previse je bolno. Srodne duse ti udju u zivot samo da bi skinule jedan sloj tebe a onda opet nestanu. Zahvali bogu na tome. Tvoj problem je sto ovog jednostavno ne mozes da pustis. Gotovo je, Njupalice. Njegov zadatak je bio da te prodrma, da te izvuce iz tog braka onda kad ti je trebalo, da ti malo poljujlja ego, ukaze ti na prepreke i zavisnosti, slomi ti srce kako bi u njega usla nova svetlost i ucini te toliko ocajnom i rastrojenom da moras da izmenis svoj zivot, zatim te upozna sa tvojim duhovnim uciteljem i nestane. To mu je bio zadatak, i obavio ga je sjajno, ali sada je gotovo. Problem je u tome sto ne mozes da prihvatis da je taj odons trebao da bude kratkog veka. Licis mi na psa u kontejneru, duso - lizes praznu konzervu, pousavajuci da se iz nje jos malo hranis. Ali ako ne budes pazila, zaglavices njusku u konzervi i zivot ce ti biti jos jadniji. Pusti je".....

hm... srodna dusa... i to je najcesce u pricama ogranicena na jedan komad... tj. na 1 osobu...

Ma... meni su srodne duse svi oni koji su normalni... a specijalno srodna dusa ne postoji... stvar je u meni i u tome sta ja osecam... neko moze biti i pun nerazumevanja i pun ljubomore i pun tih nekih mana, ali ako ja mislim da je on ok - on je ok i on mi je srodna dusa bez obzira sto ne volim sve kod njega...

Bolje je kad su ljudi slicni, naravno, po naravi i razmisljanjima... narocito u braku je to bitno... ali taj izraz srodna dusa... mi je nekako malo zastrasujuci...

Ali ima smisla jer se duse fakticki orode usled velike kolicine bliskosti, ali se cesto i razrode kad se preterano orode...
E... evo setih se kako da kratko kazem - jedno telo, a dve duse... nikako nisam za ono dva tela, a jedna dusa...

hm... srodna dusa... i to je najcesce u pricama ogranicena na jedan komad... tj. na 1 osobu...

Ma... meni su srodne duse svi oni koji su normalni... a specijalno srodna dusa ne postoji... stvar je u meni i u tome sta ja osecam... neko moze biti i pun nerazumevanja i pun ljubomore i pun tih nekih mana, ali ako ja mislim da je on ok - on je ok i on mi je srodna dusa bez obzira sto ne volim sve kod njega...

Bolje je kad su ljudi slicni, naravno, po naravi i razmisljanjima... narocito u braku je to bitno... ali taj izraz srodna dusa... mi je nekako malo zastrasujuci...

Ali ima smisla jer se duse fakticki orode usled velike kolicine bliskosti, ali se cesto i razrode kad se preterano orode...
E... evo setih se kako da kratko kazem - jedno telo, a dve duse... nikako nisam za ono dva tela, a jedna dusa...

Da,ovako bi trebalo.. ;) :lol: 8-)

Back