gost 23146
Buduća legenda
- Poruka
- 46.396
@slavonija
Kako je tebe Bog zeznuo što si se rodila 50 godina kasnije...
Kako je tebe Bog zeznuo što si se rodila 50 godina kasnije...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Значи српски народ у Југославији није имао права да траже своја права, нити да се заштити од прогона, дискриминације итд...
Јер тако дестабилише регион и манифестује великосрпске тежење..
Значи елементарно право на живот, на сигурност приватне својине, право на своје културне институције, сматра се великосрпством...
naseljavana je istocna slavonija, zapadna slavonija, istocni Srijem, hrvatski gradovi...pa imamo popise stanovnistva i po vjerskom kriterijumu...i nisu samo tzv. solunasi (vojnici)doseljavani nego i Srbi iz bosne.. i to je cinjeno (kao i u vojvodini) planski i svjesno.

nebih mogla da tvrdim da je bila usmjerena samo protiv Hrvata, ali kralj je naveo neophodnost discipliniranja Hrvata; cilj mu je vjerojatno bio stroga centralizacija i unifikacija drzave, kao i srbizacija iste (jer su mu Srbi velikom vecinom bili odani)
Ништа ниси схватила. Или, не желиш схватити?Да, биће пре да је то, јер те чињенице исувише боле. Жао ми је, мислила сам да си озбиљнији саговорник, али увиђам да ипак ниси. Малко ми вас је жао, нисте ви толико ни криви, дуго у раљама разних...

Možda će ovo razjasniti malo stav hrvatskih političara prema Srbima kroz povijest.
Те изјаве не позивају на геноцид и етничко чишћење, нити пропагирају мржњу и нацизам..Ја чак и не видим који је њихов контекст, ни смисао за ову тему...
Друго ја сам навео изјаве најзначајнијих хрватских политичара, вођа и идеолога-Старчевић, Франк, Радић, Будак, Туђман...
Вук Караџић је био лингвиста и сакупљач народних песама у доба романтизма, у СРбији непризнат за живота, у врло лошим односима са властима у Београду, Јован Цвијић је био етнолог (и на шта се односи та реченица да се српски проблем мора решити силом, не него да се дипломатским путем од Истамбула и Беча тражи да промени своје понашање, иако је то 1000000 пута рађено), Мољевић док је писао то, био је адвокат у Бањалуци, који се 1942. придружио Равногорском покрету, а за тог четвртог никад нисам ни чуо..
Вршиш бедну заменз теза...
Možda će ovo razjasniti malo stav hrvatskih političara prema Srbima kroz povijest.
Te izjave negiraju cijeli hrvatski narod i sadržajno su mnogo gore nego one koje si ti naveo.
A svi su srpski uglednici zadnjih 200 godina.

(и уопште не помиње Хрвате у тој изјави), Јован Цвијић и Мољевић нису поменули Хрвате, а овај четврти који се пежоративно изражавао о хравтском народу, али у изјави нема никаквог расизма, фобије и мржње, као и позивања на геноцид (за разлику од политичких вођа хрватског народа од Старчевића па надаље), а ја стварно никад нисам чуо за њега..Te izjave negiraju cijeli hrvatski narod i sadržajno su mnogo gore nego one koje si ti naveo.
A svi su srpski uglednici zadnjih 200 godina.
Te izjave negiraju cijeli hrvatski narod i sadržajno su mnogo gore nego one koje si ti naveo.

"Srpski se problem mora resiti silom" - Jovan Cvijić
Ante Starčević, Milan Šufflay, Stjepan Radić, Mile Budak, Josip Frank, Ivo Pilar, pa i Vladko Maček i tako do besvijesti.
Не могу.Zanima me da li negiranje postojanja jednog naroda i pokušaj istrebljenja drugog mogu ikako da se porede,čak da su ti ljudi kao pojedinci to i radili..
А да ли је на пример, Лордан Зафрановић Хрват?Ja u Hrvatskoj i od Hrvata viđam samo pokušaje odbrane ustaške ideologije i ništa više

Kad se većina Hrvata bude ponašala u skladu sa ljudskošću i humanošću,a ne izjednačavala licemerje i pamet moći ćemo normalno da pričamo.А да ли је на пример, Лордан Зафрановић Хрват?![]()
Не треба никад заборавити да је Шешељуга човек од почетка на антисрпском задатку.Шта бре код њих има да се извлачи из контекста ту је све јасно....Они су то посведочили и у теорији и у пракси..
Шешељ који је давао најшовинистичкије изјаве и који је један обичан пајац је имао врхунац да каже како су они Срби римокатолици или Бошњаке, Срби муслимани, а за мене је из данашње перспективе то увреда за српски народ, да се са сопственим џелатима трпа у исти кош, и показује неку сродност са тим народима..
Јесте. Али не треба те корене тражити, на пример у некаквим генима геноцидним, и слично, него у вишевековној, систематској политици, пре свега РКЦ, а и других фактора према Србима непријатељски настројеним, који су Хрвате користили као своје оруђе.Док код ових све одшише најгорим шовинизмом, расизмом, мржњом, и позивима на физичко истребљење..и то све њихове највеће политичке вође у историји.
Као што и антисемитизам, и јудеофобија у Европи, па и у Немачкој има дубоке корене, тако и србофобија и мржња према Србима, има код Хрвата...
Ко ће моћи нормално да прича?Kad se većina Hrvata bude ponašala u skladu sa ljudskošću i humanošću,a ne izjednačavala licemerje i pamet moći ćemo normalno da pričamo.

Već sam ti rekao za Vuka Karadžića.
Što se tiče Nikole Stojanovića (koga ja ne smatram značajnom ličnošću), to je stvarno užasno ako je to zaista rekao.
Jovan Cvijić - što on rekao pogrešno? To što se u jednoj njegovoj rečenici nazire anti-pacifizam, u vrijeme pogotovo užasnih odnosa te države prema njegovom narodu?
Stevan Moljević je bio fašist.
Ukratko, redanje izjava kod Srba izvučenih iz konteksta je korijen srbofobije kod Hrvata. Isto tako, redanje izjava Hrvata izvučenih iz konteksta ili vremena, korijen je hrvatofobije kod Srba. Sve ove ličnosti su davale užasne izjave:
Ante Starčević, Milan Šufflay, Stjepan Radić, Mile Budak, Josip Frank, Ivo Pilar, pa i Vladko Maček i tako do besvijesti.
Laici (kao npr. Vojislav Šešelj, ili kako je radio i Lazo Markov Kostić) analiziraju ove izjave i izvlače sve i dolaze do zaključka, do kojeg bi svatko došao da je išao njihovim stopama - kako je velika većina znamenitih Hrvata mrzjela Srbe i kako se hrvatska nacija bazira na antisrpstvu.
Što je užasavajuće, neke njihove (kao i one kod Srba) izjave i jesu čiste mrzalačke, pa opet vidimo na hrvatskoj kuni Antu Starčevića ili štogođ drugo - a sva odbrana dolazi od istih osoba koje kude Srbe za recimo Vuka Karadžića (?). Ili Milan Šufflay (koji je i kod Srba nezaobilazno štivo), pa prikazivanje njega kao nekog velikog znanstvenika, koji je bio sasvim "normalan".
Шта бре код њих има да се извлачи из контекста ту је све јасно....Они су то посведочили и у теорији и у пракси..
Шешељ који је давао најшовинистичкије изјаве и који је један обичан пајац је имао врхунац да каже како су они Срби римокатолици или Бошњаке, Срби муслимани, а за мене је из данашње перспективе то увреда за српски народ, да се са сопственим џелатима трпа у исти кош, и показује неку сродност са тим народима..
Док код ових све одшише најгорим шовинизмом, расизмом, мржњом, и позивима на физичко истребљење..и то све њихове највеће политичке вође у историји.
Као што и антисемитизам, и јудеофобија у Европи, па и у Немачкој има дубоке корене, тако и србофобија и мржња према Србима, има код Хрвата...
Naravno da su imali sva prava.
Laž je da su bili ugroženi.

Шта бре код њих има да се извлачи из контекста ту је све јасно....Они су то посведочили и у теорији и у пракси..
Док код ових све одшише најгорим шовинизмом, расизмом, мржњом, и позивима на физичко истребљење..и то све њихове највеће политичке вође у историји.
Pa Srbi i Hrvati.Idi spavaj,mrzi me da objašnjavam koliko ima sati.Ко ће моћи нормално да прича?![]()
А ти знаш да нису били угрожени....
Значи ти не знаш ни шта је писало у амадманима, са којима си почео тему, не знаш ништа шта се догађало на Косову седамдесетих и осамдесетих, никад ниси прочитао меморандум који су сачинили поједини од академици из САНУ, (а не сама академија као званични документ), каква је била реакција од комунистичких власти у Србији...али си ту да нас подучаваш о тим догађајима..
Је л' тако...
За вас је врхунац великосрпског пројекта, неки новински члнак или студија о положају Срба у појединим републикама и покрајинама...![]()
Stojko,
ovisi kako ko prihvaća uvredu.
Recimo, ti mene možeš nazvati "Hrvat, ti si bijesno pašče!"
To ću ja razmotriti dal je uvreda ili nije, ovisno od koga dolazi.
Ali ako mi kažeš da nisam Hrvat, nego da sam pokatoličeni Srbin ili da sam Mađar ili Talijan, e tada nemam šta razmatrati, jer si mi dirnuo svetinju i to je uvreda bez obzira od koga dolazi.
Ako me razumiješ šta hoću reći.
Уопште мене не занимају те увреде....
Ја сам само хтео да покажем да Шешељ не пропагира расизам, геноцид и физичко истребљење (али он је у српској политици до краја деведесетих година био споредна личност у политици Србије)..
Национално изјашњавање и осећање је лична ствар појединца...и не треба се доводити у питање никада..
Национална еманципација на Балкану закаснела у односу на западну Европу (посебно на територији Југославије, која је све то и закомпликовала) траје све до половине двадесетог века, а и продужава се и после тога, што многи злоупотребљавају.