Srbija nizbrdo, Beograd uzbrdo

prosto da se covek zazeli teme o pokvarenom beogradu i siromasnoj provinciji

dal je to nostalgoja kad je u provinciji postojala privreeda (socijalisticka) a danas kas nas je oslobodio kapitalizam...sve je stalo

u vezi same teme lepo bi bilo da neko mnapise koliki je udeo bgda u privredi srbije. ja znam, i mislim da bi se ti nostalgicari iznenadili

dal je to nostalgoja kad je u provinciji postojala privreeda (socijalisticka) a danas kas nas je oslobodio kapitalizam...sve je stalo

u vezi same teme lepo bi bilo da neko mnapise koliki je udeo bgda u privredi srbije. ja znam, i mislim da bi se ti nostalgicari iznenadili

Pa vec je stalo 90tih, samo sto su ljudi isli na poso i gledali u zid.

Srbija ide u lošem, a Beograd u dobrom pravcu

Građani Beograda ocenjuju da Srbija ide u lošem pravcu, ali da Beograd napreduje, pokazali su rezultati istraživanja agencije za istraživanje javnog mnjenja Tim ipsos Stratedžik (Tim Ipsos Strategic) marketing.

...strukture ga dobro furaju.

Više nemam ni volje ni motiva da se osvrćem na ovakve budalaštine ali mi se onaj naivni deo savesti i dalje kurobeca pri susretu sa ovakvim manipulacijama.

Drug Đilas je naredio medijima i agencijama za istraživanje javnog mnjenja da spinuju zadovoljstvo građana njegovim učinkom.

Pogledajte i sami vest a naročito obratite pažnju na to kako je web anketa uz istu upakovana. Iako 60% ljudi misli da nije dovoljno ili išta dobro učinjeno grafički dominira mišljenje manjine jer su nezadovoljnici stepenovani. Cirkus.

Ono što niko neće da kaže jeste da je Beograd bespravnom gradnjom i nestručnim vođenjem urbanistički, estetski, funkcionalno, infrastrukturno, kako god hoćete uništen grad i to ne može da se popravi u narednih 200 godina a verovatno ni tad.

Đilas naravno nije jedini krivac za sve to ali će i za njegovog mandata na teritoriji Beograda nići još par hiljada bespravno podignutih građevinskih nakaza što je bio slučaj i za mandata svih njegovih prethodnika.

Ja i posle mnogo godina kad god prođem kroz Kaluđericu, Mirijevo, Karaburmu, Altinu, dobar deo Zvezdare ne mogu da se načudim na šta ta naselja liče.

Centar je sav nadzidan pri čemu je najčešći slučaj da objekti izgledaju kao dve potpuno različite celine stavljene jedna na drugu bez ikakvog razmišljanja a sve je to ispresecano straćarama, socrealističkim nakazama koje nisu okrečene od 50ih i nađubrenim i zapuštenim pokušajima zelenih površina. Beograd je jedina prestonica u Evropi koja još uvek ima vijugave sokake.

Pritom smatram izuzetno neukusnim da se neko poput Đilasa hvali svojim prestoničkim postignućima ma kakva ona bila u najcentralizovanijoj zemlji Evrope.

Babu jede kancer a Đilas joj ugrađuje veštačke trepavice i silikon u usne.

Poslednja izmena:
U BGu ima po nekih firma, logistickih firma, bankarskih centrala.

Galenika bi bio jedan dobar primer ili

A od drzavne Administracije ima Universiteta.

Nemoze svaka selendrija imati takve ustanove.

Nisam protiv regionalizacije ali plasim se da ne zavrsi ko u Kini.

Tamo su bolnice u Sanghaiu i Penkingu na prilicno dobrim nivou, a u Tibetu sve propada.

све је то сића и послеица тешке централизоване власти.
у кини је тако и због политичке ситуације која постоји на тибету.
унивирзитете имају и ниш и крагујевац, па опет нема неке вајде од тога.
главно је питање, како би београд сам себе финансирао, без крава музара широм србије.

... ali ako Beograd stane - onda nece biti vise nikoga da pomaze nerazvijenima. Lako je kritikovati iz hladovine, ali probaj da uradis nesto. Beograd svakojake povlastice daje za penzionere.
Ali jednako dobar je i Palma u Jagodini, mislim da je i bolji.

Ali razumem ja... "problem je tamo negde i resenje tamo negde treba tamo neko da primeni".

A sto se onda onaj prvi buni ako je prepustio drugome da odlucuje?

... ali ako Beograd stane - onda nece biti vise nikoga da pomaze nerazvijenima. Lako je kritikovati iz hladovine, ali probaj da uradis nesto. Beograd svakojake povlastice daje za penzionere.
Ali jednako dobar je i Palma u Jagodini, mislim da je i bolji.

Ali razumem ja... "problem je tamo negde i resenje tamo negde treba tamo neko da primeni".

A sto se onda onaj prvi buni ako je prepustio drugome da odlucuje?

нико и не помаже неразвијенима, то је само дељење милостиње да ови не би долазили у бг и уместо кромпира гулили кожу функционера.

Beograd ima 1/4 stanovnika, 1/3 od broja zaposlenih ljudi i proizvodi 1/2 svega sto se u Srbiji napravi (po vrednosti izrazenoj u novcu). Daje 2 dinara u buzet Republike a 1 uzima nazad.

• Podržavam
Reactions: 27E
нико и не помаже неразвијенима, то је само дељење милостиње да ови не би долазили у бг и уместо кромпира гулили кожу функционера.

A ko je njima rekao da se u Beogradu bolje zivi?
Sa guzvom, zagadjenjem, histerijom, televizijom, modnim trendovima i ostalim manje ili vise glupostima, uglavnom opasnim po zdravlje tela i zivaca...

Nego gledaju da se ukombinuju kod kuma, rodjaka ili prijatelja, uclanjenje u stranku nije nikakav problem... Oni se nece zivi vratiti u rodni kraj ako ne uspeju. Ostace u Beogradu makar kao poslednji. I jednako ce da primaju razne pakete koje im salju u Bg.
To je nasa demografija i statistika... bolje reci slika katastrofe - ali publika ima glavu u pesku, kao noj.

A ko je njima rekao da se u Beogradu bolje zivi?
Sa guzvom, zagadjenjem, histerijom, televizijom, modnim trendovima i ostalim manje ili vise glupostima, uglavnom opasnim po zdravlje tela i zivaca...

Nego gledaju da se ukombinuju kod kuma, rodjaka ili prijatelja, uclanjenje u stranku nije nikakav problem... Oni se nece zivi vratiti u rodni kraj ako ne uspeju. Ostace u Beogradu makar kao poslednji. I jednako ce da primaju razne pakete koje im salju u Bg.
To je nasa demografija i statistika... bolje reci slika katastrofe - ali publika ima glavu u pesku, kao noj.

у бити слажем се и да се у бг лоше живи и да је све наведено тачно.
али многи долазе само да би преживели и да би нешто радило, но многима је бг само одскочна даска за даље за бег у иностранство.
јер је у бг већа циркулација људи а тиме и већа могућност да се нађе боља понуда да се напусти овај крш од државе.
наравно да није нимало леп живот, од просечне плате од 20.000 дин у бг и кирије од 200 и више еура.
верпватно и да има доста покондираних у свему томе, но такви се врло брзо врате.
сетих се оне старе пословице "боље ти је бити први у селу, него последњи у граду", многи не схватају истинитост ових речи, свој на своме.

najuticajniji ljudi u srbiji koji vode srbiju su dosli od ko zna gde u beograd...vecina i nije iz srbije...vecina i ne zna da nabroji sve opstine u srbiji a kamo li da zna kakvo je stanje van beograda...sta se tice politicara koji nije iz srbije a ucestvuje u politickom zivotu srbije ostatak srbije..?? pa pogledajte samo u parlamentu koliko ljudi ima koji nisu iz srbije...a svi oni po pravilu zive u beogradu...svi ratni profiteri,biznismeni i tajkuni su se dovukli u beograd...beograd lici na kosnicu u kojoj trutovi vode glavnu rec...
i zato nije za cudjenje sto nikoga ne zanima ostatak srbije...i svi politicari koji se dokopaju iz unutrasnjosti srbije beograda ne pada im na pamet da se vrate u bazu....
sa nasim mentalitetom svaka regionalizacija je put u jos vece podele...srbija mora dati mnogo veca ovlascenja lokalnim samoupravama i omoguciti im laksi start tamo gde je siromastvo vece tako sto ce se drzava odreci poreza..sto ce osloboditi investitore bilo kakvih nameta kako bi ih stimulisali da investiraju u nerazvijena podrucja...pa kad se lokalne samouprave razviju na odredjeni nivo---same ce lokalne samouprave poceti sa udruzivanjem shodno njihovim potrebama...

Pa vec je stalo 90tih, samo sto su ljudi isli na poso i gledali u zid.

ocigledno nisi obavesten, ni sta je bilo, ni kako je sada

beograd ima velike prednosti, ali...

i provincija ima svoje prednosti i lepote

da sam radio u provinciji davno bih sebi kucu napravio (mada napravio sam jednu i u bgd, samo bi bilo lakse),

onda odlazak na posao, mislim na udaljenost. mnogo beogradjana svakodnevo trosi i po dva sata i vise na putovanje

pa snabdevanje...sve su namirnice jeftinije, a za pola stvari se i ne placa porez

sam zivot u sredini gde te svi znaju je laksi, ponekad i udobniji od 4 zida u bgdu

itd itt

meni su dragi svi nasi krajevi, srbija je prelepa, raznovrsna zemlja, lep narod, posten, vredan, zeljan obrazovanja

najuticajniji ljudi u srbiji koji vode srbiju su dosli od ko zna gde u beograd...vecina i nije iz srbije...vecina i ne zna da nabroji sve opstine u srbiji a kamo li da zna kakvo je stanje van beograda...sta se tice politicara koji nije iz srbije a ucestvuje u politickom zivotu srbije ostatak srbije..?? pa pogledajte samo u parlamentu koliko ljudi ima koji nisu iz srbije...a svi oni po pravilu zive u beogradu...svi ratni profiteri,biznismeni i tajkuni su se dovukli u beograd...beograd lici na kosnicu u kojoj trutovi vode glavnu rec...
i zato nije za cudjenje sto nikoga ne zanima ostatak srbije...i svi politicari koji se dokopaju iz unutrasnjosti srbije beograda ne pada im na pamet da se vrate u bazu....
sa nasim mentalitetom svaka regionalizacija je put u jos vece podele...srbija mora dati mnogo veca ovlascenja lokalnim samoupravama i omoguciti im laksi start tamo gde je siromastvo vece tako sto ce se drzava odreci poreza..sto ce osloboditi investitore bilo kakvih nameta kako bi ih stimulisali da investiraju u nerazvijena podrucja...pa kad se lokalne samouprave razviju na odredjeni nivo---same ce lokalne samouprave poceti sa udruzivanjem shodno njihovim potrebama.
..

то би било то.
и наравно додао бих да је не могуће исти порез бити за стан у бг чија је тржишна вредност 100.000 евра и за стан у мајданпеку који износи 20.000 евра.

то би било то.
и наравно додао бих да је не могуће исти порез бити за стан у бг чија је тржишна вредност 100.000 евра и за стан у мајданпеку који износи 20.000 евра.

pa vidis da se ponovo izborise da se ne usvoji zakon o oporezivanju nekretnina kako je bilo zamisljeno...pogledaj koliko amadmana i to sve u pravcu zastite guzonja sa vilama i hacijendama...opet ce oplesti po sirotinji...postoji li igde na svetu da se porezi ne odredjuju prema trzisnoj vrednosti nekretnine..??
ko ne moze da plati 20.000 evra godisnji porez a ima vilu od 3 miliona evra nek je proda...ko ima stan od 120 kvadrata u centru beograda a zivi sam--ne moze da plati porez neka proda i nek seli u mladenovac...ako prepisujemo sve sa zapada daj i to da prepisemo....sta se radi sa ljudima koji godinama izdaju stanove po beogradu..?? kome oni placaju poreze i koliko..??

pa vidis da se ponovo izborise da se ne usvoji zakon o oporezivanju nekretnina kako je bilo zamisljeno...pogledaj koliko amadmana i to sve u pravcu zastite guzonja sa vilama i hacijendama...opet ce oplesti po sirotinji...postoji li igde na svetu da se porezi ne odredjuju prema trzisnoj vrednosti nekretnine..??
ko ne moze da plati 20.000 evra godisnji porez a ima vilu od 3 miliona evra nek je proda...ko ima stan od 120 kvadrata u centru beograda a zivi sam--ne moze da plati porez neka proda i nek seli u mladenovac...ako prepisujemo sve sa zapada daj i to da prepisemo....sta se radi sa ljudima koji godinama izdaju stanove po beogradu..?? kome oni placaju poreze i koliko..??

е у томе је проблем и због тога нам је потребна хитна кантонизација која ће ићи према потреби а не према наметима гузоња.
зашто је уостлом политика према крајини и косову доживела неуспех и пораз?
па управо због понашања лидера са дедиња који су гледали само лични интерс а занемаривали потребе народа који је тамо живео и плус наметали своје људе из бг.
бојим се да нам се опет слично не догоди, ништа не учимо.

а што се тиче станова и ту си у праву, неки имају чак и више станова за који узимају кирију и не плаћају порез, а просечна месечна кирија у бг је 300 евра.
исто плаћају порез као и они у остатку србије који свој стан не би могли ни за бесплатно становање да издају.
99% станова под киријом су не пријављени.

regionalizacija:
vojvodina_srbija_sandzak_kosovo-small.png

Back