Srbija na istorijskom politickom raskršću : uci u EU ili se ujediniti sa Rusijom ?

Koju od ovih ponudzenih opcija podrzavate

• Ukupno glasova
    533
Treba ući u Nato. Rusija ne brani sopsveni narod u Ukrajini, a kako bi tek nas branila...

Е па видиш неко гледа само како да спаси гузицу, а неко гледа да сачува част и образ радије. Тако ми Срби нећемо у НАТО који нас је бомбардовао и убијао нашу децу а последице бомбардовања убијаће и многе генерације које ће тек доћи. То што нас издајничка влада води и манипулише простим људима, не значи да ми хоћемо у НАТО и ЕУ.

А како би по теби требала да брани? Да изврши инвазију и заузме целу Украјину? Мени одговара, може да продужи и преко Румуније ако хоће . . .

Е па видиш неко гледа само како да спаси гузицу, а неко гледа да сачува част и образ радије.

А како би по теби требала да брани? Да изврши инвазију и заузме целу Украјину? Мени одговара, може да продужи и преко Румуније ако хоће . . .
Je li sada na vlasti Jeljcin? Dosta više izgovora. Kada su nas prodali 1999. vadili su se na alkoholičara Jeljcina. Šta će sada da smisle?

Hrvati su usli i niko ne smije da ih dira. A pogledaj Srbiju.

Мислим да ту није у питању да ли сме или не сме него да ли хоће или не. Немој сад погрешно да ме схватиш, али зашто би господар напао свог пса који му чува кућу?

Мислим да ту није у питању да ли сме или не сме него да ли хоће или не. Немој сад погрешно да ме схватиш, али зашто би господар напао свог пса који му чува кућу?

Pa u tome je poenta. Budeš poslušan jačem i niko te ne dira.

Je li sada na vlasti Jeljcin? Dosta više izgovora. Kada su nas prodali 1999. vadili su se na alkoholičara Jeljcina. Šta će sada da smisle?

Хмм мислим да нема шта ту да се ваде, кажеш то као да нису у праву . . . Они су нудили доста пре бомбардовања и да нам испоруче и ракетне системе као и авионе да модернизују и ремонтују. То што ми нисмо хтели то је друга ствар. Друго, јесу ли долазили њихови добровољци (дакле без обавезе, својом вољом) да помогну како могу? И то у више наврата, не само '99. Свакако нисмо могли очекивати да Русија која је тад била изузетно слабија него сад и у много већим говнима, започне нови светски рат на који није била спремна. А у Слатини су замало до тога и дошли.

- - - - - - - - - -

Pa u tome je poenta. Budeš poslušan jačem i niko te ne dira.

Е па видиш свако има своје приоритете. Знаш код нас ону стару, добру "боље гроб него роб"? Е па неки причају, боље роб него гроб . . . Све зависи какав си човек. Срби су доказали да су људи у правом смислу те речи. А за остале нисам баш сигуран.

"Ричард Рокфеллер, сын известного служителя зла Дэвилада Рокфелллера (бывший генеральный директор Chase Manhattan, глобалист, один из идеологов Бильдербергского клуба - где участвовал с самого первого заседания в 1954 году!) разбился на самолете после праздничного ужина с отцом (в честь дня рождения оного) сразу после взлета.
Был, кстати, руководящим лицом в зловещей полушпионской организации "Врачи без границ".

http://www.yaplakal.com/forum3/topic834473.html

http://aftershock.su/?q=node/236360

Изгледа долази време да се Православна Царска Русија обнови. Русија је била подељена, а сада изгледа долазе дани њеног уједињења.

Године 1917. западни плаћеници и масони комунисти су, уз помоћ крваве револуције и грађански рат, дошли на власт у Русији. Да би уништили руски народ, комунистички злочинци су ишли ка томе да поделе Русију. Зато су поделили Свету Рус и одвојили Малу и Белу Русију од Велике Русије. Сада се то зло полако исправља. Ево, Русија је већ вратила Крим који је комунистички диктатор Хрушчов дао ткз. Украјини коју су формирали његови комунистички саборци. А сада је време и да се осталио делови Мале Русије врате својој матици. Кијев је најдревнији руски град и мајка руских градова и он не сме бити ван граница руске државе. Комунистички крвниви су га одвојили, а сада је време да се он опет врати тамо где му је место.

А обнова Православне и Царске Русије је велика нада и за српски народ!

- - - - - - - - - -

Волим Русију. Безвизни режим је, наравно, добро ... Али је боље да живи са санкцијама у њиховој земљи од безвизног режима са ЕУ!) Русија је огромна и ја могу да возим преко ове територије без визе! Зашто Европа? Да, и могућности да раде много више. Волим медведе, вотку, балалајка, Сибиру и нуклеарне подморнице! (Ово је вероватно мој део пропаганде иде. :D ) Заборавите Европској унији, Америка, драги Срби. Свака земља има свој начин развоја. Воле своју земљу, а не мислим да је негде другде да живе боље. Поздрав свима вама из Русије!))

Слушао сам ову песму без спота. Сада погледајте клип - носталгиа.)

Надежда, СССР ние исто што и Русија. СССР је био тамница руског народа, СССР је анти-Русија и у потпуној је супротности са историјском Русијом.

Тако да СССР никада не може бити отаџбина руског народа.

Јер као што СФРЈ није отаџбина српског народа, тако ни СССР није отаџбина руског народа.

- - - - - - - - - -

Treba ući u Nato. Rusija ne brani sopsveni narod u Ukrajini, a kako bi tek nas branila...

Не лупај...

- - - - - - - - - -

Vi hrvati ste vec usli u NATO .

Ne glumi Srbina , Gospe ti .

Тачно.

Ево за оне који мисле да је СССР тобоже био ,,успешнија" држава од Царске Русије, ево неких чињеница које разбијају ту лаж:

F3g8X4Oblg4.jpg

Дакле, никакав ,,нови СССР" или нешто слично не долази у обзир, само Православна Царска Русија!

Надежда, СССР ние исто што и Русија. СССР је био тамница руског народа, СССР је анти-Русија и у потпуној је супротности са историјском Русијом.

Тако да СССР никада не може бити отаџбина руског народа.

Тачно.
Дуле, ај леба ти, не тупи више, мајке ти, не можеш ти боље од Руса знати шта они желе, шта је њихова Отаџбина, за шта су емотивно везани, читам шта пишеш и смучило ми се колико немаш благе везе, дођи мало у Русију, жртвуј нешто, узми кредит па погледај својим очима и разговарај са народом, да видиш шта заиста мисле и колико су сви везани за СССР. Немаш појма човече, па не мислиш ваљда да је Путин без разлога рекао да је рушење СССР највећа катастрофа 20-тог века? Више си досадио свима понављајући као папагај једно исто, а ништа не знаш. Извини, али мука ми је да читам те твоје глупости.

Oвако, управо овако као у песми, размишља већина Руса, па можеш да дубиш на глави, нећеш то изменити.

- - - - - - - - - -

Ратко Паић
Јуче, 17:29
"Иде Миле лајковачком пругом“, а уз помоћ Руса ускоро и српски возови

9RIA-116941-Preview.jpg

Илустрација: РИА Новости

Са престанком трагичних поплава у Србији и повлачењем необузданих река у своја корита, а самим тим и након престанка потребе за таквом врстом професионалне помоћи, натраг у своје базе су се вратиле десетине руских спасилаца, али како можемо да видимо – неки други стручњаци из Русије су поново ангажовани на терену, и то овог пута на пословима обнове железничке инфраструктуре.

Ради се о томе да су крајем маја руски железничари отпочели радове на санацији дела пруге Београд-Бар између Лајковца и Лазаревца, на оним местима где је водена стихија изазвала највећа оштећења.

Подсетимо, на том железничком правцу је разорна снага воде буквално однела скоро два километра пруге, што је био разлог да се тамо појаве радници и тешка механизација Руских државних железница, који су по речима званичника из Железница Србије – притекли у помоћ и кренули у поправку те деонице барске пруге, која је ионако била предвиђена за модернизацију током 2016. године, и то са средствима из раније одобреног руског кредита за те намене. А када је реч о припремним радовима за реализацију поменутог кредита у висини од 800 милиона долара, којим би требало да се напокон железнички саобраћај у Србији подигне на много виши технолошки ниво, они су започели још пре ових несрећних поплава, када су у Руму стигле 32 савремене грађевинске машине из Русије, од укупно предвиђених 100, колико ће их бити ангажовано на обнови српских пруга.

У оквиру обимног посла капиталног ремонта, руска механизација ће по плану прво бити упослена на модернизацији саобраћаја на шест деоница пруге на Коридору 10 кроз Србију, у дужини од преко 100 километара, што ће омогућити кретање возова до 160 киломатара на час, а то је, мора се признати, брзина која је до сада на домаћим пругама представљала само мисаону именицу, с обзиром на дотрајалост железничке инфраструктуре. Уколико при том све буде како је планирано, десетине тешких грађевинских машина биће ангажовано већ од краја јуна, а завршетак реконструкције српских пруга је предвиђен у року од приближно две године. А када је реч о предузећима која ће у то бити укључена, битно је нагласити да су у складу са српско-руским међудржавним споразумом, у послове модернизације позване и фирме из Србије, што све заједно сведочи у прилог чињеници да се ради о пројекту који се спроводи у живот на обострану корист.

Дакле, с обзиром да су руски железничари и њихова механизација, како смо рекли још на самом почетку, ових дана ангажовани на хитној поправци пружних оштећења проузрокованих поплавама управо код Лајковца, то немниновно буди сећање на чувену песму „Иде Миле лајковачком пругом“, која ће вероватно постати нека врста химне руским стручњацима за време ремонта баш на том подручју. Засад је та пруга још увек оштећена, али њиховим напорима би већ следећег месеца, са завршетком радова, поново требало да профункционише. А то ће бити знак да не само опевани Миле из те старе песме може поново да иде својом лајковачком пругом, него да поново туда могу тутњати и српски возови.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_06_14/Ide-Mile-lajkovachkom-prugom-a-uz-pomoc-Rusa-uskoro-i-srpski-vozovi-6865/

Данас, 14:16
Сергеј Лавров сутра у посети Србији
9RIAN_02446528.HR.jpg

© Photo: RIA Novosti/Рамиль Ситдиков

Министар спољних послова Руске Федерације ће 16. јуна посетити Србију.

Сергеј Лавров ће се састати са председником Србије Томиславом Николићем, председником владе Србије Александром Вучићем, а одржаће и преговоре са својим колегом министром спољних послова Ивицом Дачићем.

У руском спољнополитичком ресору кажу да ће посебна пажња бити посвећена проширењу политичке узајамне сарадње предвиђене Декларацијом о стратешком партнерству између Русије и Србије, која је потписана према резултатима сусрета на највишем нивоу у Сочију 24. маја. 2013.

У Министарству спољних послова Русије рачунају на „садржајну размену мишљења о актуелним међународним питањима, укључујући проблеме са којима се суочава Европа и ситуацију на Балкану.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_06_15/Sergej-Lavrov-sutra-u-poseti-Srbiji-5076/

У руском спољнополитичком ресору кажу да ће посебна пажња бити посвећена проширењу политичке узајамне сарадње предвиђене Декларацијом о стратешком партнерству између Русије и Србије, која је потписана према резултатима сусрета на највишем нивоу у Сочију 24. маја. 2013.]

Лаже!
Иде да понуди Србима оних 15 милијарди што је одбила Украјина да приђу ЦУ и да наставе са изградњом Јужног тока.
Схватили Руси да им Србија вреди више од 15 милијарди долара. Руси ионако имају вишка пара...а тиме би заболи ножину у леђа ЕУ и НАТО! Са Србијом на Балкану Русија излази на Топла Мора и контролишешиење НАТО на исток.

Свака част Г. Лавров! Тако се води спољна политика!

. Kada su nas prodali 1999. vadili su se na alkoholičara Jeljcina. Šta će sada da smisle?

Продао те Милошевић! Нису Руси...Милошевић је рекао да му не требају С-300 ракете!??????????????????????
Да би омогућио бомбардовање...иначе са тим системима, НАТО не би смео да нападне.
Отвори мало очи и размишљај својом главом, ако икакко можеш. А не са оним што ти се кљука у главу преко средстава информисања која су контролисана управо тим Аждајама које су нас бомбардовале 10999. Нормално је да они неће одати своје јатаке (Милошевића).

Дуле, ај леба ти, не тупи више, мајке ти, не можеш ти боље од Руса знати шта они желе, шта је њихова Отаџбина, за шта су емотивно везани, читам шта пишеш и смучило ми се колико немаш благе везе, дођи мало у Русију, жртвуј нешто, узми кредит па погледај својим очима и разговарај са народом, да видиш шта заиста мисле и колико су сви везани за СССР. Немаш појма човече, па не мислиш ваљда да је Путин без разлога рекао да је рушење СССР највећа катастрофа 20-тог века? Више си досадио свима понављајући као папагај једно исто, а ништа не знаш. Извини, али мука ми је да читам те твоје глупости.

Нећу да улазим у велик расправу са тобом, наравно да Руси не сматреају баш СССР за своју Отаџбину, имају Руси своју хиљадугодишњу отаџбинску историју и наравно да им баш антируски СССР где су Русе убијали по гулазима, није толико срцу драг како би ти хтела да представиш. Наравно, сва истраживања у Русији показују да Руси много више цене Царску Русију и историју пре СССР-а, а не сам СССР. Осим ако ти под ,,Русима" не подразумеваш само оне који жале за тим СССР-ом. Дакле, Руси су на истраживањима и анкетама се јасно изјаснили да су им Царска Русија и период предреволуционарне историје много, много ближи од робијашницезване СССР у којој су робови били Руси. Наравно, има и у Русији залуђеника који жале за СССР, ко што и у Србији нажалост има ,,Срба" који жале са Титином шугославијом, али они су свакако у мањини. А то што ти совјетофиличаре у Русији покушаваш да представиш као ,,већину Руса", то је твој проблем.

И управо ти тупиш и давиш са тим СССР-ом, просто се некад запитам да ли ти волиш Русију или СССР?

А да, немој молим те да ми ти причаш о Русији, пола моје фамилије живи и ради у Русији, имам родбинске везе са Русима, одлично познајем руски језик, тако да врло добро знам како Руси размишљсју и веруј ми да велики број њих (и то Путинове присталице, упамти то) НЕ СМАТРА СССР за своју Отаџбину. Тако да те молим да, бар мени, не продајеш те приче. Толико на ту тему.

- - - - - - - - - -

ОБЈАВЉУЈЕМ РАТ ЕУТАЛИБАНИМА И *******ИМА.

ЖИВЕЛА НЕЗАВИСНА ВЕЛИКА СРБИЈА!

Ти си бре комедија од човека. Објављујеш ти ,,рат" некоме... Дај не замајавај људе више...

Дуле, не дави, са мном немаш о чему да дискутујеш, давеже не трпим. Певај и даље своју песму, мени си досадан до зла бога, и заобилазићу твоје постове. Нађи неког другог да слуша твоје будалаштине.:rtfm:

Григориј Миљенин, интернет редакција
Данас, 14:35
9RIAN_00450038.HR.ru.jpg

Први дом цивилне нуклеарне енергетике

© Photo: RIA Novosti/A. Solomonov

Пре 60 година почела је да ради прва у свету нуклеарна централа — 26. јуна 1954. године био је покренут реактор Обњинске нуклеарне централе (40 километара југозападно од Москве). СССР је постао пионир светске нуклеарне енергетике.

Идеја да се нуклеарна енергетика искористи лебдела је у ваздуху још с почетка 20. века. Извесно време после откривања појаве радиоактивности, научни свет је спознао каква енергија се крије у језгру атома. Енергија која неколико пута премашује обиме добијене из првобитног органског горива — нафте, гаса и угља. Научници из Русије, Европе и САД сматрали су да ће нуклеарна енергија променити живот човечанства. Наступиће ”златни век” наше цивилизације, али, као и много чему другом, развој нуклеарне енергетике тада је омео други светски рат, истиче директор Међународног центра за нуклеарно образовање Виктор Мурогов:

Научници на челу са Анштјном су се обратили Рузвелту са тим да хитно треба правити нуклеарно оружје, пошто се у нацистичкој Немачкој такви радови већ воде. И започео је буран развој војне примене нуклеарне енергије. Били су направљени нуклерни реактори за производњу плутонијума за нуклеарну подводну флоту.

Појава нуклеарног наоружања крајем другог светског рата из корена је променила правац развоја нуклеарне енергетике. Чак реактор прве у свету индустријске нуклеарне централе у Обњинску АМ-1 имао је две шифре у називу: у отвореној штампи су га називали ”Атом мирни” (цивилни), док се међу стручњацима називао ”Атом морски”. У прво време Обњинска нуклеарна централа поред израде електричне енергије имала је још једну строго војну намену — она је била тренинг полигон за оператере нуклеарних енергетских уређаја на подморницама. Уопште 50-их година прошлог века научници су видели нуклеарне централе будућности прилично необично, додаје Виктор Мурогов:

Предвиђало се да ће таквим централама бити потребан димњак, оне ће бити малих димензија, а гориво ће једном годишње довозити аутомобил. Научници су претпостављали да ће оне моћи да се граде испод земље, централе ће бити неповредиве у случају рата и у сваком случају ће нагомилавати плутонијум за наоружање.

Када се опасност од нуклеарног рата повукла, Обњинска нуклеарна централа је променила своје задатке. Од тренинг полигона за подморничаре, она се претворила у научну лабораторију која је дала домаћој науци мноштво непроцењивих практичних знања, подсетио је саветник директора Курчатовског института Андреј Гагарински:

Требало је решавати проблем постојаности нуклеарног горива, како би оно могло да ради у дугом временском периоду, проблем поузданости реактора у којима се енергија атома претвара у топлоту. Све то се увежбавало у разним стадијумима и касније је ушло у разне конструкције. Реактори који су се градили после покретања нуклеарне централе у Обњинску личили су на њен реактор. Затим су почели да се појављују савременији реактори, али идеје прве централе су развијене у свим правцима, она је дала огромно искуство усавршавања разних елемената нуклеарне енергетике.

Обњинска нуклеарна централа је служила науци и енергетици 48 година. 2002. године, 29. априла, њен реактор је био заустављен. Данас је централа меморијални музеј нуклеарне енергетике Русије. И ако су раније на њену територију могле да доспеју само званичне делегације, данас свако може да обиђе место које је прво у свету било дом цивилне нуклеарне енергетике.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_06_16/Prvi-dom-civilne-nuklearne-energetike-8308/

Дуле, не дави, са мном немаш о чему да дискутујеш, давеже не трпим. Певај и даље своју песму, мени си досадан до зла бога, и заобилазићу твоје постове. Нађи неког другог да слуша твоје будалаштине.:rtfm:

Не трпиш ти истину да твој масонски СССР није исто што и Православна Русија и да проклети антируски СССР (у ком су Русе убијали по гулазима) свакако није отаџбина руског народа, јер очигледно ти је СССР дражи од Русије. Ок твоја ствар и твој проблем (на крају крајева, комунистичко испирање мозга оставило је последице по многе људе овде, нажалост), али ја ћу одговорити на то што ви пишете, да не бисте и другим људима на форуму испрали мозак са вашим глупостима о СССР-у. И јасно ми је да ти истина о томе да већина Руса не сматра СССР својом ,,отаџбином" смета, али тиме што ћеш да игноришеш нећеш променити истину.

Али, ја сам теби већ одавно препоручио да промениш ник или у Лењиновка или у Стаљиновка, пошто Путиновка очигледно ниси, Путин је био велики поштовалац Солжењицина (оног истог Солжењицина који је раскринкао и и изнео истину о убици руског народа- твом вољеном ,,другу" Стаљину), Путин је признао и осудио све злочине Стаљина и те злочиначке државе зване СССР. Руска Дума је званично те злочине осудила.

Тако да ипак ти боље промени ник, није ти овај баш прикладан.

Не трпиш ти истину да твој масонски СССР није исто што и Православна Русија и да проклети антируски СССР (у ком су Русе убијали по гулазима) свакако није отаџбина руског народа, јер очигледно ти је СССР дражи од Русије. Ок твоја ствар и твој проблем (на крају крајева, комунистичко испирање мозга оставило је последице по многе људе овде, нажалост), али ја ћу одговорити на то што ви пишете, да не бисте и другим људима на форуму испрали мозак са вашим глупостима о СССР-у. И јасно ми је да ти истина о томе да већина Руса не сматра СССР својом ,,отаџбином" смета, али тиме што ћеш да игноришеш нећеш променити истину.

Али, ја сам теби већ одавно препоручио да промениш ник или у Лењиновка или у Стаљиновка, пошто Путиновка очигледно ниси, Путин је био велики поштовалац Солжењицина (оног истог Солжењицина који је раскринкао и и изнео истину о убици руског народа- твом вољеном ,,другу" Стаљину), Путин је признао и осудио све злочине Стаљина и те злочиначке државе зване СССР. Руска Дума је званично те злочине осудила.

Тако да ипак ти боље промени ник, није ти овај баш прикладан.

Сада многи кажу лоше о Совјетском Савезу ... Тешко је проценити, био сам само 10 година када је Совјетски Савез није било више. Али ја не могу да кажем ништа лоше о Совјетском Савезу. И сви Знам, ум схватити да СССР није био савршен, али је њихов срце је још увек тамо. Од себе ћу рећи ово: СССР је био бољи од нашег "осујетивши 90.", Руске Федерације боље СССР, мада мање него душе у њему, и више готовинских уплата...

Григориј Миљенин, интернет редакција
Данас, 14:35
9RIAN_00450038.HR.ru.jpg

Први дом цивилне нуклеарне енергетике

© Photo: RIA Novosti/A. Solomonov

Пре 60 година почела је да ради прва у свету нуклеарна централа — 26. јуна 1954. године био је покренут реактор Обњинске нуклеарне централе (40 километара југозападно од Москве). СССР је постао пионир светске нуклеарне енергетике.

Идеја да се нуклеарна енергетика искористи лебдела је у ваздуху још с почетка 20. века. Извесно време после откривања појаве радиоактивности, научни свет је спознао каква енергија се крије у језгру атома. Енергија која неколико пута премашује обиме добијене из првобитног органског горива — нафте, гаса и угља. Научници из Русије, Европе и САД сматрали су да ће нуклеарна енергија променити живот човечанства. Наступиће ”златни век” наше цивилизације, али, као и много чему другом, развој нуклеарне енергетике тада је омео други светски рат, истиче директор Међународног центра за нуклеарно образовање Виктор Мурогов:

Научници на челу са Анштјном су се обратили Рузвелту са тим да хитно треба правити нуклеарно оружје, пошто се у нацистичкој Немачкој такви радови већ воде. И започео је буран развој војне примене нуклеарне енергије. Били су направљени нуклерни реактори за производњу плутонијума за нуклеарну подводну флоту.

Појава нуклеарног наоружања крајем другог светског рата из корена је променила правац развоја нуклеарне енергетике. Чак реактор прве у свету индустријске нуклеарне централе у Обњинску АМ-1 имао је две шифре у називу: у отвореној штампи су га називали ”Атом мирни” (цивилни), док се међу стручњацима називао ”Атом морски”. У прво време Обњинска нуклеарна централа поред израде електричне енергије имала је још једну строго војну намену — она је била тренинг полигон за оператере нуклеарних енергетских уређаја на подморницама. Уопште 50-их година прошлог века научници су видели нуклеарне централе будућности прилично необично, додаје Виктор Мурогов:

Предвиђало се да ће таквим централама бити потребан димњак, оне ће бити малих димензија, а гориво ће једном годишње довозити аутомобил. Научници су претпостављали да ће оне моћи да се граде испод земље, централе ће бити неповредиве у случају рата и у сваком случају ће нагомилавати плутонијум за наоружање.

Када се опасност од нуклеарног рата повукла, Обњинска нуклеарна централа је променила своје задатке. Од тренинг полигона за подморничаре, она се претворила у научну лабораторију која је дала домаћој науци мноштво непроцењивих практичних знања, подсетио је саветник директора Курчатовског института Андреј Гагарински:

Требало је решавати проблем постојаности нуклеарног горива, како би оно могло да ради у дугом временском периоду, проблем поузданости реактора у којима се енергија атома претвара у топлоту. Све то се увежбавало у разним стадијумима и касније је ушло у разне конструкције. Реактори који су се градили после покретања нуклеарне централе у Обњинску личили су на њен реактор. Затим су почели да се појављују савременији реактори, али идеје прве централе су развијене у свим правцима, она је дала огромно искуство усавршавања разних елемената нуклеарне енергетике.

Обњинска нуклеарна централа је служила науци и енергетици 48 година. 2002. године, 29. априла, њен реактор је био заустављен. Данас је централа меморијални музеј нуклеарне енергетике Русије. И ако су раније на њену територију могле да доспеју само званичне делегације, данас свако може да обиђе место које је прво у свету било дом цивилне нуклеарне енергетике.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_06_16/Prvi-dom-civilne-nuklearne-energetike-8308/

http://www.russiansleepexperiment.com/

Сада многи кажу лоше о Совјетском Савезу ... Тешко је проценити, био сам само 10 година када је Совјетски Савез није било више. Али ја не могу да кажем ништа лоше о Совјетском Савезу. И сви Знам, ум схватити да СССР није био савршен, али је њихов срце је још увек тамо. Од себе ћу рећи ово: СССР је био бољи од нашег "осујетивши 90.", Руске Федерације боље СССР, мада мање него душе у њему, и више готовинских уплата...

Ок, то је твоје мишљење, али ја знам Русе који другачије мисле и који су били жртве тог СССР-а.

Иначе, како може бити добра држава или режим који је једном делу свог народа забранио повратак у Отаџбину? А управо је СССР забранио руским родољубима белогардејцима да се врате у земљу, много њих је прогнао из земље, а Русе који су остали у земљи, режим је крваво убијао по гулазима и осталим логорима. И то је истина коју сам ја чуо из уста самих Руса, која постоји на многим руским родољубивцим сајтовима, форумима, мнохим руским књигама, итд. На крају крајева, сам Путин је признао и осудио све совјетске злочине над руским народом и над другим народима. Истина се треба рећи, колико год она некоме не одговарала.

Такође, мораш схватити да су власти СССР (не Русије, већ СССР-а) велику штету нанела српском народу и то је један од разлога зашто многи Срби немају позитивно мишљење о СССР-у. Стаљин и Черчил су трговали а српски народ и српски родољуби су били жртве те њихове трговине. Иначе, руски емигранти и њихови потомци, су углавном, часни људи, велики Руси и руски родољуби, воле Русију, а многи од њих се врло позитивно изјашњавају о политици коју води садашњи руски председник Владимир Путин.

Back