Srbin kao zanimanje, kao profesija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PS
I podpitanje... Da li kao Srbin moram da volim Srbiju i Srbe samo zato što sam ja Srbin i što živim u Srbiji? Nije da ne volim samo pitam...

Naravno da moras da volis, to je isto kao kad bi pitao, da li moram da volim svoje dete samo zato sto je moje, mislim, ne moras, ako si snob, kreten ili slicno. Cim neko postavlja ovakva prostacka pitanja jasno je gde je njegov problem.

:(Nestade Jomini?
Da ne tražim dalje činjenice o tome kako je hvalio našu žutu vlast...
A ja tu opravdavam ili izlazim sa tvrdnjom da je opozicija i srpski nacionalizam veći problem u ovoj zemlji?
I zar to nisam i juče pričao? :lol:

Do pre neku godinu sam verovao da reč Srbin označava nacionalnu pripadnost.
Šta verovao, bio ubeđen... Ma znao!!!

Onda na forumu, vremenom, shvatih da sam bio u zabludi, da sam grešio...
Srbin je zanimanje.

Meni kažu da nisam Srbin. Ovde na Krstarici. I mnogima koji se ne blamiraju ističući svoje srpstvo u paketu sa velikosrpskim ambicijama i vlažnim snovima, a daleko od realnosti.

Ovde isto to kažu i za javne ličnosti. Ovde isto to kažu i za svakoga ko se pomene u medijima u bilo kom kontekstu, ako slučajno nije dizao tri prsta.

Isto kažu i za svakoga kome je teča Hrvat, strina Albanka, zet Amerikanac ili snaja Engleskinja.

I da još malo suzimo... Srbin je samo onaj ko podržava politiku SRS-a, DSS-a, pokreta Naši1389, Dveri. I naravno da je pravoslavac, bez toga ne ide.

Ostali otpadaju. Otpada većina stanovništva.

Kakva je to dijagnoza, šta je to i zašto je tako na netu, konkretno ovde?

Još nešto, nazivaju me antisrbinom, srbomrscem, izdajnikom, režimlijom i još gomilom izraza koje je sramota upotrebiti javno. A zašto? Zato što opljunem po Srbiji i srpskim stvarima koje mi se ne sviđaju.
Da podsetim, mnogi "istinski Srbi" iz podvučenog teksta su mnogo više puta pljuvali i kudili Srbiju nego ja. Samo izlistajte stranice, samo naslove...

Dokle će pojam "Srbin" biti zanimanje ili političko opredeljenje, a ne nacionalnost?

PS
I podpitanje... Da li kao Srbin moram da volim Srbiju i Srbe samo zato što sam ja Srbin i što živim u Srbiji? Nije da ne volim samo pitam...

:hahaha1: uvek me nasmejes do suza...

Do pre neku godinu sam verovao da reč Srbin označava nacionalnu pripadnost.
Šta verovao, bio ubeđen... Ma znao!!!

Onda na forumu, vremenom, shvatih da sam bio u zabludi, da sam grešio...
Srbin je zanimanje.

Meni kažu da nisam Srbin. Ovde na Krstarici. I mnogima koji se ne blamiraju ističući svoje srpstvo u paketu sa velikosrpskim ambicijama i vlažnim snovima, a daleko od realnosti.

Ovde isto to kažu i za javne ličnosti. Ovde isto to kažu i za svakoga ko se pomene u medijima u bilo kom kontekstu, ako slučajno nije dizao tri prsta.

Isto kažu i za svakoga kome je teča Hrvat, strina Albanka, zet Amerikanac ili snaja Engleskinja.

I da još malo suzimo... Srbin je samo onaj ko podržava politiku SRS-a, DSS-a, pokreta Naši1389, Dveri. I naravno da je pravoslavac, bez toga ne ide.

Ostali otpadaju. Otpada većina stanovništva.

Kakva je to dijagnoza, šta je to i zašto je tako na netu, konkretno ovde?

Još nešto, nazivaju me antisrbinom, srbomrscem, izdajnikom, režimlijom i još gomilom izraza koje je sramota upotrebiti javno. A zašto? Zato što opljunem po Srbiji i srpskim stvarima koje mi se ne sviđaju.
Da podsetim, mnogi "istinski Srbi" iz podvučenog teksta su mnogo više puta pljuvali i kudili Srbiju nego ja. Samo izlistajte stranice, samo naslove...

Dokle će pojam "Srbin" biti zanimanje ili političko opredeljenje, a ne nacionalnost?

PS

ima svacega, Srba po profesiji, antisrba po profesiji, homoseksualaca po profesiji (ovde je pravi bum), zastitnika kucica po profesiji (ovi su nekako vrlo bliski predhodnima) i naravno evropejaca po profesiji

a tebe ljudi pljuju jer si zasluzio ;) to nema veze sa tvojom etnickom pripadnosti

Pun mi koorac onih koji se udaraju u nacionalna prsa .Obicno su takvi ili veliki glupani ili velike fukare .Govorim
o pripadnicima raznih nacionalnosti .Obicno se takvi pozivaju na istoriju , mada obicno istoriju svog naroda
jako slabo poznaju .Obicno se radi o ljudima koji se ni u cemu nisu dokazali , pa im je nacionalizam neko
utociste .Cesto su sovinisti , a nerjetko i cisti fasisti .Za svoje licne neuspjehe uvjek okrivljuju druge , a pripadnici
drugih nacionalnosti su im vrlo zgodna meta .Posebno zato sto su takvi malobrojniji , a time i slabiji .Zgodna
meta su im i osobe iz mjesovitih brakova . Vrlo cesto takvi i sami u familiji imaju pripadnike drugih nacionalnosti
ali tu cinjenicu kriju kao zmija noge .Ti nabjedjeni nacionalisti su obicni bukaci i voljeli bi da se zarati sa njima
neomiljenim nacijama . Ako do rata i dodje , oni obicno izvuku svoju goozicu , mada uzivaju da huskaju druge .
Kada rat prodje , evo njih opet . Izvuku se iz misjih rupa i opet udaranje u nacionalna prsa .
Ogorceni su protivnici pripadnika svoje nacije koji ne podrzavaju njihov primitivizam i takve proglasavaju
izdajnicima , svjesni svoje inferiornosti .
Primjecujete da ne pisem o pripadnicima neke odredjene nacije . Nije ni bitno , jer su to sve ista goovna .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back