SRBIJA

ja sam osoba koja uziva da se mirno proseta po bilo kakvoj okolini,
bila to neka stazica na kosutnjaku ili adi, ili jednostavno po ulicama grada, volim da odvojim nekoliko sati
samo za sebe, da stavim slusalice u usi, i uz neku finu muziku da pustim korak.

odusevljavaju me fotografije lepih predela i voleo bih da se tako negde prosetam, ali ne znam kako
da dodjem do takvih mesta.
ja recimo mogu na mapi da nadjem mesto koje mi se dopalo po fotografijama,
zatim mogu da odem do autobuske stanice i kupim kartu do najblizeg mesta i da se odvezem do tamo.
ali kako da se tamo na licu mesta "organizujem" to mi je nepoznata situacija.

recimo, da odaberem za primer region rtanj planine. procitao sam da su to kilometri i kilometri
netaknute i nenaseljene oblasti, a po fotografijama bih rekao da je lepo.

i recimo dodjem prevozom do mesta soko banja . sta tamo ? sigurno ne mogu da za taj jedan dan obidjem
mnogo toga, kako naci prenociste, sta bi ste vi uradili ? hotel, privatno..?

neki su mi preporucili da krenem sa planinarskim drustvima koja organizuju jednodnevne ili visednevne
ture, ali sam sa druge strane cuo da su te ture planinarskih drustava cesto izgovor za celodnevne
pijanke i jos stosta, tako da to nije situacija u koju pojedinac zeli da uskoci bez poznanika.
takodje mislim da se te programske ture "idemo onuda, poseticemo to i to, precicemo toliko km..."
ne uklapaju sa mojim ciljem mirne setnje i uzivanja u pogledu.
da li ja imam kondicije da prepesacim 10 i vise km, pa jos i da ne usporavam grupu.

jos jedna stavka koja me obeshrabruje, neki su mi rekli da se ljudski moze obici zemlja tek ako se
ima svoje vozilo, jer se ne treba mnogo pouzdati u javni prevoz. prvo zato sto ga u takvim lepim i netaknutim
predelima i nema, a drugo sto ce me javni prevoz uvek odvesti putem naseljenih mesta i uvek cu imati
dodatni napor da se iz naseljenog mesta u nekom kraju izvucem do predela ciste prirode i lepih vidika.
a kada bih imao svoje vozilo, isao bih u svoje vreme i kuda hocu, i imao bih mogucnost nosenja vise
stvari koje bi bile u kolima, recimo hrana, voda, jakna...auto bi mi bio i prinudno prenociste, ako se ne
snadjem bolje...

eto to su neke od mojih kocnica kada razmisljam o razgledanju svoje zemlje.

Kad smo u inostranstvu i hoćemo nešto da obiđemo uzmemo rent-a-car. Što ti to ne bi uradio u sopstvenoj zemlji? Uzmeš rentacar i lepo isplaniraš svoj put za svoj groš i ne zavisiš ni od koga od koga to ne želiš!

citala sam sta ste pisali o mestima u srbiji i zanima me odlazak u Djavolju Varos ali nemam auto niti vozacku . Da li ima neka agencija koja organizuje izlet do Djavolje Varosi? Imam jedno 7 prijatelja koji bi krenuli samnom ali smo racunali da nam se rent-a -car bas nikako ne isplati.

Backa
5zppi9.jpg

Golubac
2dana09.jpg

Golija
w85f6p.jpg

Temstica
vhw0p0.jpg

ny8wsy.jpg

Slike i krajolici su predivni sve to stoji, ali....Srbija kao takva ima ogroman potencijal za Turizam ali...sve to ima veliko ALI, kada se tamo i uputite, sto zbog toga sto nema naokolo 100 km solidnog WC-a, sto zbog infrastrukture koja izgleda kao u 19 veku.... za mentalitet da i nepricam , PRLJAVO , PRLJAVO!!kako da neko ko nije u stanju da ispred sopstvene kuce pocisti, ili u sopstvenom restoranu napravi cist i normalan WC , ocekuje goste?

Ево и мог скромног доприноса:
Прво, најлепша планина у Србији - ГОЧ!

goc1.jpg

goc2.jpg

goc3.jpg

E bio na Gocu u sestom ili sedmom razredu osnovne.

Uzasno bilo. Onaj hotel Dobre Vode bio dno dna ( ne znam da li su ga sad sredili mada cuo sam da jesu ) ...ali priroda je extra......mi malo cunjali po okolisu pa uleteli u bastu nekom liku pa nas jurio pa preko nekog potoka smo begali :) hahahhah!!!!!!
Do jaja je Goc ako su hotel onaj raspali doterali.

E bio na Gocu u sestom ili sedmom razredu osnovne.

Uzasno bilo. Onaj hotel Dobre Vode bio dno dna ( ne znam da li su ga sad sredili mada cuo sam da jesu ) ...ali priroda je extra......mi malo cunjali po okolisu pa uleteli u bastu nekom liku pa nas jurio pa preko nekog potoka smo begali :) hahahhah!!!!!!
Do jaja je Goc ako su hotel onaj raspali doterali.

То је дотерано, а кад сам помињала Гоч мислила са на природу, која је изузетна.
А ја ђаке водим у одмаралиште у Станишинцима, предивно је, људи љубазни, смештај прилагођен деци...
А има и дивних кућа у којима се може боравити, али је то тема за сеоски туризам... :)

Slike i krajolici su predivni sve to stoji, ali....Srbija kao takva ima ogroman potencijal za Turizam ali...sve to ima veliko ALI, kada se tamo i uputite, sto zbog toga sto nema naokolo 100 km solidnog WC-a, sto zbog infrastrukture koja izgleda kao u 19 veku.... za mentalitet da i nepricam , PRLJAVO , PRLJAVO!!kako da neko ko nije u stanju da ispred sopstvene kuce pocisti, ili u sopstvenom restoranu napravi cist i normalan WC , ocekuje goste?
Ima gostiju koji dolaze da vide sve u svom prirodnom obliku, a ne Kusturichine apartmane...

Чула сам да је то неки румунски бизнисмен платио да му се лик исклеше у стени, али да подсећа на Трајана. Нисам сигурна, али су ми причали Румуни тако.

Back