srce ili razum?

• Začetnik teme Začetnik teme abvg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čudna je to stvar. Obično kako čovek stari sve ga više razum vodi, ali mene ... moje je srce shvatilo grešku u robovanju razumu. Pustite srce da vas vodi ... možda se to nekom ne čini pametnim, ali verujte mi da ćete se posle osećati bolje.

E,ja sam bas razmisljala o tome kako masa ljudi kako stare odbacuju zaljubljenost i nisu tako otvoreni za ljubav kao sto su ranije bili.A to je bas bzv i steta je...Onaj koga u stvarima osecanja vode osecanja i nastupa iskreno,nece se kasnije kajati-ili ce se kajati mnogo manje,nego sto bi da je drugacije postupao:D

E,pa vidim..Nisam stigla da procitam sve u okviru ove teme-tek nesto...I videla sam i sama da si ti (bar se meni tako cini) srcem na strani srca-razumom na strani razuma...Ili si i razumom na strani srca,ali se plasis da te to ne kosta...?

Idem putem kojim me srce vodi....razum?...u ljubavi nema razuma:heart:
97860.1587600.jpg

Citam ovu temu,a secanja se vratise...evo sad ce jos malo godisnjica od kada je otvorena i jos uvek opstaje..
Upravo ovde, pocela su divna druzenja koja jos uvek traju ne samo u virtuelnom svetu, nego i u RL :heart:
Mogu da kazem da sam trenutno pod plimom emocija...

Zanima me da li ste i vi nekada doziveli pravu ljubav ali ste zbog nekog razloga slusali razum a ne srce? Meni se to dogodilo pre dvanaest godina, prekinula sam nesto najlepse pod pritiskom drugih. Sad sam u braku i imam decu ali i dalje volim njega, a on je jos uvek sam i nikada vise nije imao ozbiljnu vezu! Jos uvek se pitam da li je trebalo da se borim!:sad:

ma lupas glavu bzvz.....nije bilo dovoljno jako cim niste zaedno ....mozda ti je ovaj sad jadovan neki pa trazis izgovore samo...:evil:

DUSA

Dusa je najskrivenija tajna u coveku

sto prkosi razumu i kroji mu svet

dusa je majcina suza na jastuku

leptir u grudima,vecni cvet.

Dusa je lazna nada sto tinja u meni

bez obzira na to sto sam te izgubio

dusa je mesec u tvojim ocima

one noci kad sam te poljubio.

Ne mogu da je prebojim,promenim i ostavim

uvek je tu,siri svoja krila

stavlja svoj pecat na moje misli

godine su prosle,a ona se nije promenila.

Neozbiljni pesimista 20.10.2008.

srce .srce i samo srce.
Jer ako idem za razumom propala sam nacisto.
Zato volim ,da volim,da sam zaljubljena.Makar taj neko mene i ne hteo.Al sam opet srecna sto volim.
Sta imaju ljudi od razuma...Prodje zivot.A ne osete toplinu u dushi.

srce .srce i samo srce.
Jer ako idem za razumom propala sam nacisto.
Zato volim ,da volim,da sam zaljubljena.Makar taj neko mene i ne hteo.Al sam opet srecna sto volim.
Sta imaju ljudi od razuma...Prodje zivot.A ne osete toplinu u dushi.

Razum moze znaciti vise stvari, jer je opste poznato i nepisano pravilo da su zaljubljeni ljudi po logici i glupi, tj cine glupe poteze, a i drugi ljudi ih dozivljavaju tako.

Razum moze znaciti vise stvari, jer je opste poznato i nepisano pravilo da su zaljubljeni ljudi po logici i glupi, tj cine glupe poteze, a i drugi ljudi ih dozivljavaju tako.

ne bih se bas slozila da su zaljubljeni glupi :think: a poteze koje prave su iz ljubavi........a voleti nekog nije glupost............razum nas sputava........bolje da osetimo i bol nego da se kajemo sto nismo ni pokusali slusajuci razum, a ne srce......

Pa nisu glupi, ali prave glupe poteze, posle kad se otrezne samo "udaraju glavom o zid", kako sam mogao biti tako glup, sta mi je to trebalo, bolje da sam cutao... i onda se kaju sto su to uradili, nekad je bolje cutati zauvek! :)

Back