Srbin kao zanimanje, kao profesija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moglo bi se reci da je prvi bio slabe inteligencije, drugi najnesrecniji Srbin, treci nije imao blage veze sa vodjenjem politike, al je u drpisanju prednjacio (nesto kao Sloba, samo sto nas je ovaj zakopao za vjek vjekova, a Pasic mu udario slagvort) a ovj poslednji najnaivniji. Sve u svemu, prosecni.

E da nam je bilo više takih umova i junaka ko što si ti Srbija bi i danas bila turska provincija Srbistan a naseljavali bi je nekakvi Bošnjaci ili bar nešto slično.

I onda 500 godina kukamo kako nam Turci ebu snajke, nabijaju nas na kolac, uzimaju harač i danak u krvi ...
Другачије су околности тада и данас, а српску независност је обезбедио Обреновић, а не Карађорђе (кога јако поштујем зато што је имао часне намере)...дакле, Обреновић је стално "трговао" са Турцима и Русима, дипломатисао, а тек када је осетио озбиљнију пукотину у Османлијском царству, тј. сукоб између прореформистичког Турског Цара и екипе око њега, са једне стране, и оних који су били за очување постојећег система у Турској, са друге стране, кренуо је храбрије.
Да будем јаснији, да би се кур*чили, морамо имати и снагу и осетити када је прави моменат за курчење.

Значи, када о спољној политици размишљам имам само на уму политику српских великана и великомученика Недића, Обреновића, Ристића и Лазаревића.
Цитираћу Јована Ристића : "Мисли како мислиш, ради како мораш".

Борбени атеизам-социјал-комунизам је зло за Србе. Обичан атеиста који никога не убеђује да треба да не верује није несрбин, антисрбин и није штетан за интересе српске Нације.

Ne zaebavaj Šomi, verovanje ne treba da trpaš u kategorizaciju pojma Srbin. To što je deo Srba verujući i pravoslavan ne znači da su bolji Srbi od drugih.

Српску независност су изборили Милош Обреновић и Јован Ристић, које уз Милана Недића убрајам у српске великане.
Политика обреновића, Ристића, Недића, Деспота Стефана Лазаревића је једино решење...нећемо да гинемо, нећемо некакву имагинарну небеску Србију која не постоји, хоћемо реалну, земаљаску Србију, биолошки опстанак светог српског народа, његово економско благостање, мир и сигурност, социјалну обезбеђеност и добре могућности за улазак на привредну тржишну утакмицу.
Прошло је време кур*чења, долази време мудрости.

Pricas gluposti. Bez Karadjordja ne bi bilo ni Obrenovica ni Ristica. Taman bi Turci nekome na ljepe oci dali slobodu. Uostalom zar Obrenovic nije poveo drugi srpski ustanak? Ili u tijem bojevima nije bilo mrtvije nego su se Srbi i Turci igrali drvenim puskama i sabljama? Daleko vazniji faktor u onome sto se dobilo tim ustankom nije bila mudra politika koliko FAKTOR ZVANI RUSIJA.

I odakle to da Stefan Lazarevic nije ratovao??? Ratovao je do kraja svoga zivota, a posto nije raspolagao snagama za vece ratove, to ne znaci da je bio pacifista. Stefan Lazarevic je bio ratnik, pa onda drzavnik, vladar itd.

Stvarno mi se se.re kad vidm kako se povlace paralele izmedju vremena preje 200, 500 i 1000 godina i izmedju ovoga danasnjeg (zadnjih 80 godina).

Српску независност су изборили Милош Обреновић и Јован Ристић, које уз Милана Недића убрајам у српске великане.
Политика обреновића, Ристића, Недића, Деспота Стефана Лазаревића је једино решење...нећемо да гинемо, нећемо некакву имагинарну небеску Србију која не постоји, хоћемо реалну, земаљаску Србију, биолошки опстанак светог српског народа, његово економско благостање, мир и сигурност, социјалну обезбеђеност и добре могућности за улазак на привредну тржишну утакмицу.
Прошло је време кур*чења, долази време мудрости.

Srpsku nezavisnost je izborio Berlinski kongres a da je sve zavisilo od Karađorđevog junaštva ili Miloševe smutljivosti i danas bi ovde bila Turska.

Nakon što su istamburali Turke Rusi su ovde stvorili Srbiju a bojim se da i danas postoji njihovom voljom.

Da se ovdašnji korumpirani mamlazi pitaju odavno bi je utopili onom ko ponudi više.

To važi i za ove tvoje.

Pa bas takav nije dobar Srbin. Ako kazes da si sa Hrvatima ili muslimanima u OK odnosima odmah ti nalepe etiketu izdajnika.
A kad si posten i vredan onda te smatraju budalom.
Mene veseli kad me kreteni vrijedjaju .Time mi samo pokazuju da nismo isti .
Ti nacionalisti samo donose stetu svom narodu .Svjesni su oni toga , zato se
toliko i dernjaju .Znaju oni da ih pravi ljudi na cijene .Zato ujutro mrze sebe
a popodne cijeli svijet .

Meni kažu da nisam Srbin. Ovde na Krstarici. I
A ti jesi???

Vidiš, moj otac i majka su Srbi rođeni u Srbiji. I Srbija je za mene moja otadžbina i srpski jezik je moj maternji jezik u pravom smislu tih reči.
I ja sam u neku ruku ponosan na moju otadžbinu i na moje sunarodnike, jer umeju da budu širokog srca i da širokih ruku dočekuju prognane i obespravljene, da ih smeste i nahrane odričući se dela svoje sirotinje.

I onda vidim sledeće.
Ima onih koji su prognani u napaćenoj Srbiji našli novi dom, a Srbiju doživljavaju kao svoju domovinu, i lepo žive zajedno sa nama, zahvalni za ono što im je Srbija pružila
A ima onih koji su došli ovde da pljuju po nama, da nas omalovažavaju, da nama ovde sole pamet i objašnjavaju kako biti Srbin nije ništa lepo već sramotno. Pa umesto da odu u svoj Kostur (hej, eno ga u Evropskoj Uniji) oni ovde šire svoj prezir prema onima koji su ih spasili u njihovoj nevolji, pre podne mrze sebe i svoje roditelje koji su pobegli iz te Grčke, a posle podne mrze ceo svet.

Pa i za njih, i za one Srbe kojima je opterećenje voleti Srbiju, dobronamerno dajem savet:
- Idite lepo u onu Evropsku Uniju, Ameriku, Rusiju... tamo gde biste više voleli da živite. Idite tamo gde samo vas jedva čekaju. Idite u zdrav i mirišljavi svet, a pustite nas koji volimo Srbiju da živimo i umiremo u našem smradu.

E da nam je bilo više takih umova i junaka ko što si ti Srbija bi i danas bila turska provincija Srbistan a naseljavali bi je nekakvi Bošnjaci ili bar nešto slično.

Pa po kriterijumima jednog slobofila, i Sloba je bio junak, posto se Srbi za njegove vladavine rasirise po celom svetu :lol:

Nego, kako je Sloba ovih dana, cujete li se, pricate li, sta ti kaze? U snu, naravno, cenim da ga sanjas :lol:

Pricas gluposti. Bez Karadjordja ne bi bilo ni Obrenovica ni Ristica. Taman bi Turci nekome na ljepe oci dali slobodu. Uostalom zar Obrenovic nije poveo drugi srpski ustanak? Ili u tijem bojevima nije bilo mrtvije nego su se Srbi i Turci igrali drvenim puskama i sabljama? Daleko vazniji faktor u onome sto se dobilo tim ustankom nije bila mudra politika koliko FAKTOR ZVANI RUSIJA.

I odakle to da Stefan Lazarevic nije ratovao??? Ratovao je do kraja svoga zivota, a posto nije raspolagao snagama za vece ratove, to ne znaci da je bio pacifista. Stefan Lazarevic je bio ratnik, pa onda drzavnik, vladar itd.

Stvarno mi se se.re kad vidm kako se povlace paralele izmedju vremena preje 200, 500 i 1000 godina i izmedju ovoga danasnjeg (zadnjih 80 godina).
Изгледа да слабо стојите са читањем...објаснио сам када је Обреновић постао храбрије, такође фактор Русије је објашњен мојом реченицом : "Ни дан-данас политика у се у своје кљусе не може опстати јер су српски народ и српска држава преслаби да би без савезника и биолошки опстали". Говорићу увек истину и само истину, па макар ме кафански радикалски шљам, кога је по Крстарици превише називао издајником.
И никада више нећу повијати главу, од сада ћу сасвим слободно изражавати своје ставове, без страха од лажних патриота и лажних националиста, а у ствари неокомунистичке, необољшевичке и неостаљинистичке фукаре. Стоп црвенима !

Srpsku nezavisnost je izborio Berlinski kongres a da je sve zavisilo od Karađorđevog junaštva ili Miloševe smutljivosti i danas bi ovde bila Turska.

Nakon što su istamburali Turke Rusi su ovde stvorili Srbiju a bojim se da i danas postoji njihovom voljom.

Da se ovdašnji korumpirani mamlazi pitaju odavno bi je utopili onom ko ponudi više.

To važi i za ove tvoje.

:lol: Podebljati i podvuci ove mudrolije doticnog forumskog sveznanca. I jos jednom - :lol:

Moglo bi se reci da je prvi bio slabe inteligencije, drugi najnesrecniji Srbin, treci nije imao blage veze sa vodjenjem politike, al je u drpisanju prednjacio (nesto kao Sloba, samo sto nas je ovaj zakopao za vjek vjekova, a Pasic mu udario slagvort) a ovj poslednji najnaivniji. Sve u svemu, prosecni.

Kolko si gluosti odje izrekao, to pasche u mechi ne bi pojelo.

E ovde. A ovo drugo što si kazala je glupo.

Ne razumem, smeta ti sto pisem latinicom?!ne mogu da objasnjavam problem koji imam sa tastaturom azerty, trebalo bi mi dosta vremena da stalno menjam znakove.Inace, pisem cirilcom.Da li je to dokaz necega?Sta si mi pokazao, link gde cizma daje svoj poslednji argument - cirilica!Pitah te kao coveka zbog cega prezires Srbe?

I ŠTA SMO ...ZAKLJUČILI...:think:

PRAVI SRBIN...NE OTVARA OVAKVE TEME....( To prepušta ..SVOJIM NEPRIJATELJIMA ;) )

PRAVI SRBIN...KADA VOLI...ONDA :heart:

PRAVI SRBIN...KADA B I J E...ONDA... LETE PLJESKAVICE I KREMENADLE..:besan2:.( :per: )
Ма да у страху од непријатеља, не смемо ни слободоно да разговарамо и критикујемо одређене појаве у српском друштву.
Саммо политичка и економска десница је пут који Србију води избављењу...десни конзервативац (СунФун), десни слободар (Калуђер) и десни либерал (Ками83) су крем овог форума.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back