Srbin kao zanimanje, kao profesija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Do pre neku godinu sam verovao da reč Srbin označava nacionalnu pripadnost.
Šta verovao, bio ubeđen... Ma znao!!!

Onda na forumu, vremenom, shvatih da sam bio u zabludi, da sam grešio...
Srbin je zanimanje.

Meni kažu da nisam Srbin. Ovde na Krstarici. I mnogima koji se ne blamiraju ističući svoje srpstvo u paketu sa velikosrpskim ambicijama i vlažnim snovima, a daleko od realnosti.

Ovde isto to kažu i za javne ličnosti. Ovde isto to kažu i za svakoga ko se pomene u medijima u bilo kom kontekstu, ako slučajno nije dizao tri prsta.

Isto kažu i za svakoga kome je teča Hrvat, strina Albanka, zet Amerikanac ili snaja Engleskinja.

I da još malo suzimo... Srbin je samo onaj ko podržava politiku SRS-a, DSS-a, pokreta Naši1389, Dveri. I naravno da je pravoslavac, bez toga ne ide.

Ostali otpadaju. Otpada većina stanovništva.

Kakva je to dijagnoza, šta je to i zašto je tako na netu, konkretno ovde?

Još nešto, nazivaju me antisrbinom, srbomrscem, izdajnikom, režimlijom i još gomilom izraza koje je sramota upotrebiti javno. A zašto? Zato što opljunem po Srbiji i srpskim stvarima koje mi se ne sviđaju.
Da podsetim, mnogi "istinski Srbi" iz podvučenog teksta su mnogo više puta pljuvali i kudili Srbiju nego ja. Samo izlistajte stranice, samo naslove...

Dokle će pojam "Srbin" biti zanimanje ili političko opredeljenje, a ne nacionalnost?

PS
I podpitanje... Da li kao Srbin moram da volim Srbiju i Srbe samo zato što sam ja Srbin i što živim u Srbiji? Nije da ne volim samo pitam...
zbunjenost postavljaca i dezorijentisanost u vremenu i prostoru ga ne opravdava za produzeno antisrpsko delovanje. ne bih da ulazim u analizu, da se ne uplicem u njegove niske strasti
sigurno je jedno, da njegova debela politicka dioptrija gubi iz vida sve ostale gradjane, koji nisu bas srbi, ali su srpski gradjani, kao i ostale gradjane sfrj koji nisu ekstremisti hrvatski, slovenacki, siptarski ili drugi neki. e svi ti gradjani, politicki normalni trpe agresiju nacionalistickog nasilja hrvata, slovenaca, siptara i slicnih. i to je glavna razlika postavljaca prema politicki i nacionalno svesnim i odgovornim ljudima srpske, a i bilo koje necionalnosti. zna se agresor, terorista i ratni zlocinac i ubica. to su svi oni koji su uzeli oruzje i rusili sfrj, pod razlicitim zastavama, ali sa jednim ciljem - antisrpskim i antinormalnim

Srbin je zanimanje.

Meni kažu da nisam Srbin. Ovde na Krstarici. I mnogima koji se ne blamiraju ističući svoje srpstvo u paketu sa velikosrpskim ambicijama i vlažnim snovima, a daleko od realnosti.

Ovde isto to kažu i za javne ličnosti. Ovde isto to kažu i za svakoga ko se pomene u medijima u bilo kom kontekstu, ako slučajno nije dizao tri prsta.

Isto kažu i za svakoga kome je teča Hrvat, strina Albanka, zet Amerikanac ili snaja Engleskinja.

I da još malo suzimo... Srbin je samo onaj ko podržava politiku SRS-a, DSS-a, pokreta Naši1389, Dveri. I naravno da je pravoslavac, bez toga ne ide.

Još nešto, nazivaju me antisrbinom, srbomrscem, izdajnikom, režimlijom i još gomilom izraza koje je sramota upotrebiti javno. A zašto? Zato što opljunem po Srbiji i srpskim stvarima koje mi se ne sviđaju.
Da podsetim, mnogi "istinski Srbi" iz podvučenog teksta su mnogo više puta pljuvali i kudili Srbiju nego ja. Samo izlistajte stranice, samo naslove...

Dokle će pojam "Srbin" biti zanimanje ili političko opredeljenje, a ne nacionalnost?

PS
I podpitanje... Da li kao Srbin moram da volim Srbiju i Srbe samo zato što sam ja Srbin i što živim u Srbiji? Nije da ne volim samo pitam...

Pa da ti odgovorim kad se pravis toliko pametan. Prvo niko tebe nista ne tera da budes ako oces mozes da se deklarises I kao marsovac.
Ako si odlucio da budes Srbin onda se I ponasaj kao Srbin u skladu sa pozitivnom tradicijom srpskog naroda. U pravu si mnogi sebe nazivaju Srbima ali svojim ponasanjem pokazuju kako to ustvari nisu.
To narocito vazi za one koji su tako olako spremni da izdaju svoj narod radeci to za saku eura kojie su dobili od neprijatelja srpskog naroda kao sto je to ocigledan slucaj sa onima koji su danas na vlasti u Srbiji. Takve treba velikodisno ohrabriti da ne budu Srbi I da sto pre odu iz Srbije.
NA DRUGOJ STRANI MASU SRBA KOJI SU BILI ISTERANI IZ SRBIJE OD STRANE TAKVIH KAO STO JE TADIC I NESRPSKA BANDA TREBA OHRABRITI DA SE VRATE U SRBIJU I PREVASPITAJU ZALUDJENE OVCE U SRBIJI.

Pun mi koorac onih koji se udaraju u nacionalna prsa .Obicno su takvi ili veliki glupani ili velike fukare .Govorim
o pripadnicima raznih nacionalnosti .Obicno se takvi pozivaju na istoriju , mada obicno istoriju svog naroda
jako slabo poznaju .Obicno se radi o ljudima koji se ni u cemu nisu dokazali , pa im je nacionalizam neko
utociste .Cesto su sovinisti , a nerjetko i cisti fasisti .Za svoje licne neuspjehe uvjek okrivljuju druge , a pripadnici
drugih nacionalnosti su im vrlo zgodna meta .Posebno zato sto su takvi malobrojniji , a time i slabiji .Zgodna
meta su im i osobe iz mjesovitih brakova . Vrlo cesto takvi i sami u familiji imaju pripadnike drugih nacionalnosti
ali tu cinjenicu kriju kao zmija noge .Ti nabjedjeni nacionalisti su obicni bukaci i voljeli bi da se zarati sa njima
neomiljenim nacijama . Ako do rata i dodje , oni obicno izvuku svoju goozicu , mada uzivaju da huskaju druge .
Kada rat prodje , evo njih opet . Izvuku se iz misjih rupa i opet udaranje u nacionalna prsa .
Ogorceni su protivnici pripadnika svoje nacije koji ne podrzavaju njihov primitivizam i takve proglasavaju
izdajnicima , svjesni svoje inferiornosti .
Primjecujete da ne pisem o pripadnicima neke odredjene nacije . Nije ni bitno , jer su to sve ista goovna .

Moj mali doprinos temi :)

``A ucitelj drzi stapic i pokazuje Sarajevo, na karti. Cisto se raduje. I fali Mladobosance. Oni su ucinili svoje, uzleteli se u nebo kao mucenici, bacili bombe, kaze, ubili svapskog princa i njegovu zenu...Lasno je ubiti jednog princa i njegovu zenu... Misle li ostali Bosanci za tim mladim Bosancima, oce li dici kaku bunu i ustanak...Ne volim da se Bosanci naprazno junace, da ubijaju princeve i zene, posle guzicu u stranu pa nasa seljacija danak da placa...``

``Urosevica kafana prepuna. Sve placaju Urosevici. Oni piju i najglasnije pevaju, oni najvise i psuju i pesmama prete Svabi – nije im tesko, oni su oduvek najvise pesama i znali i pevali, a mnoge su i sami srocili...oni ce da pevaju, drugi ce da ginu...Dva meseca oni pod oruzjem paradiraju okiceni znackama ko komite, al nece tamo de se gace krvave... Taki su bili i u proslim ratovima. Njini su sinovi i sad po komandama u pozadini, a tudju decu napijaju da se pijana dernjaju kaad bi trebalo da placu...``

Moj mali doprinos temi :)

``A ucitelj drzi stapic i pokazuje Sarajevo, na karti. Cisto se raduje. I fali Mladobosance. Oni su ucinili svoje, uzleteli se u nebo kao mucenici, bacili bombe, kaze, ubili svapskog princa i njegovu zenu...Lasno je ubiti jednog princa i njegovu zenu... Misle li ostali Bosanci za tim mladim Bosancima, oce li dici kaku bunu i ustanak...Ne volim da se Bosanci naprazno junace, da ubijaju princeve i zene, posle guzicu u stranu pa nasa seljacija danak da placa...````Urosevica kafana prepuna. Sve placaju Urosevici. Oni piju i najglasnije pevaju, oni najvise i psuju i pesmama prete Svabi – nije im tesko, oni su oduvek najvise pesama i znali i pevali, a mnoge su i sami srocili...oni ce da pevaju, drugi ce da ginu...Dva meseca oni pod oruzjem paradiraju okiceni znackama ko komite, al nece tamo de se gace krvave... Taki su bili i u proslim ratovima. Njini su sinovi i sad po komandama u pozadini, a tudju decu napijaju da se pijana dernjaju kaad bi trebalo da placu...``
Bosanci, Bošnjaci, Srbi i Hrvati su se digli protiv neprijatelja, tačno na dan 2. svibnja 1992.g. i odbranili Predsjedništvo RBiH. Time su skršili Veliku Srbiju, a ne k'o Crnogorci, sačekali da sve prođe, a onda sve svom neprijatelju rekli u lice i odvojili se od porobljivača. Kamo junaštvo, čojstvo,...priče za malu djecu.
Evo kako je bilo tog drugog svibnja/maja '92. u Sarajevu:
ARBiH - armija u tenama i trenerkama žestoko porazila JNA specijalce!

Tihi? Eremita? Roki? Derer? Pobedonoscev? Olimpijakos? Ostatak družine, da ne idem dalje? Pljuvaše Srbiju više nego iko na ovom svetu...

Ah da, oni nisu pljuvali Srbe, već one koje su prethodno nazvali podsmehu podložnim izrazom "antisrbin" i time sebe amnestirali sopstvenih kletvi?

Svaka cast DZomini da si me prosvetlio
i otvorio jos jedan vidokrug poimanja srpstva.
Pored toga sto sam SRBIN i nacionalista
iliti patriota koji voli svoj srpski narod,
svoju crkvu i drzavu.kulturu istoriju........
zahvljujuci tvojoj visokoumnosti,
nadmocnom intelektu, kosmopoliti,
gradjaninu sveta.......
dosao sam do spoznaje
i da sam "srbin,, po zanimanju.

hvala ti puno
PS: DA KOJIM SLUCAJEM TEBE NEMA NA OVOM
FORUMU JA BI JEO GOFNA

Srbin je zanimanje.

PS

ove konstatacije ne stoje...ja jesam srbin ali ne pripadam ni jednoj stranci niti cu...kritikujem u svim narodima lose a hvalim dobro...to radim i u svom narodu..samo sto sam jos kriticniji prema srbiji jer mi je najvise stalo do srbije...

Srbin je zanimanje.

PS

Zaboravio si dodati:
-Obavezno mora da podrzava Rusiju i Putina...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back