Srbija na istorijskom politickom raskršću : uci u EU ili se ujediniti sa Rusijom ?

Koju od ovih ponudzenih opcija podrzavate

• Ukupno glasova
    533
Ок, то је твоје мишљење, али ја знам Русе који другачије мисле и који су били жртве тог СССР-а.

Иначе, како може бити добра држава или режим који је једном делу свог народа забранио повратак у Отаџбину? А управо је СССР забранио руским родољубима белогардејцима да се врате у земљу, много њих је прогнао из земље, а Русе који су остали у земљи, режим је крваво убијао по гулазима и осталим логорима. И то је истина коју сам ја чуо из уста самих Руса, која постоји на многим руским родољубивцим сајтовима, форумима, мнохим руским књигама, итд. На крају крајева, сам Путин је признао и осудио све совјетске злочине над руским народом и над другим народима. Истина се треба рећи, колико год она некоме не одговарала.

Такође, мораш схватити да су власти СССР (не Русије, већ СССР-а) велику штету нанела српском народу и то је један од разлога зашто многи Срби немају позитивно мишљење о СССР-у. Стаљин и Черчил су трговали а српски народ и српски родољуби су били жртве те њихове трговине. Иначе, руски емигранти и њихови потомци, су углавном, часни људи, велики Руси и руски родољуби, воле Русију, а многи од њих се врло позитивно изјашњавају о политици коју води садашњи руски председник Владимир Путин.

Ја говорим само за себе. Живео сам у Совјетском Савезу. . А ви не) ја не знам много историју, чак и њихова земља (срамота ме) - Овде можете лако ме победи у аргументу. Али ја и сви које знам, не кажем да је СССР био лош. Свесни ум је једна ствар, али да живи - је сасвим друга. Дакле, било је сјајно уживо.))

Ја говорим само за себе. Живео сам у Совјетском Савезу. . А ви не) ја не знам много историју, чак и њихова земља (срамота ме) - Овде можете лако ме победи у аргументу. Али ја и сви које знам, не кажем да је СССР био лош. Свесни ум је једна ствар, али да живи - је сасвим друга. Дакле, било је сјајно уживо.))

Има и оних што плачу како је под Титом било сјајно и бајно.

И многима је било добро у време СФРЈ, али та иста СФРЈ је била погубна за српски народ у целини.

Не може се о неким стварима судити само на основу свог личног искуства и свог живота.

На пример, многи Срби жале за Титом и за СФРЈ јер је њима тада било добро. Али, шта ћемо са осталим Србима који су убијани од стране Брозових комуниста, шта ћемо са Србима који су нучени на голом отоку, шта са Србима које су Хрвати и Албанци несметано малтретирали и убијал у то време? Ако је већи део народа био прогањан, ако је народу испирана свест, ако је Црква била разбијана и прогоњена, ако је била сузбијана национаална свест и родољубље- онда таква држава не може бити добра. Ја нисам живео у СССР, али су моји преци живели у СФРЈ чији је систем био скоро исти као систем у СССР-у. А и ја и моја породица (опет понављам, пола моје фамилије живи и ради у Русији) познаје Русе који баш и нису тако одушевљени СССР-ом. Дакле, можда је теби било добро, али мораш да знаш да великом броју твог народа (нарочито ту мислим на Русе убијане у гулагу и осталим логорима) није било добро, да су многи Руси страдали у то време, баш зато што су били Православци и руски родољуби (то је у СССР-у било забрањено, не заборави то)- то би такође требала да имаш у виду када говориш о томе да ли је СССР био позитивна или негативна држава. Не само по свом искуству, већ треба да гледаш искуство читавог свог народа.

И многима је било добро у време СФРЈ, али та иста СФРЈ је била погубна за српски народ у целини.

Не може се о неким стварима судити само на основу свог личног искуства и свог живота.

На пример, многи Срби жале за Титом и за СФРЈ јер је њима тада било добро. Али, шта ћемо са осталим Србима који су убијани од стране Брозових комуниста, шта ћемо са Србима који су нучени на голом отоку, шта са Србима које су Хрвати и Албанци несметано малтретирали и убијал у то време? Ако је већи део народа био прогањан, ако је народу испирана свест, ако је Црква била разбијана и прогоњена, ако је била сузбијана национаална свест и родољубље- онда таква држава не може бити добра. Ја нисам живео у СССР, али су моји преци живели у СФРЈ чији је систем био скоро исти као систем у СССР-у. А и ја и моја породица (опет понављам, пола моје фамилије живи и ради у Русији) познаје Русе који баш и нису тако одушевљени СССР-ом. Дакле, можда је теби било добро, али мораш да знаш да великом броју твог народа (нарочито ту мислим на Русе убијане у гулагу и осталим логорима) није било добро, да су многи Руси страдали у то време, баш зато што су били Православци и руски родољуби (то је у СССР-у било забрањено, не заборави то)- то би такође требала да имаш у виду када говориш о томе да ли је СССР био позитивна или негативна држава. Не само по свом искуству, већ треба да гледаш искуство читавог свог народа.

Знам све то. Али ја говорим о томе како је заправо живи тамо. У Русији постоји изрека: лицем-у-лице не може видети. То се види из знатне удаљености. Сада многи осудити Совјетски Савез у глобалном, историјске перспективе. Али сви они кажу да је Совјетски Савез је био сјајан!

Знам све то. Али ја говорим о томе како је заправо живи тамо. У Русији постоји изрека: лицем-у-лице не може видети. То се види из знатне удаљености. Сада многи осудити Совјетски Савез у глобалном, историјске перспективе. Али сви они кажу да је Совјетски Савез је био сјајан!

Нису сви који су живели у СССР-у били одушевљени њиме, и то треба имати на уму.

Наравно да се из далеке удаљености боље неке ствари виде. Ево, на пример, многи људи који су у Србији били одушевљени са СФРЈ и ,,добрим животом" у њој, након дужег времена, сада полако схватају да је та СФРЈ запшраво била погубна за српски народ.

Вероватно се ти процеси одигравају у Русији и очигледно је да и Руси схватају да СССР, у глобалу и суштини, није позитивна појава у руској историји. Режим у СССР-у је, да те подсетим, признао и форсирао ткз. ,,украјинску нацију", тај режим је поделио Русију и руске територије давао некаквој ,,украјинској држави" која је, опет, формирана у време тог СССР-а. А очигледно је да, због свега тога, Русија и руски народ и данас имају велике проблеме.

Србија тапка у месту а време пролази, што је најгоре кокетира са једним и другим а то је губљење времена и знак дезорјентисаности. Политичка елита није русофилска већ више англосаксонфилска, када се то промени можемо озбиљније размишљати о сарадњи са Русијом и уједињењем. Ја сам ЗА.

Србија тапка у месту а време пролази, што је најгоре кокетира са једним и другим а то је губљење времена и знак дезорјентисаности. Политичка елита није русофилска већ више англосаксонфилска, када се то промени можемо озбиљније размишљати о сарадњи са Русијом и уједињењем. Ја сам ЗА.

Србија не тапка у месту. Србија се из дана у дан све више разграђује и уништава на свим пољима. Власт у Србији која је све друго него српска кокетира само са Русијом, а за запад и америку раде, јер су их исти и довели на власт после агресије НАТО и пада Слободана Милошевића.

Ако се зна да је већ много раније у оквиру НАТО алијансе одлучено да Србија ...НИКАДА..не буде примљена у ЕУ и да се ...РАЗБИЈЕ, УНИШТИ И МАРГИНАЛИЗУЈЕ ...:aha2:

Чему онда ова ...Драма и Еуфорија свих владајућих гарнитура у Србији ( сем Коштунице ) ..." Око и за пут у ЕУ "...ако не " да се обезбеди време " које је потребно да би америка и НАТО - УРАДИЛИ СВЕ ШТО СУ НАМ ИСПЛАНИРАЛИ ...:think:

Ако се ...НЕ ОСВЕСТИМО И НЕ ПОКРЕНЕМО ...у овом преосталом времену и ако нам наш вековни пријатељ Русија ...НЕ ПОМОГНЕ...али овај пут ...СТВАРНО...али не у " рукавицама "...или... као 1999-те........ГОТОВО ЈЕ....:sad2:...
Yes%20emoticon.gif

Poslednja izmena:
"Српски и руски народ једно су, не само по крви, пореклу, него, пре свега, по нашој вери. У току историје нас је сједињавало свето православље. Вековима смо били Једно Тело у Христу и у светитељима. Тако остаје и данас. Руска и Српска православна Црква остаће једно. Ми у то чврсто верујемо, то ми знамо и осећамо."

Патријарх Павле

Atomska strateska podmornica ,,Ekaterinburg ,, spustena u vodu !

Dobro more i dobar ulov ! :D

35cbb407b80f.jpg

p.s. Braco , od ovoga se amerika najvise boji ! Klepajte to u 5 smena !!! :ok:

Drago mi je sto su moje procene komplementarne sa procenama Ruskih vojnih stratega ...
:D
Danas je donesena MUDRA odluka da se brodovi i podmornice kojima je rok sluzbe pri kraju ne rezu za staro gvozdje , vec da se modernizuju i tako im se produzi rok eksploatacije ! :super:

Svaka cast Ruskom Generalstabu i Putinu ( svaka cast i meni ) !

Главком ВМФ: Россия будет ремонтировать старые корабли, а не списывать !

http://vz.ru/news/2014/6/17/691492.html

Vreme leti braco , cekaju nas teska iskusenja - jos jednom vas molim ,gradite i moderniozujte te podmornice i atomske teske krstarice u 5 smena ako treba ( pogotovo podmornice strateske namene ) ... Znam da je skupo , ali Rusija i Pravoslavlje su skuplji !

анас, 13:16
Лавров: Русија и Србија потврдиле договор за Јужни ток

9AP526750402690.jpg

© Photo: AP/Darko Vojinovic

Русија и Србија су потврдиле постојећи договор о изградњи гасовода Јужни ток и неопходност реализације пројекта, изјавио је шеф МСП РФ Сергеј Лавров после преговора са својим српским колегом Ивицом Дачићем.

Према његовим речима, Јужни ток је једино системско решење за снабдевање гасом југоистока Европе.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_06_17/Lavrov-Rusija-i-Srbija-potvrdile-dogovor-za-Juzhni-tok-7987/

Dug amerike premasio je 60 triliona dolara .....

The United States Of Debt: Total Debt In America Hits A New Record High Of Nearly 60 Trillion Dollars [/B]

http://theeconomiccollapseblog.com/

Da ste rodjeni u doba Isusa Hrista i da do danas trosite po 80 milona dolara dnevno - ne biste potrosili toliko para ....

Poslednja izmena:
http://evroazija.info/stiven-koen-obama-doveo-sad-na-granicu-rata-sa-rusijom/
Стивен Коен: Обама довео САД на границу рата са Русијом

17. јун 2014.

Obama-war-600x350.jpg

Барак Обама – заправо ратни председник.

Американци би требало да грађанском рату у Украјини приступају на исти начин као и свом грађанском рату. Ово је велики амерички русиста Стивен Коен рекао у интервјуу за RT. Научник је такође нагласио да је Барак Обама практично довео САД на границу рата са Русијом.

Историјске аналогије могу бити нетачне, али Американци, вероватно треба да се сете сопственог грађанског рата и да га упореде са оним што се данас догађа у Украјини. Данас САД подржавају смртоносну злочиначку авантуру, која има мало заједничког са уједињењем земље, приметио је Стивен Коен.

Коен је такође говорио о политичким грешакама САД у односу на Русију, грешкама које су у континуитету правиле раније администрације, о томе како су грешке довеле до најгоре кризе у дугом временском периоду, као и о паду квалитета америчког политичког дискурса, због чега се у Вашингтону ништа не мења.

Коен је назвао операцију украјинских снага на истоку земље „глупом, неразумном, убилачком и нељудском“. Он је Украјинцима навео пример америчког председника Абрахама Линколна.

„Линколн никада није присталице конфедерације називао терористима. Он је увек желео да види своје суграђане у саставу САД, ма колико да је грађански рат био страшан. Зашто Кијев своје грађане назива терористима? Они су побуњеници, демонстранти, имају политичку агенду. Зашто Кијев не упути преговарачку делегацију“, запитао се Коен.

„Међу њима постоје екстремисти, али постоје и људи, који једноставно не желе да живе у Украјини. И Кијев шаље против њих војску, док САД у потпуности подржава ту офанзиву, нагласио је Коен.

Осим тога дотакавши се теме односа између Русије и САД, Коен наглашава значајну улогу Русије у светској политици. „Убеђен сам да је у овом тренутку за САД по питању националне безбедности од свих земаља, од Ирана до Сирије, Авганистана и даље – најважнији партнер Кремљ. У Кремљу се сада налази Владимир Путин. А то како се САД односе према Путину је издаја националних интереса, нагласио је Стивен Коен.

Коен је такође рекао да је постепено приближавање НАТО-а границама Русије погрешно. „Упозоравали смо на могућност појаве такве ситуације. Али нико није желео да преузме на себе одговорност. Нису нам говорили „Морамо да преиспитамо нашу политику“. Уместо тога низивали су мене и мени сличне путинским апологетама, нагласио је историчар.

Барак Обама одгурнуо је од себе Путина до те мере, да су се Сједињене Државе због Украјине скоро нашле на граници рата са Русијом, нагласио је експерт.

ИЗВОР: ГЛАС РУСИЈЕ

Samo u NATO. Rusija izdaje svoje saveznike i svoj narod.

Да подсетимо заборавне и оне који покушавају да заташкају злочине својих актуелних господара:

Спустя 15 лет после натовских бомбардировок Сербии спецкор «KP» Дарья Асламова отправилась в эту страну, чтобы посмотреть, какой след оставила там война.
Петнаест година после НАТО бомбардовања Србије, новинарка Дарја Асламова, у Србији је направила репортажу СРБИЈА ОТРОВАНА ЗЕМЉА, о последицама осиромашеног уранијума баченог на нашу земљу.

Тужно је и јадно што Србија има само једног борца за слободу и независност на овом форуму. МЕНЕ! А опет ко зна и зашто је то добро?

Извини "једини борче за слободу и независност", а докле си, мислим, у тој својој фотеља-компјутерској или кревет-компјутерској борби стигао? :zcepanje: Вероватно у току сваке борбе одеш неколико пута до тоалета или изађеш на терасу да удахнеш мало ваздуха између две битке?:D Е, да нам је више таквих као ти, не само да бисмо били слободни и независни, него бисмо вероватно и самог Александра Македонског надмашили...:mrgreen:

Извини "једини борче за слободу и независност", а докле си, мислим, у тој својој фотеља-компјутерској или кревет-компјутерској борби стигао? :zcepanje: Вероватно у току сваке борбе одеш неколико пута до тоалета или изађеш на терасу да удахнеш мало ваздуха између две битке?:D Е, да нам је више таквих као ти, не само да бисмо били слободни и независни, него бисмо вероватно и самог Александра Македонског надмашили...:mrgreen:

Теби је то смешно? То што хоћете да Србију поклоните Русију или некој страној земљи. Ви сте издајници!

Back