Srbija nizbrdo, Beograd uzbrdo

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.mondo.rs/s193172/Srbija/Istrazivanje-_Srbija_nizbrdo_Beograd_uzbrdo.html
Srbija nizbrdo, Beograd uzbrdo
Građani Beograda ocenjuju da Srbija ide u lošem pravcu, ali da Beograd napreduje, pokazali su rezultati istraživanja agencije za istraživanje javnog mnjenja Tim ipsos Stratedžik marketing.
Generalni direktor Stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević rekao je na konferenciji za novinare da više od polovine Beograđana misli da Srbija ide u lošem, dok 55 odsto smatra da Beograd ide u dobrom pravcu.

"Za razliku od prošle godine kada Beograđani nisu prepoznavali rezultate napretka, ove godine čak 55 odsto Beograđana smatra da su rezultati napretka Beograda vidljivi", rekao je on.

Istraživanje o gradu i radu beogradske uprave je sprovedeno od 27. novembra do 2. decembra na uzorku od 6.017 punoletnih Beograđana, rečeno je na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Na konferenciji novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas pratio je takođe, iz publike, saopštavanje rezultata ankete.

Bogosavljević je kazao da 56 odsto Beograđana misli da gradska koalicija radi bolje od republičke i da su rezultati rada gradske vlasti u Beogradu vidljivi.

"Polovina Beograđana bi izašla na lokalne izbore i to bi bila loša izlaznost, ali 63 odsto smatra da beogradska vlast treba da se zadrži", rekao je on.

Bogosavljević je dodao da Beograđani vide nezaposlenost, nizak standard i probleme u saobraćaju kao neuspehe gradskih vlasti.

Istraživanje je pokazalo da je nezaposlenost manja u centru grada, dok je u prigradskim naseljima izraženija.

"Zanimljivo je da mlađima smeta nezaposlenost i loš saobraćaj, a starijima korupcija i nizak životni standard", rekao je Bogosavljević.

On je istakao da su se psi lutalice ove godine pojavili kao vidan problem Beograđana.

"Saobraćaj i čistoća su problemi centralnih opština, a opada problem romskih naselja", kazao je Bogosavljević.

Istraživanje je pokazalo da građani imaju pozitivan stav prema obnovi Gazele, izgradnji mosta na Adi i obnovi Bulevara kralja Aleksandra.

"Značajno je da obnova Bulevara kod Beograđana dobija pozitivnu ocenu i samo jedan odsto građana ima negativan stav", dodao je Bogosavljević.

On je rekao da polovina građana smatra da je kriza izvor problema.
Više od dve trećine - 63 odsto misli da raste nasilje u Beogadu, ali ne strepi za sopstvenu bezbednost.

"Manifestacija na koju su Beograđani ponosni je Sajam knjiga i sportske manifestacije, dok 11 odsto nije ponosno na, ove godine održanu, Paradu ponosa", rekao je Bogosavljević.

On je kazao i da se "Beograđani u centralnom delu grada uglavnom informišu preko Javnog servisa Srbije i Radio televizije B92, dok se u prigradskim naseljima gleda Televizija Pink".

On je rekao da je 96,8 odsto čulo za komunalnu policiju i da je masovno podržavaju.

"Oko 60 odsto je zadovoljno radom gradskog zelenila, funkcionisanjem pijaca i radom službi gradske čistoće", kazao je Bogosavljević.

Bogosavljević je dodao da se skoro 80 odsto Beograđana izjasnilo da su vernici, ali samo jedan odsto svakodnevno posećuje crkvu.

Nakon konferencije. grupa novinara pokušala je da postavi pitanje gradonačelniku Đilasu, ali je on odgovorio samo rukovanjem sa svakim novinarom ponaosob i osmehom.

......................................
......................................
Што му не исчупаше руку....?
:zskace: :zskace: :zskace:
 
http://www.mondo.rs/s193172/Srbija/Istrazivanje-_Srbija_nizbrdo_Beograd_uzbrdo.html
Srbija nizbrdo, Beograd uzbrdo
Građani Beograda ocenjuju da Srbija ide u lošem pravcu, ali da Beograd napreduje, pokazali su rezultati istraživanja agencije za istraživanje javnog mnjenja Tim ipsos Stratedžik marketing.

Што му не исчупаше руку....?[/SIZE][/B]:zskace: :zskace: :zskace:

U suštini, ovo jeste slika i prilika stanja u Srbiji....Beograd zaista napreduje, ne naročito krupnim koracima, ali napreduje. Nezaposlenost je najniža u Beogradu, plate su najviše u Beogradu, gradi se, obnavlja se infrastruktura....jednom rečju...nešto se dešava, što se za ostatak Srbije ne može reći, naročito za jug.

Jedini način da se nešto u tom smislu promeni je regionalizacija...nema drugog rešenja.

p.s. Što da mu iščupaju ruku? :eek:
 

Back
Top