Честитао Ратку Младићу рођендан, па осуђен на три и по године ( Негирање геноцида )

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
40.079
У Кравици скуп подршке Војину Павловићу:

Честитао Ратку Младићу рођендан, па осуђен на три и по године​

Скуп је одржан код спомен-обележја за 3.267 страдалих у Одбрамбено-отаџбинском рату из регије Бирач
У Кравици код Братунца у пет до 12 одржан је скуп подршке председнику Удружења "Источна алтернатива" Републике Српске Војину Павловићу, осуђеном на три и по године затвора по закону наметнутом од бившег високог представника Валентина Инцка, преноси РТ Балкан.

Скуп је одржан код спомен-обележја за 3.267 страдалих у Одбрамбено-отаџбинском рату из регије Бирач.

Подсетимо, веће Апелационог одељења Суда БиХ донело је другостепену пресуду којом је председник Удружења грађана "Источна алтернатива" Војин Павловић осуђен на три и по године затвора због постављања транспарента у Братунцу којим је честитао рођендан некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу, пренела је РТРС.

Павловић је прва особа осуђена по закону који је наметнуо бивши високи представник Валентин Инцко којим се кажњава изношење слободног мишљења и било каквих доказа о наводном геноциду над Бошњацима, па и у случају научних доказа на основу неоспорних чињеница које доводе у питање квалификацију догађаја због којих је акт наметнут.
RRRRRRRRRRRRRRR.jpg

Он је био оптужен због рођенданских честитки Милораду Додику и генералу Младићу, и пројекције документарног филма у Братунцу о страдању Срба у средњем Подрињу, што је правосуђе БиХ оквалификовало као негирање наводног геноцида и "изазивање верске и националне мржње".
Пројекција документарца о злочинима над Србима коју је у Братунцу организовало Удружење "Источна алтернатива", према оптужби, изазвало је страх и узнемирило бошњачке становнике јер је филм емитован 11. јула, када се у Поточарима код Сребренице одржава комеморација настрадалим Бошњацима у јулу 1995. године.

Суд БиХ првостепену пресуду Павловићу изрекао је 22. маја, а суђење је почело 1. априла прошле године.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...mladicu-rodendan-pa-osuden-na-tri-i-po-godine
Ko sto rece Seselj Srebrenica je velika srpska pobeda, a sasovci su streljali Muslimane, a drugi Muslimani su se poubijali izmedju sebe, a Ratko Mladic nema veze sa tim....

Slavljenje ratnih zločinaca treba kažnjavati, mada mislim da je ovo ipak malo preoštro.
Мало преоштро? Ово није ни вербални деликт. Не знам, што ли ти уопште било шта говорим. Хрвати направе концерт па пола милиона њих пева: Јасеновац и Градишка стара, то су куће Максових месара, али шта па Срби знају ко је Макс. Жалост.

Opet se vraćamo na staru priču o tome da Mladić naravno nije jedini masovni ubica na svetu, da nis svi kažnjeni i da se na nekim drugim mestima isto slave zločinci.
Ali to ne znači da to treba da bude dozvoljeno tamo gde postoje uslovi da se spreči.

Opet se vraćamo na staru priču o tome da Mladić naravno nije jedini masovni ubica na svetu, da nis svi kažnjeni i da se na nekim drugim mestima isto slave zločinci.
Ali to ne znači da to treba da bude dozvoljeno tamo gde postoje uslovi da se spreči.
A ratnih zlocinaca nema medju drugim zaracenim stranama!? on je samo general u ratu kao i svi drugi..

Да ли чуо за Дајану Џонстон и Едварда Хермана (мислим да се тако зове)? Њих двоје су писали и говорили о Сребреници. Чуо ли си за Ибрана Мустафића и филм Сребреница издани град, двојице НОрвежана? Не дајем ти српске него стране изворе.

Да ли чуо за Дајану Џонстон и Едварда Хермана (мислим да се тако зове)? Њих двоје су писали и говорили о Сребреници. Чуо ли си за Ибрана Мустафића и филм Сребреница издани град, двојице НОрвежана? Не дајем ти српске него стране изворе.
Dzabe, on razmislja po CNN matrici..ne interesuje ga istina!

ja jesam ali to ne menja niti smanjuje odgovornost Ratka Mladića što se zločina u Srebrenici tiče..
poenta filma je da je Izetbegović izdao grad tj žrtvovao ljude zarad podrške zapada ali da je Mladić taj koji je direktni izvršilac zločina..

Dzabe, on razmislja po CNN matrici..ne interesuje ga istina!
То сам схватила, али ако не зна па провери оно што сам написала, можда и промени мишљење. Има и наших, који су књиге написали на ту тему, али то нисам хтела да кажем. У документарцу је један из Клинтонове админстрације, који се касније повукао из политике, говорио о томе. Има приближно исто жртава на три стране, а погледај колики је проценат осуђених Срба. И сам Хашки суд је нелегелан, за почетак, него ајде.

ja jesam ali to ne menja niti smanjuje odgovornost Ratka Mladića što se zločina u Srebrenici tiče..
poenta filma je da je Izetbegović izdao grad tj žrtvovao ljude zarad podrške zapada ali da je Mladić taj koji je direktni izvršilac zločina..
ти ниси гледао филм. Младић није злочинац, а ти сад иди на протесте па забављај опет Пицулу.

ти ниси гледао филм. Младић није злочинац, а ти сад иди на протесте па забављај опет Пицулу.
gledao sam film..

al ok ako ti bolje od mene znaš da l sam ja gledao film ili nisam onda nemam šta da dodam..

То сам схватила, али ако не зна па провери оно што сам написала, можда и промени мишљење. Има и наших, који су књиге написали на ту тему, али то нисам хтела да кажем. У документарцу је један из Клинтонове админстрације, који се касније повукао из политике, говорио о томе. Има приближно исто жртава на три стране, а погледај колики је проценат осуђених Срба. И сам Хашки суд је нелегелан, за почетак, него ајде.
da, tako je, ali mantra mora da se ponavlja.. :mrgreen:

kako je nelegalan ako je prihvaćen tj osnovan od od strane UN a , priznala ga je i Srbija i Republika Srpska i Bosna i ceo svet osim Rusije?

Slavljenje ratnih zločinaca treba kažnjavati, mada mislim da je ovo ipak malo preoštro.

Ratni zločinac Alija Izetbegović ima svoj mauzojel, a postoji i kvazinaučna ustanova zvana Muzej Alije Izetbegovića. U tkz. Federaciji BIH slavljenje ratnih zločinaca je podignuto ne samo na na nivo državne politike, već i na nivo kulta ličnosti.

Možda si gledao, ali nisi skapirao suštinu. Najčešće citirana izjava iz filma je objašnjavanje Hakije Meholjića šta je Izetbegovć rekao srebreničkoj delegaciji, a rekao je prema Meholjiću ovo : "Nudi mi Klinton da četnici uđu u Srebrenicu i izvrše pokolj 5000 muslimana i biće vojna intervencija NATO pakta u cijeloj BIH."

Ako ovo nije dokaz da je propagadna nameštaljka o srebreničkom "genocidu" planirana i pre nego što su Srbi uopšte osvojili Srebrenicu,onda ne znam šta bi moglo biti takav dokaz. Kad imamo na umu i one silne false flag operacije u Sarajevu zarad dobijanja propagandnih poena kod strane publike i kamčenja NATO intervencije, onda se sklapaju kockice.

Poslednja izmena:
kako je nelegalan ako je prihvaćen tj osnovan od od strane UN a , priznala ga je i Srbija i Republika Srpska i Bosna i ceo svet osim Rusije?

Jeste "priznat", ali uz zavrtanje ruku i pritiske. I nacistički i staljinistički sudovi su bili legalne institucije. Kad postoje politički pritisci na sudstvo ono ne može biti objektivno. Čak i sama Karla del Ponte je priznala političke pritiske na sud. Haški sud nije kaznio nijedan zločin nad Srbima. To je duboko politizovana i pristrasna pravosudna lakrdija.

On nije osuđen zbog slavljenja ratnog zlolinca već zbog negiranja genocida, verbalni delikt.

I to od strane muslimanskih sudija koje mogu preglasavati srpske.
Kako da takva BiH opstane i ima budućnost?

Osim Rusije, Kine, Amerike, Izraela, Katara i Jemena.

SB UN nema mandat za osnivanje međunarodnih sudova već samo Generalna skupština UN.

Bez obzira ko ga je priznao ili nije, to nema legotimitet jer je suprotno poveljama UN.

Тачно

Стара прича да оне из Новог Сада баш брига што њих 100 000 пију у Бечекреку две и по деценије арсеничну воду

Možda si gledao, ali nisi skapirao suštinu. Najčešće citirana izjava iz filma je objašnjavanje Hakije Meholjića šta je Izetbegovć rekao srebreničkoj delegaciji, a rekao je prema Meholjiću ovo : "Nudi mi Klinton da četnici uđu u Srebrenicu i izvrše pokolj 5000 muslimana i biće vojna intervencija NATO pakta u cijeloj BIH."

Ako ovo nije dokaz da je propagadna nameštaljka o srebreničkom "genocidu" planirana i pre nego što su Srbi uopšte osvojili Srebrenicu,onda ne znam šta bi moglo biti takav dokaz. Kad imamo na umu i one silne false flag operacije u Sarajevu zarad dobijanja propagandnih poena kod strane publike i kamčenja NATO intervencije, onda se sklapaju kockice.

@salko dinamitas

Може мишљење о овоме ...?

Шта ви као муслимани знате о акцијама муслиманских вођа на ескалацији и продужењу ратова '90их без обзира на муслиманске жртве ?

Да ли је за вас изјава Мехољића о Алији доказ да су муслимаске вође ескалирале рат и да их није занимала патња муслимана ?

quote-i-did-not-have-sexual-relations-with-that-woman-miss-lewinsky-i-never-told-anybody-to-william-j-clinton-69-0-037.jpg

A ratnih zlocinaca nema medju drugim zaracenim stranama!? on je samo general u ratu kao i svi drugi..

Нико није осудио Амерчке генерале што су убијали јапанце .... немце ....вијетнамце....камбоџанце

Када УСА изгуби рат судиће им

@38imak

Нико није осудио Амерчке генерале што су убијали јапанце .... немце ....вијетнамце....камбоџанце

Када УСА изгуби рат судиће им

@38imak
Kao primer za komandnu odgovornost se koristi jedna presuda americkog vojnog suda za zlocine americkog oficira u Vijetnamu.

Kada su Srbi osudili na vojnom sudu bilo kog svog?

Back