srce ili razum?

• Začetnik teme Začetnik teme abvg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanima me da li ste i vi nekada doziveli pravu ljubav ali ste zbog nekog razloga slusali razum a ne srce? Meni se to dogodilo pre dvanaest godina, prekinula sam nesto najlepse pod pritiskom drugih. Sad sam u braku i imam decu ali i dalje volim njega, a on je jos uvek sam i nikada vise nije imao ozbiljnu vezu! Jos uvek se pitam da li je trebalo da se borim!:sad:

I meni se desilo da sam propustila pravu ljubav i to u dva navrata, sa njim sam imala najsnaznije emocije i najnezniju ljubav sam osecala. Zasto sam to uradila, ne shvatam, mozda nisam bila svesna, mlada...a njega vise nema.
Ipak sam prihvatila i prebolela i verujem da postoji neki drugi koji ce probuditi opet ljubav i snazne emocije.

"Tako je i bilo, oboje su zaboravili proslost i sta im se desavalo, pa uz to i zaboravise sta znacise jedno drugom i zbog cega su bili bitni jedno drugom. Poznavali su se, ali su gubili potrebu da pricaju jedno sa drugim...A jedan stih pesme bi ih uplakane ostavljao. Cekala je da se opameti da shvati da zeli samo njega, cekala je uz drugog... a on joj se nadao uz drugu..
Jednog dana je shvatila i nazvala ga je sva sretna sto napokon shvata greske.... Al' on joj se ni imena nije mogao setiti.. Zvuk prekida veze odzvanjao joj je u usima.."

eto sta radi razum....

"Tako je i bilo, oboje su zaboravili proslost i sta im se desavalo, pa uz to i zaboravise sta znacise jedno drugom i zbog cega su bili bitni jedno drugom. Poznavali su se, ali su gubili potrebu da pricaju jedno sa drugim...A jedan stih pesme bi ih uplakane ostavljao. Cekala je da se opameti da shvati da zeli samo njega, cekala je uz drugog... a on joj se nadao uz drugu..
Jednog dana je shvatila i nazvala ga je sva sretna sto napokon shvata greske.... Al' on joj se ni imena nije mogao setiti.. Zvuk prekida veze odzvanjao joj je u usima.."

eto sta radi razum....

Bravo! :sad2:

Treća priča

Od Milice nisam očekivao previše priče, ali znam da svaka njena rečenica udara kao grom. Kao devojka znala je da život udiše punim plućima, bilo bi tu dosta sitno kucanih strana. Ali momenat koji je stavio tačku na taj roman dogodio se u dvadeset prvoj sa rekao bih slabijim igračem. Pogrešio sam, igrač je imao devetnaest pa se nije isticao ili je moja procena bila loša.
....Postavila sam sebi mnogo pitanja u životu na koje još uvek ne znam odgovor a sva su vezana za prošlost. Greške koje učinimo u životu naprave barijeru i odrede ti smer koji se teško menja. Ti putevi koje smo odabrali u prošlosti nam ne daju da se vratimo unazad i zato sebi pravimo stazice po kojima želimo da gazimo sami.
Ono što želim u osnovi stane u dve reči, «poštovanje» i «samopoštovanje». Trpeti, je reč koju teško izgovaram a dobro je koristim, jer čini mi se da puteve više nemam snage da pravim, a stazice nekako nastanu same od sebe.
Nemoj misliti da želim da opravdam svoje postupke njegovim brljotinama u životu. Da sam ga napustila, imala bih želju da se opravdam u tvojim očima. Moja ˝dela˝ su samo kompromis za nastavak našeg zajedničkog života , to su one stazice kojim ponekad odlutam sama. On je svoja ˝ne˝dela pravio javno, zbog sebe i zbog drugih! Ja satisfakciju pravim samo za sebe.
Draga moja, rekoh. Da li je tebi satisfakcija ljubav ili ljubavnik? Ipak ja te stazice tumačim kao bračne izlete. Da li je ljubav ili strast to što tebi treba? I objasni mi onaj naš slučajan susret od pre nekoliko dana kada smo se videli na mestu gde me nisi očekivala. Nisi morala da izgovoriš ni jednu reč samo si
klimnula glavom i ja sam znao da moram otići. Ali sada imamo vremena na pretek .
Baš si bio sladak, nisi se zbunio mada mislim da si odmah znao o čemu se radi. Samo nadam se da ne očekuješ da ti pričam slatke tajne velikih majstora.
Uostalom snalažliv si , maštovit, pa izmaštaj događaj kako tebi odgovara. I nemoj mi razdvajati ljubav i strast, to kod mene ne ide jedno bez drugog. Ja uvek vodim ljubav i to partner, ili ljubavnik kako ti to kažeš, zaista oseća.

Back