Srbija podstice katolicenje Srba!

Друга ствар врло битна, је зар Срби не смеју да буду припадници РКЦ, или неке протестантске деноминације и да се зову Србима?

Ја сам ти пример да православни Срби то не дозвољавају.

Кукају и кукају како је Ватикан "претворио" Србе-католике у Хрвате, а појавио се ја, Србин-римокатолик и само се смењују ко ће више да ме опљује да сам издајник, конвертит, усташа, кољач итд.

А национални сам Србин. :) Оба родитеља су ми Срби и сви преци су ми Срби, српство је моја народност. :)

Али не ваља... Ако нисам православац, морам да пузим пред православцима и да изигравам грађана 2. реда, и да се пред њима кајем што нисам "православан" као и они. Е, за то ће само да ме тргну. :mrgreen:

П.С. Ето видиш, нападе и тебе да си неписмен, а све си 100% тачно рекао. :rotf:

Ne poričem da je i to utjecalo.

Ali nije to isključivi razlog.

Privatno vlasništvo je nepovredivo i Srbi koji imaju posjede u Hrvatskoj mogu se uvijek vratiti da tu nastave svoj život.

Dakle, u tom slučaju moraju imati i mogućnost da se mole Bogu.

A na kraju krajeva, svaka crkva (pravoslavna,katolička, protestantska,...), džamija, sinagoga,...u Hrvatskoj su dio kulturnog blaga naše zemlje i moraju se obnoviti.
neće moći rođeni. mogu se vratit ako nisu na spisku, zagrnut rukave i malterisat, kao što je hrvatski puk radio kad se vratio na svoja ognjišta sa koji su bili protjerani

..ja u crkvu nejdem radi fratra.,niti pope,niti hodze..u crkvu se ide bogu a ne ovozemaljskim poreznim sluzbenicima...

Sv.-Jovan-Kronstatski.jpg

Код католика глава Цркве уопште није Христос, него папа, и католици за папу ревнују, а на за Христа, и њихова ревност у вери увек прелази у страствени, човекомрзачки фанатизам, острвљени фанатизам, фанатизам крви и мача (ломаче), непомиривости, дволичности, лажи, лукавства.
+Св. Јован Кронштатски+

А шта би са оном народном, "Србин је мио , ма које вере био!", и ако овај што се мења 'оће да буде Србин римокатоличке вероисповести(не иде ми ијекавица), што не би био. Не кажем да не вређа осећања многих Срба, стављајући слику Степинца за аватар, међутим то је опет његова лична ствар, ко и твоја што разбијаш грб РХ, са заставом р. Србије.

Ја сам ти пример да православни Срби то не дозвољавају.

Кукају и кукају како је Ватикан "претворио" Србе-католике у Хрвате, а појавио се ја, Србин-римокатолик и само се смењују ко ће више да ме опљује да сам издајник, конвертит, усташа, кољач итд.

А национални сам Србин. :) Оба родитеља су ми Срби и сви преци су ми Срби, српство је моја народност. :)

Али не ваља... Ако нисам православац, морам да пузим пред православцима и да изигравам грађана 2. реда, и да се пред њима кајем што нисам "православан" као и они. Е, за то ће само да ме тргну. :mrgreen:

П.С. Ето видиш, нападе и тебе да си неписмен, а све си 100% тачно рекао. :rotf:

Vjeruj mu!
A mozes zamisliti, Srbin koji zbog "blazenosti" skota stepinca prelazi u katolike, kako da nije!
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
Ko ljisic je ljukav!

Крај крајева, некако ми је надјража слобода вероисповести, ако сам хришћанин да поштујем туђе право на верско опредељење, јер ту је чар хришћанства да је све ствар слободне воље!

inace citajuci ovu temu shvatam da mnogi ne razumeju da je pogresno izjednacavati kada srbin vernik govori o losoj politici spc i novog patrijarha no kada to radi hrvat ili neki sektas. imajte to u vidu.

Мудро запажање.

Верник критикује ради уразумљења поунијаћених СПЦ свештеника и епископа (братска критика), хрват (папеж) то ради ради подсмеха и изједначавања или приписивања злочинстава другима, а секташ то ради из чистог незнања или из потребе да се докаже као новоконвертирани члан неке од сектица .

А шта би са оном народном, "Србин је мио , ма које вере био!", и ако овај што се мења 'оће да буде Србин римокатоличке вероисповести(не иде ми ијекавица), што не би био. Не кажем да не вређа осећања многих Срба, стављајући слику Степинца за аватар, међутим то је опет његова лична ствар, ко и твоја што разбијаш грб РХ, са заставом р. Србије.

За Степинца сам рекао, он Србима није ништа крив и за оне лажи о њему је крива комунистичка пропаганда.

Исто као што и у Хрватској и ФБиХ и даље уче да је Дража био фашиста и мрзе га, а он исто Хрватима није ништа крив

Као што цео свет зна да Дража није био фашиста и савезник Немаца, а једино се не признаје у ХР и БиХ, исто тако цео свет зна да ни Степинац није био фашиста и савезник Немаца и усташа, а то знају и Србија, СПЦ и САНУ.

Већ сам горе стављао цитате из новина. Дан Блаженог Степинца се у Србији слави већ 12 година (од 1998) и та прослава је преживела неколико режима од Милошевића до Тадића и никоме није сметала. А владике СПЦ се сликају испод Степинчевих слика.

Степинац је био подржавалац Краљевине СХС и Југославије, а у време НДХ се понео часно и поштено. Није узео пушку у руке да се бори против усташа, али њихове геноцидне методе није ни подржавао. А има ко је узимао пушку и бежао у шуму, то није задатак римокатоличких надбискупа.

Мудро запажање.

Верник критикује ради уразумљења поунијаћених СПЦ свештеника и епископа (братска критика), хрват (папеж) то ради ради подсмеха и изједначавања или приписивања злочинстава другима, а секташ то ради из чистог незнања или из потребе да се докаже као новоконвертирани члан неке од сектица .

Tvoja autobiografska crtica? :per:

То није народна мудрост, већ послератна МАСОНСКА мудрост другова и другарица са наопаким пентаграмом на челу. Стара је ''предугих'' 50ак година.

Та јеретичка болест екуменизма (која је суштина те крилатице), која ''једнакошћу'' не разликује брата од туђина, болесника од здравог, тровача од лекара је и довела Србију до ове данашње ивице провалије.

Брат ми је само онај који љуби заповести Христове и извршује их, онако како Православна Црква налаже.

Љуби Бога онако како је Он заповедио да Га љубимо, а не онако како самообманути фантазери мисле да Га љубе.
+Свети Игњатије Брјанчанинов+

Sv.-Jovan-Kronstatski.jpg

Код католика глава Цркве уопште није Христос, него папа, и католици за папу ревнују, а на за Христа, и њихова ревност у вери увек прелази у страствени, човекомрзачки фанатизам, острвљени фанатизам, фанатизам крви и мача (ломаче), непомиривости, дволичности, лажи, лукавства.
+Св. Јован Кронштатски+

..ti mjesas kruske i jabuke..a tko je poglavar pravoslavne crkve?...po tebi Bog ili ovozemaljska gresna dusa?..

Back