gost 336946
Elita
- Poruka
- 23.437
Treba ući u Nato. Rusija ne brani sopsveni narod u Ukrajini, a kako bi tek nas branila...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Treba ući u Nato. Rusija ne brani sopsveni narod u Ukrajini, a kako bi tek nas branila...
Vi hrvati ste vec usli u NATO .
Ne glumi Srbina , Gospe ti .
Je li sada na vlasti Jeljcin? Dosta više izgovora. Kada su nas prodali 1999. vadili su se na alkoholičara Jeljcina. Šta će sada da smisle?Е па видиш неко гледа само како да спаси гузицу, а неко гледа да сачува част и образ радије.
А како би по теби требала да брани? Да изврши инвазију и заузме целу Украјину? Мени одговара, може да продужи и преко Румуније ако хоће . . .
Hrvati su usli i niko ne smije da ih dira. A pogledaj Srbiju.
Мислим да ту није у питању да ли сме или не сме него да ли хоће или не. Немој сад погрешно да ме схватиш, али зашто би господар напао свог пса који му чува кућу?
Je li sada na vlasti Jeljcin? Dosta više izgovora. Kada su nas prodali 1999. vadili su se na alkoholičara Jeljcina. Šta će sada da smisle?
Pa u tome je poenta. Budeš poslušan jačem i niko te ne dira.
Волим Русију. Безвизни режим је, наравно, добро ... Али је боље да живи са санкцијама у њиховој земљи од безвизног режима са ЕУ!) Русија је огромна и ја могу да возим преко ове територије без визе! Зашто Европа? Да, и могућности да раде много више. Волим медведе, вотку, балалајка, Сибиру и нуклеарне подморнице! (Ово је вероватно мој део пропаганде иде.) Заборавите Европској унији, Америка, драги Срби. Свака земља има свој начин развоја. Воле своју земљу, а не мислим да је негде другде да живе боље. Поздрав свима вама из Русије!))
Слушао сам ову песму без спота. Сада погледајте клип - носталгиа.)
Vi hrvati ste vec usli u NATO .
Ne glumi Srbina , Gospe ti .
Дуле, ај леба ти, не тупи више, мајке ти, не можеш ти боље од Руса знати шта они желе, шта је њихова Отаџбина, за шта су емотивно везани, читам шта пишеш и смучило ми се колико немаш благе везе, дођи мало у Русију, жртвуј нешто, узми кредит па погледај својим очима и разговарај са народом, да видиш шта заиста мисле и колико су сви везани за СССР. Немаш појма човече, па не мислиш ваљда да је Путин без разлога рекао да је рушење СССР највећа катастрофа 20-тог века? Више си досадио свима понављајући као папагај једно исто, а ништа не знаш. Извини, али мука ми је да читам те твоје глупости.Надежда, СССР ние исто што и Русија. СССР је био тамница руског народа, СССР је анти-Русија и у потпуној је супротности са историјском Русијом.
Тако да СССР никада не може бити отаџбина руског народа.
Тачно.
ОБЈАВЉУЈЕМ РАТ ЕУТАЛИБАНИМА И *******ИМА.
ЖИВЕЛА НЕЗАВИСНА ВЕЛИКА СРБИЈА!
У руском спољнополитичком ресору кажу да ће посебна пажња бити посвећена проширењу политичке узајамне сарадње предвиђене Декларацијом о стратешком партнерству између Русије и Србије, која је потписана према резултатима сусрета на највишем нивоу у Сочију 24. маја. 2013.]
. Kada su nas prodali 1999. vadili su se na alkoholičara Jeljcina. Šta će sada da smisle?
Дуле, ај леба ти, не тупи више, мајке ти, не можеш ти боље од Руса знати шта они желе, шта је њихова Отаџбина, за шта су емотивно везани, читам шта пишеш и смучило ми се колико немаш благе везе, дођи мало у Русију, жртвуј нешто, узми кредит па погледај својим очима и разговарај са народом, да видиш шта заиста мисле и колико су сви везани за СССР. Немаш појма човече, па не мислиш ваљда да је Путин без разлога рекао да је рушење СССР највећа катастрофа 20-тог века? Више си досадио свима понављајући као папагај једно исто, а ништа не знаш. Извини, али мука ми је да читам те твоје глупости.
ОБЈАВЉУЈЕМ РАТ ЕУТАЛИБАНИМА И *******ИМА.
ЖИВЕЛА НЕЗАВИСНА ВЕЛИКА СРБИЈА!
Дуле, не дави, са мном немаш о чему да дискутујеш, давеже не трпим. Певај и даље своју песму, мени си досадан до зла бога, и заобилазићу твоје постове. Нађи неког другог да слуша твоје будалаштине.![]()
Не трпиш ти истину да твој масонски СССР није исто што и Православна Русија и да проклети антируски СССР (у ком су Русе убијали по гулазима) свакако није отаџбина руског народа, јер очигледно ти је СССР дражи од Русије. Ок твоја ствар и твој проблем (на крају крајева, комунистичко испирање мозга оставило је последице по многе људе овде, нажалост), али ја ћу одговорити на то што ви пишете, да не бисте и другим људима на форуму испрали мозак са вашим глупостима о СССР-у. И јасно ми је да ти истина о томе да већина Руса не сматра СССР својом ,,отаџбином" смета, али тиме што ћеш да игноришеш нећеш променити истину.
Али, ја сам теби већ одавно препоручио да промениш ник или у Лењиновка или у Стаљиновка, пошто Путиновка очигледно ниси, Путин је био велики поштовалац Солжењицина (оног истог Солжењицина који је раскринкао и и изнео истину о убици руског народа- твом вољеном ,,другу" Стаљину), Путин је признао и осудио све злочине Стаљина и те злочиначке државе зване СССР. Руска Дума је званично те злочине осудила.
Тако да ипак ти боље промени ник, није ти овај баш прикладан.
Дуле, не дави, са мном немаш о чему да дискутујеш, давеже не трпим. Певај и даље своју песму, мени си досадан до зла бога, и заобилазићу твоје постове. Нађи неког другог да слуша твоје будалаштине.
Григориј Миљенин, интернет редакција
Данас, 14:35
![]()
Први дом цивилне нуклеарне енергетике
© Photo: RIA Novosti/A. Solomonov
Пре 60 година почела је да ради прва у свету нуклеарна централа — 26. јуна 1954. године био је покренут реактор Обњинске нуклеарне централе (40 километара југозападно од Москве). СССР је постао пионир светске нуклеарне енергетике.
Идеја да се нуклеарна енергетика искористи лебдела је у ваздуху још с почетка 20. века. Извесно време после откривања појаве радиоактивности, научни свет је спознао каква енергија се крије у језгру атома. Енергија која неколико пута премашује обиме добијене из првобитног органског горива — нафте, гаса и угља. Научници из Русије, Европе и САД сматрали су да ће нуклеарна енергија променити живот човечанства. Наступиће ”златни век” наше цивилизације, али, као и много чему другом, развој нуклеарне енергетике тада је омео други светски рат, истиче директор Међународног центра за нуклеарно образовање Виктор Мурогов:
Научници на челу са Анштјном су се обратили Рузвелту са тим да хитно треба правити нуклеарно оружје, пошто се у нацистичкој Немачкој такви радови већ воде. И започео је буран развој војне примене нуклеарне енергије. Били су направљени нуклерни реактори за производњу плутонијума за нуклеарну подводну флоту.
Појава нуклеарног наоружања крајем другог светског рата из корена је променила правац развоја нуклеарне енергетике. Чак реактор прве у свету индустријске нуклеарне централе у Обњинску АМ-1 имао је две шифре у називу: у отвореној штампи су га називали ”Атом мирни” (цивилни), док се међу стручњацима називао ”Атом морски”. У прво време Обњинска нуклеарна централа поред израде електричне енергије имала је још једну строго војну намену — она је била тренинг полигон за оператере нуклеарних енергетских уређаја на подморницама. Уопште 50-их година прошлог века научници су видели нуклеарне централе будућности прилично необично, додаје Виктор Мурогов:
Предвиђало се да ће таквим централама бити потребан димњак, оне ће бити малих димензија, а гориво ће једном годишње довозити аутомобил. Научници су претпостављали да ће оне моћи да се граде испод земље, централе ће бити неповредиве у случају рата и у сваком случају ће нагомилавати плутонијум за наоружање.
Када се опасност од нуклеарног рата повукла, Обњинска нуклеарна централа је променила своје задатке. Од тренинг полигона за подморничаре, она се претворила у научну лабораторију која је дала домаћој науци мноштво непроцењивих практичних знања, подсетио је саветник директора Курчатовског института Андреј Гагарински:
Требало је решавати проблем постојаности нуклеарног горива, како би оно могло да ради у дугом временском периоду, проблем поузданости реактора у којима се енергија атома претвара у топлоту. Све то се увежбавало у разним стадијумима и касније је ушло у разне конструкције. Реактори који су се градили после покретања нуклеарне централе у Обњинску личили су на њен реактор. Затим су почели да се појављују савременији реактори, али идеје прве централе су развијене у свим правцима, она је дала огромно искуство усавршавања разних елемената нуклеарне енергетике.
Обњинска нуклеарна централа је служила науци и енергетици 48 година. 2002. године, 29. априла, њен реактор је био заустављен. Данас је централа меморијални музеј нуклеарне енергетике Русије. И ако су раније на њену територију могле да доспеју само званичне делегације, данас свако може да обиђе место које је прво у свету било дом цивилне нуклеарне енергетике.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_06_16/Prvi-dom-civilne-nuklearne-energetike-8308/
Сада многи кажу лоше о Совјетском Савезу ... Тешко је проценити, био сам само 10 година када је Совјетски Савез није било више. Али ја не могу да кажем ништа лоше о Совјетском Савезу. И сви Знам, ум схватити да СССР није био савршен, али је њихов срце је још увек тамо. Од себе ћу рећи ово: СССР је био бољи од нашег "осујетивши 90.", Руске Федерације боље СССР, мада мање него душе у њему, и више готовинских уплата...