SRBIJA

Moje preporuke iz iskustva - Zlatibor i okolina. Najmanje da uzmes 7-10 dana i obidjes sam Zlatibor, odradis setacku turu po oznacenim stazama u skladu sa mogucnostima, vozis se jezerom, prosetas gradom, potom odes u Drvangrad, Sirogojno, bele vode, onda na Taru gdje treba provesti makar jedan dan...

Beograd - centar, Skadarlija gdje je vrijeme stalo u onom najpozitivnijem smislu, Kalemegdan, Kosutnjak, Avala (sigurno cu nesto da propustim, ne zamejrite)

Palic - sam grad, jezero, jedrenje, vozanej camcem, zoo, salasi, vozanje biciklom, Subotica.

Valjevo - okolna sela, seoski turizam.

Fruska Gora - manastiri, jezera, krajolik sam po sebi, mala sela i seoske crkvice.

E, sada, sta ja zelim da obidjem - juzna Srbija, Kopaonik, Djerdap, Djavolja varos...

Idem za vikend pa bih hteo da mi neko preporuči šta treba obavezno videti (osim one tvrđave), kao i da mi preporuči neki dobar riblji restoran. :)

Jel postoji neki turistički brodić koji vodi u obilazak klisure i tih znamenitosti Dunavom?

Hvala.

Izvor EMportal, 3 jun 2009.

Interesantno sto se tice podataka ove godine za Srbiju "broj stranih posetilaca je porastao za dva procenta".
"Najviše stranih turista je u prva četiri meseca ostvarilo noćenje u Beogradu, njih 197.826, što je jedan procenat više nego lane, a zatim slede Novi Sad, Kopaonik i Zlatibor."

Svakako, pored velikih gradova, Zlatibora i Kopaonika, Srbija ima jos mnogo, mnogo lepih destinacija, prirodnih lepota i znamenitosti, koje mame i strane i domace turiste.
Mislim da je lepo predstaviti fotografije i opise nasih destnacija u ovoj temi i zbog toga sto pored letovanja na moru putuje se i za vikend, praznike, slobodne dane, zimski odmor i dr.

Evo posto neki kace kao slike iz CG i promovisu CG turizam a vidim ima nekih koji se odusevljavaju slikama pa za njih posto nisu svesni da daleko lepsih predela po Srbiji ima i da bi trebali da upoznaju prvo zemlju u kojoj zive a ne da umru glupi i neobavesteni.

Zlatarsko jezero
2v7wbp5.jpg

Vodopad "Prskalo"
2wmi2c5.jpg

Drina
2ztezxf.jpg

2w40k2f.jpg

Palic
33219id.jpg

Zaovine
2pocxs2.jpg

Back