eremita
Zaslužan član
- Poruka
- 117.177
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rekoh vec, sudski utvrdjeno, kraj price. Scorpions & co, nisi gledao? Ili presudu citao? Vidi sta ti je lakse, ja cisto onako, da ti ustedim trud.Није тачно. За један број жртава се може рећи да су били заробљени па онда ликвидирани, за много већи број се не може утврдити да ли су страдали у борбама или као заробљеници.
Ma mozes ti imati viska ljudi koliko hoces kad nemaju cime gadjati. U vojnim skolama se uci koliko ljudi menja i koliki prostor pokriva koje oruzje pa prelistaj i to kad nadjes vremena. A moze i prostije: 1 covek i mitraljez s pripadajucom municijom protiv dvojice ili trojice bez icega. Ko ce pobediti? Hajde genije ...О каквом ти "огромном" мањку оружја причаш? Знаш ли шта значи бројчани мањак и огромне шупљине у линијама српске одбране? Како то може покрити артиљеријско наоружање? Да пуцају по тим дијеловима до краја рата? Не лупај молим те. Наоружање ВРС је само успоставило баланс и пружило шансу једној војсци да се одбрани од војске друга два народа.
Nisu samo, ali uglavnom jesu, mada ovaj o kom je tema taj naziv bas i ne voli. Ipak je on komunisticki general. Samo mi molim te nemoj prosipati one cinicne price kako su muslimani gadjali sami sebe i slicne glupostiВјероватно твоја баба познаје Сарајево боље од тебе, иначе не би лупао овакве глупости. Ако ниси знао, на Мојмилу, Храсном брду, на Игману су се налазили муслимански положаји са којих су српска насеља била изложена сталној ватри из свих расположивих оружја. И била су као на длану. Тако да знаш да нису само четници били на брду.
Rekoh vec, sudski utvrdjeno, kraj price. Scorpions & co, nisi gledao? Ili presudu citao? Vidi sta ti je lakse, ja cisto onako, da ti ustedim trud.
Ma mozes ti imati viska ljudi koliko hoces kad nemaju cime gadjati. U vojnim skolama se uci koliko ljudi menja i koliki prostor pokriva koje oruzje pa prelistaj i to kad nadjes vremena. A moze i prostije: 1 covek i mitraljez s pripadajucom municijom protiv dvojice ili trojice bez icega. Ko ce pobediti? Hajde genije ...
Nisu samo, ali uglavnom jesu, mada ovaj o kom je tema taj naziv bas i ne voli. Ipak je on komunisticki general. Samo mi molim te nemoj prosipati one cinicne price kako su muslimani gadjali sami sebe i slicne gluposti
Ma sve presudjeno, ako si nepismen sta cu ti ja, a ne mogu ti pomoci ni ako si nedokazan. Skorpione sam samo naveo kao 1 primer u moru takvih.Знаш ли ти гдје је направљен онај снимак са Шкорпионима? Знаш ли колико је то удаљено од Сребренице? 150 километара. И хоћеш да кажеш да неко вози 6 људи 150 километара да би прикрио убиства 8.000 људи?
Не проваљуј се, то су невиђене глупости што ти пишеш.
E pa vidis, pravi general bi bolje rasporedio vojsku jer Muslimana ipak nije bilo toliko vise, a i sam si rekao da je oruzje to anuliralo (ne samo to, ali nema veze). I lepo ti kazem da Mladic nije bog zna kakav vojskovodja, a ti ne verujes. Sad si se valjda uverio.Малоприје је било слабије наоружани а сада пишеш без оружја? Добро, хајде онда овако. Шта значи шупљина и територија на линији фронта у којој се налази 300 метара које не може бити покривено људима? Кроз ту шупљину може проћи до српских насеља 200 војника и побити цивиле, што су муслуимански војници и радили.
Da, samo to sve nema veze s slavnim vojevanjem i ''velikim pobedama'', a to je ono sto sam pitao. Odgovor naravno nemas. Dobro, nisam iznenadjen.Е па оно што ти не знаш је да су и сва српска насеља била под сталном ватром са брда које су држали муслимански војници. Не само брда, Игман је планина.
Ma sve presudjeno, ako si nepismen sta cu ti ja, a ne mogu ti pomoci ni ako si nedokazan. Skorpione sam samo naveo kao 1 primer u moru takvih.
E pa vidis, pravi general bi bolje rasporedio vojsku jer Muslimana ipak nije bilo toliko vise, a i sam si rekao da je oruzje to anuliralo (ne samo to, ali nema veze). I lepo ti kazem da Mladic nije bog zna kakav vojskovodja, a ti ne verujes. Sad si se valjda uverio.
Da, samo to sve nema veze s slavnim vojevanjem i ''velikim pobedama'', a to je ono sto sam pitao. Odgovor naravno nemas. Dobro, nisam iznenadjen.
Bas me briga sta je dostavljeno advokatima odbrane, bitno je sta pise u konacnoj presudi. Nisam ni pominjao tacne brojke, a uostalom ta preostala tela su ocigledno temeljnije unistena nego onih 400. To se u borbi ne radi. A inace za Srebrenicu nisam ni pitao niti sam njome mislio da se bavim nego je neki pametnjakovic to hteo da proglasi kao nekakvu pobedu pa se povela prica o tome. Jasno je da to ne moze biti nikakva pobeda, nego zlocin, genocid i pre svega ogromna sramota nasem narodu.У документацији коју су хашки истражитељи доставили адвокатима одбране оптужених се наводи извјештај у коме пише да је код око 400 тијела пронађена лигатура или повез, што суд третира као стријељање. Код осталог броја, који наравно није ни близу 8.000 се не може утврдити да ли су ране настале у борби или приликом стријељања. Не лупај глупости да су сви побијени након заробљавања. Имаш и читаву тему са тачним подацима па ако хоћеш о томе даћу ти линк и чекам те тамо да видиш какве глупости лупаш.
Nije iracka pustinja nama, a nije bogami bila ni njima. A njih ipak nije bilo toliko vise. Uostalom mene ne interesuje gde su oni uspeli da se probiju, nego gde je njih Mladic pobedio a da nije bio vojno premocan? Pazi sad, Mladica uporedjuju s vojvodom Misicem.Шта причаш ти? Па није ти бих Ирачка пустиња, знаш ли ти какав је терен у бих? Нема те могућности да се са малим бројем покрије толики празан простор, не проваљуј се. Како покрити са два војника 300 метара размака између њих? На брдовитом терену никако.
Bas me briga sta je dostavljeno advokatima odbrane, bitno je sta pise u konacnoj presudi. Nisam ni pominjao tacne brojke, a uostalom ta preostala tela su ocigledno temeljnije unistena nego onih 400. To se u borbi ne radi. A inace za Srebrenicu nisam ni pitao niti sam njome mislio da se bavim nego je neki pametnjakovic to hteo da proglasi kao nekakvu pobedu pa se povela prica o tome. Jasno je da to ne moze biti nikakva pobeda, nego zlocin, genocid i pre svega ogromna sramota nasem narodu.
Nije iracka pustinja nama, a nije bogami bila ni njima. A njih ipak nije bilo toliko vise. Uostalom mene ne interesuje gde su oni uspeli da se probiju, nego gde je njih Mladic pobedio a da nije bio vojno premocan? Pazi sad, Mladica uporedjuju s vojvodom Misicem.
Za MIsica pise kako je pobedio u Kolubarskoj bici, pa onda proboj Solunskog fronta, pa ... i sad ako pogledas podatke o tim bitkama vidis da je uvek protivnik imao mnogo vise i ljudi i oruzja (recimo u kolubarskoj bici je protivnicka vojska bila u svakom pogledu vise nego duplo jaca), ali smo mi pobedili i zato se Misic s pravom smatra velikim vojskovodjom. E, a kad pogledas za Mladica tu ima ... sta? Licno je hrabar, ok, i mnogi drugi su bili, ama kakav vojskovodja?
Jasno je da to ne moze biti nikakva pobeda, nego zlocin, genocid i pre svega ogromna sramota nasem narodu.

Uh ... da nisi naporan jos bi bio i zanimljiv. Srebrenica je zlocin, a ne pobeda, tako svuda pise, a primedba ''To je politicki sud'' je bas onako na nivou one Titove ... da te podsetim? MIslim da ne moram.
A mene Srebrenica ovde uopste ne zanima, dakle ne mislim ovde da se bavim ratnim zlocinima i slicnim ruznim stvarima. Nisam ni pitao za Srebrenicu nego za neku konkretnu vojnu pobedu koja bi mogla da se poredi s slavnim Misicem s kojim Mladica neki vole da porede, a i njemu samom se svidja tako. To nikako da navedete. Necete, ne umete, ne mozete? Pusti Srebrenicu, to je nasa bruka i sramota.![]()
I da, Izetbegovic je jos mnogo pre rata pokazao da je verski fanatik, iliti nrodski receno opasan ludak, za to je i osudjen 20 godina pre, ali on nije tema pa ne bih o njemu dalje.
Sud kaze da je bio genocid, ova zemlja je to prihvatila i to bi bilo to. A rekoh ti da me sve to ne zanima zato sto sam trazio da mi navedete neku slavnu pobedu, a ne zlocin i sramotu. O Srebrenici je odavno sve receno, a o nekoj vajnoj pobedi koja bi Mladica izjednacila s recimo eto bas Misicem ni slovca.У Сребреници се десио злочин, али није геноцид како нам то подмећу. Нама Србима. Ти се свакако лажно предсстављаш као Србин, тебе не рачунам.
Сада кад видиш доказе и аргументе Сребреница те као не интересује а? Па што лапрдаш и причаш о нечему о чему појма немаш? Лупаш безвезе или подло провоцираш и шириш пропаганду?
Шта ти знаш о рату у бих уопште? Знаш ли која је битка у бих била највећа и најтежа по броју војне силе која је учествовала и када се она десила?
Otvori temu o njima pa da pisemo. Ovde je Mladic.Изетбеговић је био врховни командант тзв арбих. Није сам могао планирати оно што се десило у Сребреници и он је пренио идеју Клинтона да Срби заузму Сребреницу и да страдају Бошњаци у замјену за војну интервенцију.
Муслимански командант свједочи да је све било унапријед испланирано и да су Срби насјели.
Зашто нема одговорности муслиманског војнополитичког руководства за саучешће у геноциду онда?
Длумире, јес' ти на слободи???Otvori temu o njima pa da pisemo. Ovde je Mladic.
Sud kaze da je bio genocid, ova zemlja je to prihvatila i to bi bilo to. A rekoh ti da me sve to ne zanima zato sto sam trazio da mi navedete neku slavnu pobedu, a ne zlocin i sramotu. O Srebrenici je odavno sve receno, a o nekoj vajnoj pobedi koja bi Mladica izjednacila s recimo eto bas Misicem ni slovca.
Vidim niko da pomene ni to da je dosta pre pada RSK napravljen sporazum po kom ce VRS njima pomoci u slucaju napada Hrvatske. Siroma Martic se izgleda uzdao u to, pa je zato 'ladno odbio Z - 4. Kad su se Hrvati (i sami iznenadjeni) bukvalno usetali u Knin niko u VRS nije mrdnuo prstom! A ko je ono bio komandant VRS? Misicuuuu ... pardon Mladicuuuuu, sta je to bilo? Ima toga jos, polako.
Otvori temu o njima pa da pisemo. Ovde je Mladic.
Cuj, odluku suda je priznala drzava Srbija u kojoj zivim, zasto je zlonamerno da je priznam i ja? A ti negde ne priznajes da je bilo genocida ...Зашто је тај суд промијенио дефиницију геноцида? Ја не признајем такву пресуду а ти што то желиш, то је већ ствар злонамјерности. Рекао сам ти.
... a bogami vec u sledecem postu priznajes:У Сребреници се десио злочин, али није геноцид како нам то подмећу. Нама Србима.
Kakvo sad saucesce u necem cega nije bilo??Зашто нема одговорности муслиманског војнополитичког руководства за саучешће у геноциду онда?
1992. nikakvih natovaca koji bi nas oruzjem ugrozavali nije bilo, Hrvati su oruzja imali malo, a Muslimani nimalo. Dakle upravo situacija koju sam opisivao + sto su u to doba Hrvati i Muslimani bili u medjusobnom sukobu. Na saradnju su ih zapadnjaci naterali tek sledece godine.Покушај сазнати нешто о Митровданској офанзиви 1992. године па ћемо причати. И данас се изучава на неким свјетски познатим војнима академијама.
Наравно да је војни подвиг борити се против двије војске и против НАТО окупатора истовремено. Подвиг вриједан дивљења али пошто ти о томе не знаш ништа, прво прочитај и информиши се па дођи на форум да дискутујемо.