Сродне душе, да ли постоје

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima još prilika.bolje rečeno vremena.....da sretneš nekoga ko mnogo voli ljude..u toj ljubavi ćeš se naći i uživati.

Takvi ljudi su retki, ali ne brini, naći će te ona sama, jer to želiš i tražiš...Nema potrebe da sumnjaš. Samo malo strpljenja.

- - - - - - - - - -

Tvoje je ona samo da uživaš i neguješ tu dobrotu i ljubaf.

Ako vam to deluje patetično i jeftino, grešite, znajte..

Питање гласи - зашто се неки људи повезују са несродним душама?
Можда само изгледа да су несродни, а уствари су такве природе да су слични у неким лошим особинама, па се стално сукобљавају, а не могу једно без другога. Или зато што су мазохисти или садисти. На пример, ако је мушкарац убеђен да су све жене глупе, онда ће пронаћи неку која је глупа, само зато да би себи доказивао да је у праву. Може то бити и нека врста казне, ко је религиозан па верује у тако нешто.

ili zasto nam se svidja nesrodna dusha, kojoj se mi ne svidjamo
Сад, то је вероватно једнострано, ако ја некога доживљавам да је мени сродан, то не значи да и тај неко мене доживљава као себи сродног. Отуда толике неузвраћене љубави. Заправо, обострана сродност је вероватно изузетно ретка, оно кад не можете једно без другога, и када увек желите да будете заједно, и никада не можете да досадите једно другоме, мада знам за неке такве парове, који чак нису хтели ни да имају децу, само да би се посветили једно другоме.

ne znam da li postoje srodne duše, možda, to su neke slične osobe?
ima nekih ljudi koji mi odgovaraju -
nisam siguran da razmišljam o njima kao o "srodnim dušama" -
ne znam, možda sam tako razmišljao kao mlađi.

evo setih se ovog:

“ A ako ne nadjete razboritog saputnika
koji vam se pridruzi ,
koji zivi posteno I pametno ,
onda kao vladar koji napusta pobedjenu zemlju
idite sami kao slon po prasumi. “

Buda

- - - - - - - - - -

ne znam sta je dusa , da bi mogao da odgovorim na pitanje , kad bi neko pojasnio sta je dusa samo heh :roll:

pa i to je legitimno pitanje, da...

https://forum.krstarica.com/showthread.php/804668-lični-identitet

evo jedno ezoterično objašnjenje, ne znam da li je tačno.

‚‚Intelektualna životinja koja se pogrešno naziva čovekom, jeste mašina koju kontroliše legija‚‚JA''. Ovo ‚‚JA'' je pluralizovano. Sva ova ‚‚JA'' se izmedju sebe bore. JA koje se danas zaklinje na vernost Gnozi, zamenjeno je drugim koje mrzi Gnozu. JA koje danas obožava jednu ženu, kasnije je zamenjeno drugim koje je mrzi. Samo stvaranjem DUŠE utvrdjujemo jedan stalan princip svesti u nama. Onaj koji ima DUŠU živi svesno posle smrti. DUŠA se može stvoriti akumulacijom najsuptilnijih energija koje proizvodi organizam i njihovom kristalizacijom kroz krajnje napore kako bismo postali potpuno i definitivno samosvesni. Na nesreću, intelektualna životinja koja se naziva čovek glupo troši ove energije na porive, strahove, bes, mržnju, strasti, ljubomoru, itd.
Hitno je stvoriti svesnu volju, neophodno je podvrgnuti sve naše misli i dela UNUTRAŠNJEM SUDU. Samo tako možemo stvoriti ono što se zove DUŠA. Potrebno je da duboko poznajemo sami sebe da bismo stvorili DUŠU.''

Samael Aun Weor

nešto što sam pisao, a ne znam da li je tačno:

o zakonu privlačenja jedno razmišljanje... mislim da privlačenje zavisi od količine energije koju neko poseduje... npr. znamo da se planete vrte oko sunca... sunce ih privlači... po mom razmišljanju, duša je neko svetlo u čoveku, svetlo, manje ili veće... "malo sunce"... koje možda može da raste... nerasipanjem energija na gluposti, mržnju, zavist, negativne emocije itd. ...

https://forum.krstarica.com/showthread.php/773349-Teorija-Sunca

Back