srce ili razum?

• Začetnik teme Začetnik teme abvg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hehe, ja sam prvo mislio da je bolje cutati, onda sam nesto prelomio i rekao sve, sad se kajem nevidjeno i kad bih mogao da vratim vreme unazad cutao bih celog zivota, jer ne postoji veca sramota i ponizenje od one kad te neko hladnokrvno odbije. To su oziljci koji ostaju i koji te prate celog zivota. Zato ljudi, pamet u glavu, u ljubavi se hazarderstvo nikad ne isplati, vec duboko promislite, pre nego sto nekome otvorite dusu :)

P.S. Evo jednog od najboljih tekstova grupe crvena jabuka, koji govori o tome, pa mozda nekoga spasi, kad vec mene nije...

Gdje li se to krijem
u taj sitni sat
osjecam li tugu, ljubav
zedj il’ glad

Sjecam li se noci
kad si rekla sve
da li pamtim miris
tvoje ulice

Brzo kao pjesak curis
moja mladosti
njoj se nikuda ne zuri
ona ne vidi

Rekla mi je ljubav
je dosla od Boga
sta bi da sam molio
rekla mi je treba
jos i vise od toga
i da joj je svejedno

Od tad znam za poraz
normalna je stvar
patnja cuva obraz
srcu podstanar

Vracam ti se cesto
kad ubijem noc
i zaborav trazim
zovem u pomoc

Rekla mi je ljubav
je dosla od Boga
sta bi da sam molio
rekla mi je treba
jos i vise od toga
i da joj je svejedno

http://www.esnips.com/doc/c7683d06-e30f-4640-967f-c5b454e109ac/Crvena-Jabuka---Dosla-od-boga

Poslednja izmena:
Razum je najbolje slusati, jer govor srca se vise ne ceni u ovom svetu, ljudi ni ne znaju sta je to srce...neki ga samo koriste za otkucaje i pumpanje krvi kroz vene i arterije....a vecina ga nikako ne koristi kao sredstvo za pracenje svojih uverenja....um caruje....

539mubs-1.gif

539mubs-1.gif

539mubs-1.gif

uvek zavisi kakva je ko osoba.Ako na vrhu osobina koje je cine srecnom stavlja emocije ,onda srce igra glavnu ulogu.A ako neka osoba ne ume da voli,bezgranicno.onda razum.I jedni i drugi su u pravu.Samo zavisi opet,ko je kakav.Ja navijam za srce uvek.Ali opet ne znaci da sam glupa,niti me tako dozivljavaju...

10000 x sam pustio da me vodi srce i 10000 x se opekao i svaki sledeci x rekao " razum donosi prevagu sledeci x..."i onda jednom uradim tako i OPET se zeznem>kad si baxuz,onda si baxuz :dash:
Ne treba slepo slushati srce pa prevideti neke zaista ruzne stvari na koje razum ukazuje..niti sve podvrgavati razumu pa ubiti i najlepshe trenutke koje srce iznosi prednas,kao na dlanu...
^ i opet,posle sve ove moje nauke,uvek je dilema...Mozda neke rechi poznatog pisca nose reshenje tajne u sebi...?>" prihvatiti ono shto ne mozesh da promenish i promeniti ono shto ne mozesh da prihvatish i znati u chemu je razlika...to je prava mudrost"
Znati kad razum govori cisto da bi se pokazao,tj.kad govori ego "samo ne popusti srcu...!" ili kad srce srlja u provaliju iako i samo oseca da nema nade,da je iluzija...Treba pogledati u sebe ali to je tako teshko,biti iskren prema samom sebi,biti hrabar...

Poslednja izmena:
Gde srce (ljubav) gospodari tu se pamet ponekad skroz pomeri :rumenko:
Meni se to desava da ponekad nepromisljeno nesto uradim i lepo se okliznem-
Ne kaze se uzalud da ljubav uvek prati slepa ludost- no treba umeti voleti i prastati takve greske su sitnice
prema osecajima koje u sebi za nekoga imamo

Pa znam da nije, samo sam hteo da kažem da duševna bol je mnogo jača od fizičke. Oni koji nisu doživeli pravu ljubav i patnju koju ona nosi, ni ne znaju ništa o tome. Za njih je bol kod zubara i dalje najveći strah i trepet, dok za one druge to postaje mačiji kašalj i smeju se toj boli :)

Pa znam da nije, samo sam hteo da kažem da duševna bol je mnogo jača od fizičke. Oni koji nisu doživeli pravu ljubav i patnju koju ona nosi, ni ne znaju ništa o tome. Za njih je bol kod zubara i dalje najveći strah i trepet, dok za one druge to postaje mačiji kašalj i smeju se toj boli :)

upravo ja se smejem toj boli.......jer sam dozivela tu patnju i dalje patim i ona je najgora........razum me je unistio :) zato sada biram samo srce :heart::heart::heart::heart::heart:

:eek:
Kako je lako prosudjivati o drugima ...koje i ne poznajemo uopste ...
Ti unapred znas sta sam ja prosla i znam li sta je dusevna bol :?:
Ne smejem se ja nicemu i nikome .... sem sebi.
Vidis.... mozda me je upravo moja ljubav naucila mnogo cemu ..................................
:heart:

Poslednja izmena:

Back