- Poruka
- 4.841
Krajiški je naš Šešelj pravi klaun.Mogli bi i njega u Hag da ih tamo zabavlja.Smještaj je više nego udoban.
Naravno, sto ustase nisu pobile, to ustaski lobi salje u Hag!
Svejedno , ne bi te ni po cjenu Haga!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Krajiški je naš Šešelj pravi klaun.Mogli bi i njega u Hag da ih tamo zabavlja.Smještaj je više nego udoban.
I dalje ne gledate u svoje dvorište nego drvite svoje.
prema tome ko kome u čijoj kući pokušava da drži časove obrazovanja i lepog vaspitanja??
Nije moja ja nit sam bio tamo nit sam ubio ikad ikoga,a priča o francuzima je itekako realna....sve je instruisano kako bi se izazvalo bombardovanje RS i gubitak položaja VRS,da bi nakon toga došao Dejton...i ovom pričom se trebalo staviti znak jednakosti izmedju zločina nad Srbima i tzv srpskih zločina(ne kažem da ih nije bilo,ali to nije bio zvaničan stav vlade Rs i VRS,niti ikad ijednog normalnog Srbina pravoslavca)Monstruma ima u svim verama i nacijama ali jedno je Budakov plan (1/3+1/3+1/3)a drugo zločini iz osvete i u afektu ..znaš i sam da Srbi nisu bili niti će ikad biti genocidan narod za razliku od Hrvata..i to je ono što te žulja najviše
koliko znam ovo je srbijanski forumprema tome ko kome u čijoj kući pokušava da drži časove obrazovanja i lepog vaspitanja??
![]()
...ajde molim te nemoj vise...barem iz pijateta prema tim djecacima i njihovim majkama koji i danas mogu u zivo da gledaju te snimke...
...svaki forum ,bilo to srpski ,hrvatski,kineski itd.je otvoren medij za svakoga...nema tu srpsko,hrvatsko,bijelo,crno...
...ajde molim te nemoj vise...barem iz pijateta prema tim djecacima i njihovim majkama koji i danas mogu u zivo da gledaju te snimke...
koliko znam ovo je srbijanski forumprema tome ko kome u čijoj kući pokušava da drži časove obrazovanja i lepog vaspitanja??
![]()
Naravno, sto ustase nisu pobile, to ustaski lobi salje u Hag!
Svejedno , ne bi te ni po cjenu Haga!

Ko može da te natera da promeniš veru ako ti to nećeš?
Stvar izbora.
Hm Vojvodo nemoj da si laskaš
@menjam.se
Молим те, пошаљи нам неку потврду јер ми се чини да си ти провокатор. Ако си веру променио, у реду. Али није у реду имати у статусу Степинца (ваљда знаш како просечни верник СПЦ се осећа по том питању) и просипати Србима такву причу.

Katolici kad ubiju nekog daju neku kintu fratru i on ih oslobodi greha.Kod nas bar nema takve blamaže i bruke od gluposti i licemerja.
Provokator je.
Просечан верник СПЦ не познаје историју и има просечан IQ, а просек за Србију је ваљда око 100. Или око 98, не знам.
Степинац је Блаженик РКЦ и није Блаженик без разлога. Против њега није ниједна светска антифашистичка организација, и против њега нису ни СПЦ ни Србија ни САНУ.
Против њега су само пост-комунистички ново-православци, који су запамтили комунистичке лажи са монтираних процеса и искривљене интерпретације историје Другог светског рата. Не знам како је људима нешто савршено нормално да су комунисти лагали по питању Недића и Михаиловића, а одбијају да прихвате и могућност да су исто тако лагали по питању Блаженог Степинца.
Дакле, одговор теби је: нека се просечан верник угледа на став владика СПЦ и став државе Србије, а не на став Титових комуниста који припада прошлости:
![]()
Алојзије Степинац је НЕПРАВЕДНО окривљен у српском народу. А у свом аватару сам носио ову слику, и вратићу је поново чим ми супермодератори и администратори дозволе, јер је ЈЕДИНИ аргумент који су успели да пронађу против Степинца неки непоткрепљен цитат са Википедије:
![]()
Понављам, у питању није "контроверзна личност", него ЗВАНИЧНИ БЛАЖЕНИК РКЦ, а РКЦ је у Србији ДРУГА ПО РЕДУ ЗВАНИЧНА ЦРКВА.

Шта све неће да се дозвољава у Србији?![]()
А у Србији се он не слави од јуче, него се слави задњих 12 година, од 1998. године.
Славио се за време Милошевића, славио се за време ДОС-а, славио се за време ДСС-а, слави се и данас за време ДС-а.
И то не кришом, него јавно, а прославама руководи ни мање ни више него лично Суботички бискуп Јанош Пензес (иначе Мађар, да случајно неко и њега не оптужи да је "усташа"), а у Суботици су хрватски католици мањина, већину чине Мађари и Буњевци и сви заједно славе Блаженог Степинца. Јер он није блаженик само Хрвата, него је свекатолички блаженик: и Италијана, и Хрвата, и Мађара, и Срба, и Словака, и Чеха, и Пољака, и Литванаца, и Шпанаца и свих римокатолика на планети Земљи.
Пази, у Србији је строго забрањен фашизам, секташење и истицање нацистичких и фашистичких симбола и личности, укључујући и све њихове деривате, усташе, хортијевце итд.
Да неко јавно истакне слику Хитлера, Павелића или Мусолинија, за то би му се судило, а слика би била уклоњена. Нема потребе да кажем да никакве прославе поменутих личности не само да нису дозвољене, него су и најстроже забрањене.
А Блажени Степинац није забрањен. Поставља се питање - зашто? Па једноставно зато што није у питању ни нациста, ни фашиста, ни њихов сарадник, већ само једна од жртви комунистичког режима, који је осуђивао за сарадњу са окупатором и ако си Немцу рекао "Гутен таг!" Многи људи су заборавили да комунизам више није на власти и да се не учи комунистичка историја. Прихватају једну страну медаље, да су комунисти лажно оптуживали Дражу Михаиловића и лидере СПЦ, али се због ирационалне мржње према католицима одбија чињеница да су комунисти исто тако поступали и према многим лидерима РКЦ. На пример, са Блаженим Степинцем.
Управо зато, што је Блажени Степинац невин, што то добро знају и РКЦ, и цео свет, и сва светска антифашистичка удружења, и Израел, и Јеврејска заједница, и Центар "Симон Визентал", и СПЦ, и САНУ и држава Србија, зато је његово прослављање у Србији сасвим легитимно.
![]()
А и што не би било? РКЦ је друга по важности традиционална црква Србије, а Блажени Степинац је њен блаженик кога прославља заједно са свим осталим блаженима и светима. А, понављам, против тога не само што се не буне најважније српске институције (држава, црква и академија), него се поједине владике и сликају испод икона Блаженог Степинца.
Разумљиво је да га многи не воле, јер је био католички кардинал. Ни католици не воле претерано нпр. Владику Николаја или Аву Јустина. Али немају разлога ни да га мрзе.
Још мање да и даље преносе лажне информације како се радило о "усташи", "крвнику", "злочинцу" и сличне небулозе. Тај "крвник" и "злочинац" је био одани присталица Краљевине СХС и Краљевине Југославије, у одличним односима са краљем Александром и кнезом Павлом (са овим другим поготово), а након ослобођења није побегао из Загреба, већ је са добродошлицом дочекао антифашистичку војску. А за време рата се понео часно. Једина "кривица" му је била што није узео пушку у руке и отишао у шуму да се прикључи четницима или партизанима.