Сребреница - 30 година након

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepi napadi...cas na gorazde,cas na srebrenicu,cas na bihac...

Jesu ovi izletali,a Mladic naravno glup ko i ceo rat, se peca i samo kaci bombardovanje za vrat...jedno je kada ih vratis nazad,a nesto sasvim drugo kada osvojis zasticenu zonu....

Drzali ste tri cetvrtine teritorija...ostale sabili u ono malo sto im ostalo,a hteli ste ih na jos manje..
Uostalom sami Amerikanci su rekli da su zbog toga dozvolili Oluju...nisam ja to izmislio...
Где си ти учио како се води рат? Чуј сабили их? Они су ти који су хтели рат а он се сигурно не води дељењем територије непријатељу.
Качи бомбардовање за врат?!? Помало си и неписмен, лошег изражаја?
Како ви у Србији и Црној Гори не нађосте ни једног паметнијег генерала у борби са шиптарским терористима?
По овоме што пишеш ви сте имали још глупље, зарадише дебље бомбардовање.
Обраћам ти се овако јер се тако представљаш иако сам мишљења да си несрбин.

Зелено светло је дато и Хрватима за Олују и Србима за упад у Сребреницу, контролисани рат се ближио крају и контролисано је завршио.
Да ли твој ум може схватити чињеницу да су из те 'заштићене' зоне Орићеве снаге сатирале српска села и враћали се у њену безбедност?
Послушајмо Миловановића. Тврди да је Алија платио некоме ко је могао спречити Младића у заузимању Бихаћа.
Samo si to nasao?
Nisi iskopao ono gde demantuje one tvoje gluposti Ili si nasao,ali si preskocio pa onda selektivno iskopao ovu zagonetku.

Pa sa tim parama su kupovali oruzje i municiju..to je Alija placao trgovalo se na veliko,ovima fali,a ovi imaju viska i za prodati.

Pa prekinula si diskusiju,a da nisi ni razumela zasto pisem.
Ne mogu da svarim da su ljudi takvi,kakvi su.
Ne ide mi u mozak velicanje ratnih zlocinaca,sta da radim.
A tebi ne ide u mozak da to sto srpski neprijatelji za nekog kazu da je ratni zlocinac,ne znaci da on to zaista i jeste.
Ovde si pokazao da nemas pojma nista o ratu u Bosni,pausalno navodeci neke bitke,napade i slicno sto nije imalo veze sa vezom i sto su te demantovali oni koji su zaista ucestvovali u tome ili koji su dobri poznavaoci.
Ali ti si nastavio sa svojom pricom.
Vas bosance sam definisao kao idolopoklonike koji se dive svakom vodji.To ismevam.
To sto si ti definisao,takodje ne znaci da je istina.Samo znaci da ne poznajes ni "Bosance",ni stvarnu situaciju.
Srbe sa ove strane Drine mogu da definisem kao ljude koji gledaju samo pare i koji bi za iste prodali rodjenu majku.Penzioneri su suzene svesti i dovoljno pokvareni da idu protiv svoje dece.Ne moze u Srbiji normalno da se zivi od svih, moze jedino ako se iskljici mozak i ugasi moral,ali onda postanes zombi SNS placenik...
Dakle vise miliona ljudi si onako "odokativno"proglasio za ljude bez mozga,ali ga zato samo ga ti imas.
Zao mi normalnih ljudi i studenata sto protestuju.Prolazim kolima vidim pet,sest medicinskih radnika iz obliznje zdravstvene ustanove,stoje,drze neki transparent,svega par njih iz cele ustanove....ukazuju na nepravdu,ostale boli uvo,a prolaznici sa podsmevaju tipa vidi ovih budala...
Pominjanje bilo kakvih protesta na ovoj temi "vuce" na to da ti zbog misljenja o "Bosancima iz autobusa",miniras sve ljude iz RS i svako njihovo misljenje na bilo kojoj temi.
Kao sto rekoh ne desavaju se nama autokrate slucajno,sve je to zbog tog mentaliteta koji ja pljujem.
Tebe vredja kada ti se kaze da je Mladic zlocinac,a to je tvoj problem i te sredine iz koje si...to samo govori koliko ste daleko od normalnosti...
Naravno da me vrijedja kad znam da nije.
Cetiri godine je bio rat i cetiri godine je on bio na celu VRS i nigdje nije njegovo ime pominjano u kontekstu bilo kakvih zlocina,ni javno,ni neformalno...do Srebrenice.Poznavala sam i poznajem dosta cestitih,postenih i normalnih ljudi koji su ratovali pod njegovom komandom i niko nikad nije imao o njemu nista lose da kaze,a niko od njih ne bi opravdavao niti bi bio ratni zlocinac.I ja njima vjerujem.
Ti sve sto znas znas sa tv-a,a ja se vodim licnim iskustvom i misljenjima ljudi koje poznajem.
Isto tako,znam i slucajeve zlocina nad Srbima,za koje sira javnost nema pojma,jer iza Srba ne stoji ni zapad,ni NATO,kao sto je citav rat stajao iza Bosnjaka i Hrvata.
Koliko smo mi Srbi tada nepravdi pretrpjeli ne moze se ni opisati.Ali kome se zaliti?
Evo,i nakon trideset godina,neki kao ti to isto pokazuju.
Toliko od mene!

Samo si to nasao?
Nisi iskopao ono gde demantuje one tvoje gluposti Ili si nasao,ali si preskocio pa onda selektivno iskopao ovu zagonetku.

Pa sa tim parama su kupovali oruzje i municiju..to je Alija placao trgovalo se na veliko,ovima fali,a ovi imaju viska i za prodati.
Не са тим парама је наводно купљен опстанак петог корпуса и Бихаћа.
Тај новац није исплаћен официрима и руководству Републике Српске, неко други је у питању.
Неко довољно моћан да управља ратиштем и доноси одлуке шта сме да се напада а шта не.
Чуј селективно? Па да ли је ово на снимку Миловановић и изговара ли ово што чујемо?
Ако у неком другом интервјуу прича другу причу онда се поставља питање колико се у све те контрадикторне приче може веровати.
Сигурно је да је рат био контролисан од, како их Младић назива, господара рата који не живе на овим просторима.

Зелено светло је дато и Хрватима за Олују
Олуја је резултат одбијања плана Загреб 4, и одбијања конструктивног дијалога, као и Милошевићевог јасног сигнала да неће помоћи крајишке Србе (погрешно мислио да би му та помоћ везала руке на Косову)

Provincijski kompleksi nize vrednosti...???
Sta naprica...
Zivim u lepom gradu,proglasen za najlepsi...ima 24 nacije ovde za neku bosansku kasabu metropola.

Pogledajte se vi u ogledalo na sta licite...kada podrzavate ratne zlocince.
Moj grad je meni takodje najljepsi.I ne znam zasto mislis da je kasaba,osim ako to nije pokusaj vrijedjanja.
Ima oko 50.000 stanovnika,opstina oko 100.000.
Razvijeno podrucje prilicno,u ravnici takodje.
To sto ti tako vidis citavu Bosnu tj RS je jos jedan dokaz ili tvoje neupucenosti ili malicioznosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back