Сребреница - 30 година након

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Слабо ти капираш ствари, па покушаваш да шокантним снимцима подвучеш своје лоше аналогије.

Овако, у чему је разлика између Сарајева 1992-5 и Газе 2023-25
СарајевоГаза
Сарајево је главни град тада међународно признате државе Босне и ХерцеговинеГаза је ентитет, део ентитета, полупризнате Палестинске Аутономије
На власти у Сарајеву је националистичка странка БиХ муслиманаНа власти у Гази је исламска терористичка организација
Циљ власти у Сарајеву није нестанак Србије и СрбаЦиљ власти у Гази је ГЕНОЦИД над Јеврејима
Власти у Сарајеву су склоне да направе некакав договорВласти у Гази не одступају од свог циља геноцида и у том смислу жртвују и сопствени народ

Могу да ти направим и поређење зашто ви нисте Израелци ;)
Нема разлике.Енклава( Сребреница-Газа) је упала-упада више пута и радила злочине над цивилима.
Одговор ВРС и Израелске одбрамбене снаге стави у једну паралелу па упореди.
Једино ако ти сматраш да је хуманије ако ти на главу падне бомба од пар хиљада килограма и хумано побије све од дјеце до стараца.
Одговор ВРС је био искључиво према снагама Армије БИХ.Стави паралелу-бројке последице па можемо даље.

Pa da. To se sve svesno precutkuje. Treba se glasno reci da je ispadima muslimana iz Srebrenice, sto zbog osvete i gladi, prethodio jedan Zvornik i Visegrad.
Takodje, Srebrenica se moze smatrati logorom u koji su smesteni i proterani muslimani iz Podrinja, bas kao sto su Palestinci nagurani u Gazu.
Srebrenica jeste srpska sramota, bez obzira što je gori od najgorih Srba, koriste i politizuju, ne bi li iz nje izvukli za sebe neki ćar.
Ukoliko sam principijalno protiv onoga što Izraelci rade u Gazi, ne mogu odobravati sličnu situaciju koju smo mi priredili muslimanima u Srebrenici. I jedno i drugo je za osudu.
I tu prestaje svaka sličnost.
Izrael neselektivno bije sve po Gazi, pre svega civile, i za to ima podršku celokupne "medjunarodne javnosti". Srbi su selektivno pobili pripadnike vojne kolone koja je pokušavala da se probije iz logora.
Prvo nije genocid, čak ni ratni zločin, dok se najčešće iz istih usta čuje da Srebrenica jeste. Sve. To su ti dvostruki standardi "medjunarodne javnosti", zbog koga Rusija koja bez sumnje izvodi agresiju u Ukrajini, svejedno deluje pravdoljubivo i časno.
Па шта је хуманије, пропустити цивиле па се обрачунати са колоном која војнички насилно пробија 80 км по твом терену ( шта би Израел урадио) или да гађаш из даљине неселективно и убијаш огроман проценат цивила да би погодио пар наоружаних припадника?

Нема разлике.
То би ти волео да једначиш.
Енклава( Сребреница-Газа) је упала-упада више пута и радила злочине над цивилима.
Одговор ВРС и Израелске одбрамбене снаге стави у једну паралелу па упореди.
Рат није почео јануара 1993. године.
Ти заборављаш читав период април-јун-јул 1992 и шта се догађало Бошњацима дуж читавог Подриња.

Једино ако ти сматраш да је хуманије ако ти на главу падне бомба од пар хиљада килограма и хумано побије све од дјеце до страца.
Где се то наводно догодило?

Ево ти нешто што је заједничко за све вас у Босни

То би ти волео да једначиш.
Суштинске разлике нема само што нема везе са твојом гузицом лако је паметовати са стране.Питао бих те да су твоју родбину поклали муџахедини.
Рат није почео јануара 1993. године.
Ти заборављаш читав период април-јун-јул 1992 и шта се догађало Бошњацима дуж читавог Подриња.
Шта се догодило у Подрињу ајде испричај ми баш сам расположен за час историје.Само не заборави да у том периоду ВРС пробија коридор, дакле ми смо енлкава тада.Или се наше еклаве не пикају.Наше умрле бебе у Бања Луци нису за јавност?
Posavina.gif

Где се то наводно догодило?
Шта наводно колега јел видиш на шта личи Газа јбт.?
Ево ти нешто што је заједничко за све вас у Босни
Не лоше си закључио, ја никада нисам навијао за палестинце напротив поштујем Израел јер се бори како се бори у рату-да поразиш непријатеља.
Не поштујем дволичност и дупле стандарде.

Cuj poprilicno casno , muslimani su omiljena kategorija na zapadu pa eto zato potrpase sav politicki vrh RSa u zatvor.:D
Нису их потрпали звог вас него због нас јер смо се дрзнули да идемо против интереса НАТО алијансе.
Ви сте ту небитни.

Суштинске разлике нема само што нема везе са твојом гузицом лако је паметовати са стране.Питао бих те да су твоју родбину поклали муџахедини.
Да, Срби у Србији никад нису прошли никакво страдање. Само сте ви страдали као нико на свету до сад. И зато само вас треба питати за мишљење.
Идемо даље.
Шта се догодило у Подруњу ајде испричај ми баш сам расположен за час историје.Само не заборави да у томе периоду ВРС пробија коридор, дакле ми смо енлкава тада.Или се наше еклаве не пикају.Наше умрле бебе у Бања Луци нису за јавност?
Pogledajte prilog 1756881
Догодило се свашта што ти свесно превиђаш
Шта наводно колега јел видиш на шта личи Газа јбт.?
КОнтра питање "виш нашта личи Газа" није аргумент.
Дакле, где се догодило то што наводиш?

И даљу причу о томе наставићемо на теми која је томе посвећена, а не да овде расплињујеш и офф-топикујеш.
Тамо постави свој одговор.
https://forum.krstarica.com/threads/rat-izmedju-izraela-i-hamasa-hezbolaha-huta-4.1013059/

Да, Срби у Србији никад нису прошли никакво страдање. Само сте ви страдали као нико на свету до сад. И зато само вас треба питати за мишљење.
Какве то сада везе има?Причамо о Сребреници и наводним злочинима Срба у Подрињу у периоду који си навео.
Идемо даље.

Догодило се свашта што ти свесно превиђаш

КОнтра питање "виш нашта личи Газа" није аргумент.
Дакле, где се догодило то што наводиш?
По цијелој Гази готово да нема простора гдје није пала бомба на овај или онај начин.Зашто Израел није пропустио цивиле ван Газе као ВРС 1995?

zbog cega muslimani, nisu mirovali u Srebrenici...zbog cega su islazili iz zasticene zone i napadali Srbe, a posle bezali u tu istu zonu, koja je bila pod zastitom...pravno gledano, ovde je prekrsen dogovor sa Srbima...
Zato što su bili gladni. Zaštićena zona su postali tako što su praktično za taoca uzeli francuskog generala Moriona, nakon što se zajebao pa otišao da ih poseti.

Какве то сада везе има?Причамо о Сребреници и наводним злочинима Срба у Подрињу у периоду који си навео.
Па твој је аргумент "тебе нису клали муџахедини". Мани ме тих глупости.
По цијелој Гази готово да нема простора гдје није пала бомба на овај или онај начин.Зашто Израел није пропустио цивиле ван Газе као ВРС 1995?
Одговор си добио на
https://forum.krstarica.com/threads...hamasa-hezbolaha-huta-4.1013059/post-51257523

Престани оф-топик на овој теми.

Zato što su bili gladni. Zaštićena zona su postali tako što su praktično za taoca uzeli francuskog generala Moriona, nakon što se zajebao pa otišao da ih poseti.
Пропустио си врло битан моменат да им је нуђено-више пута да изађу на своју страну.Забрана од стране руководства из Сарајева.
Али очиглендо нису имали забрану да упадају на српску страну и праве страшне злочине.
Често сам себи поставио питање зашто су били толико брутални према српским цивилима?
Као да су имали намјеру да Србе изазову на одмазду а тиме и реакцију НАТО снага.

Poslednja izmena:
morali su da ubijaju koga god zateknu od Srba i spaljuju sta stignu,,,a cesto na hriscanske praznike, na primer selo Kravica,,,ima li primer, gde pustaju zarobljene srpske civile....ako spale srpsko selo i pobiju civile, gde ce sledeci pur opljackati hranu

Па твој је аргумент "тебе нису клали муџахедини". Мани ме тих глупости.
Причали смо о стању на терену и поређењу са Газом.Као што Израелце боле њихови цивили тако и нас боле наши.
Њихов и наш одговор сложићеш се је неупоредив смислу страдања Сребренице и Газе.

Kome god da spomenes nesto novo, gde nece biti crvenih ni za lek, svi se nesto uzvrpolje.

Ili su svi crveni do poslednjeg atoma duse, oli svi imaju 80+

Тачно видиш када су у питању крезубосрбијанци стаљинистичког архетипа и када их питаш када ћете направити Републику, питају на питање, да ли је све било у реду са Монархијом.

Можемо ми монархисти да дискутујемо шта није било добро, али не могу они, јер ова Република (симулакрум) није Република.

Али не вреди, они верглају како то није ваљало, па због тога не ваља ни овај импровизоријум од Републике.

--
Не могу се они извући из Сребренице, боље рећи ни из чега сличног, јер је ово Импровизоријум, а елите за такве дипломатске послове немају !

Тачно видиш када су у питању крезубосрбијанци стаљинистичког архетипа и када их питаш када ћете направити Републику, питају на питање, да ли је све било у реду са Монархијом.

Можемо ми монархисти да дискутујемо шта није било добро, али не могу они, јер ова Република (симулакрум) није Република.

Али не вреди, они верглају како то није ваљало, па због тога не ваља ни овај импровизоријум од Републике.

--
Не могу се они извући из Сребренице, боље рећи ни из чега сличног, јер је ово Импровизоријум, а елите за такве дипломатске послове немају !
sve je improvizurijum, znaci nesikreno do srzi iskljucivo radi toga da se opstane na vlasti prilagodjavnjem svetskim trendovima.

nebitna je monarhija, jer oni ne veruju cak ni u ideologiju komunizma a socijale pogotovo. sutra bi svi bili za kralja ako bi i njima bile rezervisano mesto u vrhu.

sve je improvizurijum, znaci nesikreno do srzi iskljucivo radi toga da se opstane na vlasti prilagodjavnjem svetskim trendovima.

nebitna je monarhija, jer oni ne veruju cak ni u ideologiju komunizma a socijale pogotovo. sutra bi svi bili za kralja ako bi i njima bile rezervisano mesto u vrhu.

Исквареном народу не вреди ни најбоље државно уређење са било којим обликом владавине реда и поретка

Преведено: Не вреди ти Краљевина, не вреди ти ни Република ако искварени народ не верује у монтескјеове принципе :

1.) Монархијом влада част;
2.) Републиком влада врлина;
3.) Деспотијом влада страх.

Причали смо о стању на терену и поређењу са Газом.Као што Израелце боле њихови цивили тако и нас боле наши.
Њихов и наш одговор сложићеш се је неупоредив смислу страдања Сребренице и Газе.
Како да се "сложим" са припростим лупетањем?

Говорим за цијели рат.Само се Сребреница и Сарајево спомињу код муслимана јер је такав наратив.Као да не постоје 4 године рата у БИХ, цијела БИХ гори у једном тренутку.Муслимани између себе се кољу Бабини и Алијини, Хрвати и Муслимани загужвали.Срби са Хрватима у једном тренутку након пробоја коридора постижу релативан договор о не преласку Саве.Чак ВРС пропушта јединице ХВ из средње БИХ према Хрватској и даје им коридор када су загужвали са Муслиманима.Хиљаде војника ХВ су пропуштене 1993 године кроз територију ВРС као ствар договора.Дакле када не покушаваш силом добијеш Женевску конвенцију.Зашто се о томе не прича?Зашто причамо о муслимансмом насилном пробоју кроз РС 1995 године?Зашто нису потписали капитулацију и ја ти гарантујем да би их ВРС све пропустила кроз РС без испаљеног метка.И то нема везе са комунизмом већ са познавањем стварног стање грађанског рата у БИХ.
Када ми неко каже опсада Сарајева најежим се.Каква опсада?Ту се гинуло за сваку улицу 4 године.Лудачки се гинуло.
Питај момке данас старце који су ратовали у сарајевско-романијском корпусу како је било...Ово су праве ратне карте и мало шира слика када изађеш из Сарајева а не ЦНН наратив.ВРС је имала боље коте, офанзиве су покретали углавном припадници армије БИХ.
Sarajevo_june_1995.jpg
teme nije rat u bosni vec ono sto je ekipa srba bez mozga dozvolila takav luksuz da zapecati sve pozitivno sto je uradila.

posle takvog cina niko ne prica o bilo cem drugom.

niko te ne pita sta je prethodilo anciju i onom zrtvovanju i kako je doslo do njega, to je za dokumentariste i feljtoniste. normandija je jedina tema oko koje se danas spore, tuzno ali takav je svet.

Slažem se da Srbi generalno ne kolju, kao što ne kolju u proseku ni Australijanci ni Švajcarci Te nacionalne stereotipe treba zakopati jer su besmisleni.

Ali kolju Momčilo Đurić, Nikola Kalabić i slični.

Svaki zločinac ima ime i prezime. Uvek govori o konkretnim ljudima pre nego o narodima, jer je mnogo preciznije.

A ovo ostalo o Srebrenici neću ni da komentarišem, jer mi liči na besmisleno pravdanje jednog evidentnog zločina.

Ne verujem da je on lično to radio, ali jesu ljudi pod njegovom direktnom komandom. O tome postoje brojna svedočanstva.

Ali svakako to je bilo i prošlo, nema više Kalabića, prošle su mnoge generacije od tad, mi treba da gledamo više napred.

Malo si kontradiktoran.

Ne lupeta on nego ti.
On ti sasvim suvislo objasnjava,a ti manipulises i govoris o necem drugom,a ne o temi.
I taj manir ne upotrebljavas prvi put.
Limunada je gore dala palac podrške za post koji opravdava genocid u Srebrenici... :hahaha:
Smejem se, jer devojka sebe dugo vremena na ovom forumu predstavlja kao mirotvorca zahvaćenog ratom. Juče priča da je ona gospodar Hrvatske, danas ovo...
Opravdava Srebrenicu u stilu ako su ratovali to su zaslužili.
Limunada, pa onda svi koji ratuju to zaslužuju.
E da, juče je kukala nad Olujom, a sada je ovo u redu.

Limunada je gore dala palac podrške za post koji opravdava genocid u Srebrenici... :hahaha:
Smejem se, jer devojka sebe dugo vremena na ovom forumu predstavlja kao mirotvorca zahvaćenog ratom. Juče priča da je ona gospodar Hrvatske, danas ovo...
Opravdava Srebrenicu u stilu ako su ratovali to su zaslužili.
Limunada, pa onda svi koji ratuju to zaslužuju.
E da, juče je kukala nad Olujom, a sada je ovo u redu.
Ne lupetaj!
Lazno se predstavljas i ti imas obraz nekome moralisati!
Na stranu sto iskrivljujes i konstruises neistine o drugima u svojoj glavi.
Ja sto imam da kazem cu ja i reci,a ne ti u moje ime.
Ne treba mi ni advokat,ni prevodilac,manipulatoru!
Tako da ubuduce govori samo u svoje ime,a ne limunada,ovo,ono...
Nadam se da sam bila jasna!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back